Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Teskje-forklaring: utenlandsreise med barn

#1

Apple sa for siden:

Altså, jeg har lest på regjeringens nettsider, men klarer ikke helt å være trygg på at jeg skjønner reglene. Er det sånn at alle EØS- las har like regler for innreise? Slik jeg har forstått det har mindreårige karanteneplikt 3 dager etter innreise og neg test, men kan ta den hjemme.

Eks: reise til Sverige: karantene både der og hjemme?#3

Apple sa for siden:

Takk, Mavericks, den så jeg ikke! Men gjelder der reist også? Altså fra Sverige til Norge? Kan man bare reise Uten test og alt? Er bare så redd for å misforstå og være en av «de dumme» som ikke har satt seg inn i ting...


#4

løve70 sa for siden:

Når det gjelder innreise til Norge kommer det an på 'farge' på landet/området dere kommer fra. Dette endres hver uke, så man bør planlegge med 3 dagers karantene på barna i verste fall tenker jeg.


#5

apan sa for siden:

Fra Sverige og inn i Norge er det regler iht at Sverige nå er rødt. Test og minimum 3 dager på barna.
Jeg anbefaler denne for innreise til Norge:
www.helsedirektoratet.no/veiledere/koronavirus/testing-isolasjon-smittesporing-og-karantene/karantene/veiviser-hvilke-karanteneregler-gjelder-for-deg


#6

Apple sa for siden:

Ah, ja det er sånne blemmer å tenke på. Takk, tror Sverige utgår. Men NESTE år! :jupp:


#7

Tjorven sa for siden:

Nå ser det jo ut til at du ikke skal reise nå. Og neste år håper jeg virkelig at disse reglene er borte.

Hvis man reiser fra et rødt land og til Norge, så trengs det mer enn 3 dager. Barnet må være i karantene i 3 dager. Deretter må det ta en pcr-test og få svar. Det kan jo fort ta litt tid det også.


#8

Martis sa for siden:

Jeg greier ikke å finne det, men i sommer var en vaksine som fullvaksinert i 12 uker eller noe slikt? Gjelder det fortsatt? Høstferien er tre uker etter minstens vaksine og jeg vurderer Island, så sant de vil ha noen fra smittepølen Norge på besøk da. :knegg:


#9

Apple sa for siden:

Hadde tenkt høstferien, men må vel legge det på is. Trodde Polen var grønt, men det endrer seg jo så fort. Og Norge er vel rødt uansett. Jeg skal til Paris neste uke, men er fullvaksinert. Første utenlandstur på 2 år, så får litt dårlig samvittighet overfor ungene.


#10

Tjorven sa for siden:

Nei, det var ingen regel om at man regnes om fullvaksinert etter første vaksine. 3 uker etter første dose regnes man som "beskyttet", og da må man ikke i karantenehotell (noe mindreårige uansett aldri må hvis ikke foreldrene også må).

MEN; ungdomsskoleelevene skal jo bare få én dose. Regnes de da som fullvaksinerte etter den ene dosen? :vetikke:


#11

Martis sa for siden:

Det er mulig jeg blander, Sverige var uansett gult de ukene vi var der i sommer. Syns regelen burde vært at alle land som har lavere smittetall enn oss er ok. :knegg: Evt at ungdommene telles som fullvaksinerte i Norge etter en dose.


#12

Fintdethei! sa for siden:

Jeg håper virkelig ungdommer teller som fullvaksinert etter en dose. Og barn under 12 år bør få grønt vaksinepass i Norge, all den tid de ikke tilbys vaksine. Men mine meninger teller lite i denne sammenheng.


#13

C3PO sa for siden:

Nå ser jeg at en Sverige-tur utgår for deg nå, Apple, men i tilfelle andre ikke har fått det med seg, er det også viktig å huske at man ikke kan reise inn i Norge via Gamle Svinesundbrua med barn som ikke er fullvaksinerte. Da får man beskjed om å snu og kjøre tilbake til Sverige og den nye brua.


