Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skjærebrett i plast

#1

Hyacinth sa for siden:

Hvilke skjærebrett i plast er gode? De må tåle mye oppvaskmaskin. I tillegg må de være stabile og stødige på benken.

Jeg fant noen sånne Joseph Joseph-sett på tilbud og hadde egentlig bestemt meg for det, men så var de enten utsolgt eller gått ut av produksjon. De nye, fine de har er mye dyrere enn jeg er villig til å betale for noen skjærebrett i plast.

Er det noen som er bedre enn andre? De jeg har nå er gamle og fra Ikea. De er utslitt, hakkete, misfargede og en av dem er også litt bøyd, antakelig pga varmen i oppvaskmaskinen.


#2

Anda sa for siden:

Du vil ikke ha de fra Clas Ohlson, som vi har. De tåler oppvaskmaskin godt, men de er alt for tynne etter min smak. Foretrakk mine gamle fra IKEA, men har glemt dem igjen hos noen, så måtte handle i full fart.


#3

Hyacinth sa for siden:

Takk for tips! De jeg har fra Ikea er litt i tjukkeste laget, og jeg kunne tenkt meg noen tynnere. Men ikke sånn at de kan bøyes. Hvorfor vil jeg ikke ha Clas Ohlson-tynne? Er de vanskeligere å skjære på?


#4

Anda sa for siden:

Jeg liker dem ikke så tynne når jeg skjærer - jeg liker å ha litt mer høyde mellom kniv og kjøkkenbenk. Jeg legger derfor ofte brødfjøla under plastikkskjærebrettet. :p


#5

Floksa sa for siden:

Tror vi har noen fra type Obs. De holder seg forbausende bra.


#6

Karamell sa for siden:

Jeg har ett som er hardere, med normal tykkelse på, og det liker jeg best. De fra Ikea er liksom for "myke". Men aner jo ikke hvor det er fra, da jeg har hatt det i "evigheter". Vi har faktisk noen på jobb som minner i kvalitet også, men de er grønne. :gruble: Må google. Der er ellers mye sånt fra IKEA.


#7

Karamell sa for siden:

Tilbud:

www.kitchn.no/nettbutikk/kjokkenutstyr/skjaerebrett/60098/?utm_source=google&utm_medium=surfaces&utm_campaign=shopping&gclid=Cj0KCQjw4eaJBhDMARIsANhrQABBKZ2l2lhasC4jpaO2oZ_Ck6ggYMKoNUwhkY5YhLa-xm0gqO8J7DUaAtRyEALw_wcB


#8

Hondacrv sa for siden:

Dei fra karamell der er kjempegode!


#9

Hyacinth sa for siden:

Takk, alle!

Karamell: Har vurdert det merket, men disse er merket «mini». Er derfor redd de blir for små. Vanlig størrelse er utsolgt.


#10

Hyacinth sa for siden:

Det ble det dritdyre settet likevel. :sparke: Det er det jeg vil ha, og de er store nok. Jeg skjærer jo veldig mye, så det er vel en investering? :knegg:

(Og det verste er at jeg ikke engang har tenkt å bruke stativet… Det er brettene jeg vil ha.)


#11

Myria sa for siden:

Kan du linke til de du endte med å kjøpe? Jeg er på jakt etter gode skjærebrett selv. :jupp:#13

Hyacinth sa for siden:

Trekk enda 20% fra denne prisen. Man får flere prosenter hvis man bruker en eller annen app (det var mannen som fikset det. Og som hentet på Klikk&hent).


#14

Myria sa for siden:

Man får 20% rabatt om man er OBOS-medlem i alle fall. Håper det kommer i tillegg til medlemsprisen.


#15

Hyacinth sa for siden:

Nå har jeg også slipt alle knivene mine (jeg er fæl til å ha dem i oppvaskmaskinen), så nå forventer jeg en revolusjon i kuttingen framover. :knegg:


#16

Hyacinth sa for siden:

Det vet jeg ikke, men man får 20% ved å laste ned en app. Tror ikke den hadde noe med Obos å gjøre.


