malena sa for siden:
Må den bare kastes?
En helt nyinnkjøpt Edamer klarte mannen å levne framme i går kveld.
:kjevle:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
malena sa for siden:
Må den bare kastes?
En helt nyinnkjøpt Edamer klarte mannen å levne framme i går kveld.
:kjevle:
Beckett sa for siden:
Da mannen hadde latt Norvegiaen stå i kjøkkenskapet natten over, gikk den rett i søpla.
Magica sa for siden:
Det gjør da ingen ting!? Edamer står faktisk ikke alltid kaldt i butikken heller. Tror det går fint jeg. :)
Putt den i kjøleskapet og vent noen timer før du tester den.
Sue sa for siden:
Jeg ville satt den i kjøleskapet og prøvd den senere, jeg. Tror ikke edamer tar skade av noen (mange i dette tilfellet kanskje ;) ) timer i romtemperatur, det er jo ikke gunstig selvsagt, men tror det går greit. Har jo forøvrig ofte sett den ute i butikkene langt fra kjøledisken.
malena sa for siden:
De to gangene jeg har kjøpt Edamer denne mnd har den stått kaldt i butikken.
Den er uansett satt inn i kjøleskapet for å bli litt mer delikat slik at jeg kan teste den etterpå.
Divine sa for siden:
Jeg hadde satt den i kjøleskapet igjen og spist den når den så mer delikat ut. : overfladisk : Jeg hadde faktisk ikke vurdert at det skulle være noe helserisiko i dette. :matnaiv:
daffy sa for siden:
Jeg tror helt sikkert det går bra med Edameren. Edamer er forresten super å lagre selv.
Jeg lagret en gang en hel Edamer i halvannet til to år, tror kanskje det var en vellagret Edamer i utgangspunktet. Da jeg "spratt" den hadde smaken hatt en fin kompleksitetsutvikling og konsistensen var som parmesan omtrent. Bør prøves en gang! Jeg fikk dette tipset av Tine på en stand.
allium sa for siden:
Jeg ser ikke noe stort problem.
Hva gjorde de med osten før man fikk kjøleskap?
Manga sa for siden:
Den hadde vi spist.
Beckett sa for siden:
:tydeligvis pyse:
Magica sa for siden:
Spennende. I kjøleskap går jeg ut i fra?
turi sa for siden:
Sett den i kjøleskapet, og når den har stått der en stund, skjær bort det som er blitt hardt. Tipper den er like god som ny under!!
Xian sa for siden:
Samme her! En vellagret Edamer blir nydelig om den får ligge mørkt og kjølig i et års tid. Jeg snakket faktisk med en mann på stand for Tine på Brynsenteret om dette i går. Han anbefalte lagring, og serverte også marinert Edamer. Kjempegodt! I utgangspunktet synes jeg nemlig Edamer er en ganske kjedelig ost, som smaker mest salt.
Tipper den riktignok ufrivillige kjøkkenbenklagringen gikk bra, malena! Edamer ligger jo ofte i romtemperatur i butikken. (Riktignok før forseglingen er brutt, men én natt går sikkert bra.)
malena sa for siden:
Det gikk helt fint. Mannen hadde edamer på brødskiven i går morges, og han lever fortsatt. :D
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.