#14

Tallulah sa for siden:

Vi droppet Sverige i høstferien av samme grunn: Hiawata blir ikke fullvaksinert i tide, og både det at han da må i ventekarantene når vi kommer hjem, og at vi skulle besøke noen med små, uvaksinerte barn, gjør at vi heller venter til Hiawata er fullvaksinert og smittetrykket er lavere her.


#15

sindrome sa for siden:

Står det noe noe sted om hva de praktiske konsekvensene er for at ungdomsskoleelevene vaksineres? Vil de få grønt vaksinepass da? Har det noe å si for karantene ved reise og når de er nærkontakt?


#16

apan sa for siden:

Jeg tipper de behandles som andre med 1 dose. Det betyr reduserte krav til smittekarantene (kun test mellom dag 3 og 7, ikke karantene ellers), men tviler jo sterkt på at de får reiselettelser på samme måte som fullvaksinerte. Tross alt er disse restriksjonene der av en grunn.


#17

sindrome sa for siden:

Jeg tenker også det, men det hadde vært fint om det hadde vært sto noe om det et sted, hører dere FHI?


#18

C3PO sa for siden:

Jeg har også reagert på det ikke har stått noe om dette i dokumentene jeg har lest. Jeg tolker det slik at de blir betraktet som beskyttede de første tre månedene. Så blir det en vurdering frem mot november av om de skal få en dose 2 eller ikke. Hvis man bestemmer seg for at de ikke trenger en dose til, regner jeg med at de blir erklært for fullvaksinerte og får grønt koronasertifikat.


#19

oslo78 sa for siden:

Ja, hva er den grunnen egentlig? Sverige for eksempel har en god stund nå hatt betydelig lavere smittetrykk enn Norge. Hvorfor har vi da karantene for folk som har vært der?


#20

apan sa for siden:

Det aner jeg ikke, men mitt poeng med "grunn" er opp mot vaksinasjonsstatus. Reell risiko for at man bærer smitte i kraft av hvorvidt man er beskyttet / fullvaksinert etc. Jeg kan ikke tro at man regner ungdom som fullvaksinert bare fordi vi ikke ønsker gi dem dose 2. Dette har ikke noe med innreise å gjøre. det går vel på generelle lettelser i kraft av ulikt antall doser.

Det du spør om er hvorfor Sverige nå er rødt og det blir jo noe litt annet.


#21

apan sa for siden:

Det står kanskje ikke noe sted fordi de tenker det er innlysende? Det står jo tydelig regler for personer med 1 dose, hvorfor skal ikke det gjelde for dem mellom 12 og 15?


#22

Tjorven sa for siden:

Fordi de ikke får noe tilbud om dose2. Min tanke er da at for disse regnes en dose om nok og dermed er de "fullvaksinert". I hvert fall ved innreise til Norge siden det er norske myndigheter som har bestemt at det skal være sånn.


#23

oslo78 sa for siden:

Nei, jeg spør om hvorfor vi har strenge karanteneregler for land som har mindre smitte enn oss selv. Det er helt ulogisk. Sverige har ikke karantene for nordmenn selv om vi er røde vi også, så dette er noe landet bestemmer selv. Hvorfor tviholder Norge på dette? Regler må være logiske og bygge på sunn fornuft, ellers mister de sin legitimitet.

Karantene fra land som har mer smitte enn oss selv er derimot logisk. Og der er det også logisk å skille mellom fullvaksinerte, delvaksinerte og uvaksinerte. 12-15 er der logisk nok delvaksinerte.

Jeg tror det enten blir slutt på reiserestriksjoner ELLER at disse også kommer til å få dose 2.


#24

apan sa for siden:

1 dose er en kost/nyttevurdering fordi bivirkningsrisikoen ansees for såpass mye større etter dose 2 i en situasjon hvor svært få av de aktuelle barna antagelig blir alvorlig syke.
Jeg har aldri tenkt de regnes som fullvaksinert av den grunn og tenker at vi ikke vaksinerer for at man skal kunne reise ut av landet, så jeg tenker det er innlysende at de ikke får disse lettelsene. Men at det bør sies noe om det siden såpass mange også her lurer, er sikkert. Det kommer sikkert.


#25

sindrome sa for siden:

Det Tjorven sa ja.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.