#17

meisje sa for siden:

Jeg har et annet eldre sett fra joseph joseph, har ikke brukt de så mye før i det siste, når et par andre skjærebrett plutselig måtte kastes. De er mere formstabilene enn de jeg har fra ikea. Kan ikke si noe om holdbarhet foreløpig.


#18

Hyacinth sa for siden:

Jeg sliter litt med hvor jeg skal oppbevare det, faktisk. Stativet er overraskende stort. Skuffene på kjøkkenet er akkurat ikke dype nok, og aller helst vil jeg ha brettene liggende i en skuff. Men jeg føler ikke at jeg kan kaste stativer heller, når det kostet såpass. På benken har jeg ikke lyst å ha det.


#19

Hyacinth sa for siden:

Jentungen laget mat i går, og hun ble overrasket over hvor mange og hvor dype riper det ble i det nye skjærebrettet. Jeg stusset også da jeg kom hjem og så det. Ok, jeg er klar over at det er et skjærebrett, altså, men det var så voldsomt? Er det fordi de har så glatt overflate at det vises ekstra godt? :undrer: De gamle fra Ikea var jo litt ujevne på overflaten fra starten av.

Noen som har brettene fra Joseph Joseph og opplever at de er oppskrapet i overflaten? Er det slik skjærebrett blir nettopp fordi de er skjærebrett?#21

Hyacinth sa for siden:

Jeg slipte knivene her en dag. Mulig det har noe å si. Men kniver må jo være skarpe. :knegg:


#22

Malama sa for siden:

Vi har et som ligner veldig på det du linket til bare at våre er i andre farger. Vi har dem i stativet da, det tar plass ha og flytter rundt på kjøkkenet uten å ha funnet sin faste plass enda. Flere år etter det kom i hus.

Riper blir det i all plast, men har ikke reagert på at det er mer i disse enn de andre vi har fra div plasser, både ikea og obs og annet.


#23

Hyacinth sa for siden:

Nei, det er sikkert fordi overflaten er helt glatt at jeg ser det så godt.


#24

Nextlife sa for siden:

Egentlig så vil du heller ha fjøler i tre.:nemlig:

Mer stabil, hard og god overflate, bedre for miljøet, , bedre og mer hygienisk enn plast med sår i.


#25

Hyacinth sa for siden:

Jeg har i tre. Men jeg er for lat til å håndvaske. :sparke: (Gjett hvem som er eier av et sprukket kjevle?) Jeg har alltid hørt at det er mer hygienisk, men det gjelder vel kun hvis man ikke vasker i maskin, trodde jeg?#27

liefje sa for siden:

Selv bruker jeg noen fra IKEA (tror jeg det var) og synes egentlig at alle sånne skjærebrett er like gode. Eneste gangen jeg har hatt problemer med plastskjærebrett var da jeg kjøpte noen lekre svarte. De avgir faktisk farge hvis de blir for ripete. Så aldri svarte igjen.


#28

Hyacinth sa for siden:

Litt ekkelt, egentlig. For hvilke stoffer avgir plasten da? :undrer:


#29

liefje sa for siden:

Enig. Og forresten kanskje vel så ekkelt med de hvite for da ser man jo ikke at de avgir ett eller annet. Hmmmm


#30

Hyacinth sa for siden:

Ja, det tenkte jeg også på.


#31

frukt sa for siden:

Har ikke merket noe til det med mitt svarte.


#32

Hyacinth sa for siden:

Heh. Trodde aldri jeg skulle ha sterke meninger om skjærebrett. :knegg:

Nå har jeg testet Joseph. De er helt ok, og jeg blir nok vant til dem. Men de er så harde. Knallharde. Jeg innser at de jeg hadde fra Ikea var mykete i overflaten, og det var langt mer behagelig å skjære på dem.

Vel vel. De er fine, da. :blond:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.