Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Utstyr til Besseggen tur i slutten av september

#1

meisje sa for siden:

Vi trenger noe mere utstyr enn det som finnes i heimen fra før.

En sovepose som passer for telting flere netter ved gjendesheim og memurubu og passende liggeunderlag. Han skal også på snøhuletur i vinter så må passe til den turen også.

Den store sekken skal kun bæres korte avstander, det betyr at han bør ha en dagstursekk.

Jeg trenger innspill på både sovepose, liggeunderlag og dagstur sekk.

B.m mor uten friluftsliv gener.


#2

Timar sa for siden:

Jeg anbefaler deg å dra på en sportsbutikk. Der får du god veiledning. Det finnes et utall ulike soveposer til ulikte behov og preferanser, og at noen på et forum er fornøyd med sin sovepose til sitt bruk trenger ikke å bety at den egner seg for sønnen din.

Men litt hjelp på veien:
Sovepose som skal brukes utendørs om vinteren må være vinterpose. Alternativene er sommerpose og vår, sommer og høstpose.
Du kan velge sovepose med dun eller fiber. Dun er (veldig forenklet) lett og dyrt, fiber er tyngre, men billigere. Hvis sønnen din ikke må bære langt og heller ikke kommer til å bruke denne posen så mye, så er fiber mer enn bra nok.


#3

Magica sa for siden:

Hvis det bare er for EN tur så kan du jo vurdere å låne litt, hos venner/kjente som kanskje har? Varm sovepose er rimelig dyrt…


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.