Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ost som har stått framme hele natten

#1

malena sa for siden:

Må den bare kastes?

En helt nyinnkjøpt Edamer klarte mannen å levne framme i går kveld.

:kjevle:


#2

Beckett sa for siden:

Da mannen hadde latt Norvegiaen stå i kjøkkenskapet natten over, gikk den rett i søpla.


#3

Magica sa for siden:

Det gjør da ingen ting!? Edamer står faktisk ikke alltid kaldt i butikken heller. Tror det går fint jeg. :)

Putt den i kjøleskapet og vent noen timer før du tester den.


#4

Sue sa for siden:

Jeg ville satt den i kjøleskapet og prøvd den senere, jeg. Tror ikke edamer tar skade av noen (mange i dette tilfellet kanskje ;) ) timer i romtemperatur, det er jo ikke gunstig selvsagt, men tror det går greit. Har jo forøvrig ofte sett den ute i butikkene langt fra kjøledisken.


#5

malena sa for siden:

De to gangene jeg har kjøpt Edamer denne mnd har den stått kaldt i butikken.
Den er uansett satt inn i kjøleskapet for å bli litt mer delikat slik at jeg kan teste den etterpå.


#6

Divine sa for siden:

Jeg hadde satt den i kjøleskapet igjen og spist den når den så mer delikat ut. : overfladisk : Jeg hadde faktisk ikke vurdert at det skulle være noe helserisiko i dette. :matnaiv:


#7

daffy sa for siden:

Jeg tror helt sikkert det går bra med Edameren. Edamer er forresten super å lagre selv.

Jeg lagret en gang en hel Edamer i halvannet til to år, tror kanskje det var en vellagret Edamer i utgangspunktet. Da jeg "spratt" den hadde smaken hatt en fin kompleksitetsutvikling og konsistensen var som parmesan omtrent. Bør prøves en gang! Jeg fikk dette tipset av Tine på en stand.


#8

allium sa for siden:

Jeg ser ikke noe stort problem.

Hva gjorde de med osten før man fikk kjøleskap?


#9

Manga sa for siden:

Den hadde vi spist.


#10

Beckett sa for siden:

:tydeligvis pyse:


#11

Magica sa for siden:

Spennende. I kjøleskap går jeg ut i fra?


#12

turi sa for siden:

Sett den i kjøleskapet, og når den har stått der en stund, skjær bort det som er blitt hardt. Tipper den er like god som ny under!!


#13

Xian sa for siden:

Samme her! En vellagret Edamer blir nydelig om den får ligge mørkt og kjølig i et års tid. Jeg snakket faktisk med en mann på stand for Tine på Brynsenteret om dette i går. Han anbefalte lagring, og serverte også marinert Edamer. Kjempegodt! I utgangspunktet synes jeg nemlig Edamer er en ganske kjedelig ost, som smaker mest salt.

Tipper den riktignok ufrivillige kjøkkenbenklagringen gikk bra, malena! Edamer ligger jo ofte i romtemperatur i butikken. (Riktignok før forseglingen er brutt, men én natt går sikkert bra.)


#14

malena sa for siden:

Det gikk helt fint. Mannen hadde edamer på brødskiven i går morges, og han lever fortsatt. :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.