Vi skal ha gjester på valgdagen og mannen skal lage hjemmelaget tomatsuppe. Vi pleier å ha pasta og egg til, men er det noen andre tips til hva som er digg å ha i/ved siden av? Tanken er at alle skal kunne velge litt forskjellig.
Yoghurt naturell/gresk yoghurt som topping, i alle fall hvis suppen har litt sting.
Ost i terninger, kan være feta eller "vanlig gulost".
Fersk basilikum (eller koriander hvis den har mer asiatisk preg)
Finhakket chili
Krutonger
Spekeskinke legges på bakepapir på en stekeplate og tørkes i ovnen, ettersom du har tid til å følge med. (Jo høyere temp., jo mer må du være nøye med å se så den ikke brenner seg). Synes ca 70-75 grader er fint for at det ikke skal gå for fort, men 100 fungerer om du følger med. Blir helt sprø og kan spises ved siden av eller brekkes over suppa. Bør gjøres av den enkelte ved måltidet for å bevare sprøheten. Kan gjerne gjøres på forhånd og oppbevares i tett boks.
Ostesmørbrød ved siden av, eller mozarella sticks - de har det i frysedisken på Rema1000. Panerte ostesticks, som varmes i stekeovn.
Oppi suppa - pølse, små kjøttboller, mozarella, mais, oliven… Tenk pizza - det som passer på pizza er gjerne godt i tomatsuppe, også. Små boller lagd av salsiccia-pølse (bare klem ut små boller av pølseskinnet og stek dem).
Ingenting oppi, bare ved siden av så folk kan velge selv:
Varme tortillachips
Mais
Paprika
Rødløk
Egg
Makaroni
Stekt chorizo
Kjøttboller
Ost
Rømme
Hvitløksbrød/baguetter
Loff og smør
Focaccia
Ungene mine mener tomatsuppe og pannekaker passer sammen, men de er nok i mindretall i å målte
Jeg ville likt pølser, eller kjøttboller, og pasta til å ha oppi, brød/baguett/rundstykke og smør, eller flatbrød for den del, til. Men ser mange andre forslag jeg ikke hadde tenkt på, som ost. Og sprøstekt spekeskinke, eller bacon, hørts godt ut
Det tror jeg mine unger hadde ment også, men å steke pannekaker til så mange er ikke aktuelt. :knegg: Det er derfor vi har tomatsuppe, det er liksom superenkelt og fikser seg selv. Mannen må lage alt mens jeg er på jobb.
Jeg ville nok gått for alt Acino listet opp her. :nam: Og kanskje litt tabasco eller annen sterk saus ved siden av for de som ønsker litt sterkere suppe.
(Jeg har også vokst opp med tomatsuppe og pannekaker, i den rekkefølgen, til samme måltid, men ikke samtidig - Jeg tror/vet at mamma hatet å steke pannekaker, og da var dte greit å ha tvunget i meg litt suppe før jeg begynte på pannekakene for da slapp hun å steke så mange.)
Vi serverer som regel kjøttboller til tomatsuppa, eller eventuelt kjøttpølse skåret i skiver og stekt.
I tillegg til egg, ost, pasta og hvitløksbrød. Så blir det et fullt måltid allikevel. Ungene elsker tomatsuppe, men vi er sultne igjen etter en time hvis vi bare spiser selve suppa.
Jeg er oppvokst mer ertesuppe til pannekaker, og jeg er ikke det minste glad i erstesuppe, så jeg og mannen lagde grønnskssupe eller minestronesuppe (toro sin da) til pannekaker noen ganger, inntil en eller annen gang det ble servert tomtsuppe og da vr ungene solgt, tomatsuppe og pannekaker er tingen. De fikk min svigermor til å lage et en sommer, lettere hoderystende ;)
(Men altså, et er hun som insiterer på å lage inne-middager når det er sol, varmt o strålende grill-vær og hun spurte dem hva de hadde yst på, så da så ;) )
ost i tomatsuppe har jeg aldri tenkt på, pasta og brød og pølse eller kjøttbolle er jeg vant til. O egg vet jeg er vanlig, vi bare har ikke hatt det så ofte.
Hæ? Er ikke det en vanlig kombinasjon da? I min oppvekst var det alltid tomatsuppe, blomkålsuppe eller ertesuppe til pannekakene, dethar jeg fortsatt med i min heim :)
Jeg serverte den revne Go Vegan (synnøve Finden) til tacosuppe, og den smeltet fint nedi suppa og og veganerne var storfornøyde med den.
Hvis du ville ha et tips om brukanes ost, da.
Alltid ertesuppe i min oppvekst, og her i denne tråden er første gang jeg har truffet andre som synes tomatsuppe er naturlig til, jeg får bare hevede øyebryn og spørrende ansikter ellers.
Jeg har alltid foretrukket pannekakene :knegg: Så her i huset serveres pannekaker til middag uten suppe.
Til hjemmelagd tomatsuppe ville jeg likt å få servert: godt brød (focaccia eller hvitløksbrød), revet ost, chili og små kjøttboller eller sprøstekt chorizo, gjerne egg også.
Som barn fikk jeg servert suppe først og deretter pannekake.
Ofte var det tomatsuppe med egg, som jeg syntes var kjempegodt. Men noen ganger klinket bestemor til med nypesuppe med krem. Det var jo egentlig som å spise desserten først. :nam: (Bestemoren min var en svært omfangsrik dame med liten innsikt i korrekt ernæring for overvektige barnebarn ... men hun mente det godt. :knegg: )