Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sunday sweater — garntype

#1

apan sa for siden:

Hva vil jeg ha? Forslag er Snefnug eller Alpaca 3 eller KOS sammen med slik mohair, Tilia eller tynn slik mohair. Jeg har kun erfaring med KOS av disse. Råd og tips?


#2

Cuyahoga sa for siden:

Med forbehold, jeg har ikke strikket denne. Men jeg tror ikke du MÅ ha følgetråd i mohair om strikker den i Kos, men det kan jo gi litt ekstra fargespill. (Jeg får litt fnatt av alle oppskriftene som skal ha en tråd eller to med mohair, der blir jo så dyrt :knegg: )


#3

apan sa for siden:

Er det kanskje meningen ha følgetråd med de andre garntypene også? Mulig jeg misforsto formuleringen her.


#4

apan sa for siden:

Ja og finnes det evt billigere mohairalternetiver? Sist men ikke minst, farge. Er marineblå kjedelig? Det frister egentlig mest.


#5

Frøy sa for siden:

Har sett Drops Air og Kid Silk foreslått. Det skal treffe på strikkefastheten i oppskriften så tenker om du ikke vil erstatte begge garntypene så bør mohairen kunne erstattes med kid silk.


#6

Selma sa for siden:

Drops Kid Silk kan fint erstatte Sandnes tynn silk mohair eller Tilia. Drops-garnet er ofte på tilbud til halve prisen av de andre to


#7

apan sa for siden:

Takk. Ser at mange har strikket den i Drops air og Drops kid silk, evt Drops brushed alpakka. Kan Air erstatte Kos?


#8

Ruslebiffen sa for siden:

Jeg strikket den (dvs Sunday cardigan) med tre tråder Isager silk mohair, det ble jaggu meg dyrt. :sparke:


#9

Magica sa for siden:

Jeg strikket med to tråder kid silk fra drops og det ble ikke så dyrt og veldig luftig, varmt og deilig.


#10

Geitrams sa for siden:

Air, Kos og Snefnug er vel alle blowgarn, tror de har samme strikkefasthet. Personlig foretrekker jeg Kos fremfor Air da jeg har opplevd at det noen ganger er lite garnfiber blåst inn i nettingen i Air. Drops kid silk, tilia, tynn silk mohair osv er samme type garn og kan brukes om hverandre. Drops brushed alpakka er tykkere.


#11

Geitrams sa for siden:

Men da strikket du sikkert mohair-versjonen av genseren?


#12

Magica sa for siden:

Stemmer nok!


#13

Karamell sa for siden:

Jeg har Chunky Dahlia i det alternative garnet (kid silk og muligens air). Funker bra. Veldig luftig. Jeg ka ikke skrikke selv, men jeg tror det er det jeg har. :knegg: Ble billigere.


#14

apan sa for siden:

Takk. Opplysende! Kanskje jeg skal gå for Kos (som jeg har god erfaring med fra før) og Drops kid silk da.


#15

Selma sa for siden:

Det tror jeg er en bra løsning ja. Jeg er veldig fornøyd med kvaliteten på Kos


#16

Retz sa for siden:

Tips ang mohair: Hvis man vil unngå røyting, så velg kid silk. Jo høyere andel silke, desto mindre røyting da silken holder mohairfibrene på plass. Leste et innlegg på fb hvor en dame klaget over endel røyting fra Drops kid silk, dette garnet inneholder 25% silke i motsetning til f.eks Rowans kid silk haze og Filcolanas Tilia som har 30% andel silke. Disse har jeg aldri opplevd røyting med.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.