Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bruker du Microsoft Dynamics?

#1

Pelen sa for siden:

Hvordan syns dere at det systemet er? Fordeler og ulemper?


#2

Tussa sa for siden:

Eg er i prosjektgruppa for mulig valg av Dynamics så henger i tråden for informasjon :jupp:


#3

Addison sa for siden:

Ja, men jobber også i et selskap som er leverandør, rådgiver og implementeringspartner av systemet, så jeg er antagelig inhabil. :nikker:


#4

Pelen sa for siden:

Inhabile kommentarer vil jeg også gjerne ha. :humre:


#5

Mex sa for siden:

Ikke nå lenger, men har jobbet som konsulent som har levert løsninger til flere kunder.
Kort; det er et fint system om man forholder seg til standard funksjonalitet og er villig til å gjøre om egne prosesser for at det skal kunne gjøres.
Om man har særegne prosesser, er lite endringsvillig og prøver å få systemet til å tilpasse seg, ender man fort opp med å bruke masse penger på skreddersydd løsning som fungerer sånn passe.


#6

Pelen sa for siden:

Noen som har brukt SAP og kan sammenligne?


#7

Mex sa for siden:

Hahahaha… sap er ENDA verre. Pluss det er STOR mangel på utviklere. Så bare GLEM Alt som heter tilpasninger.


#8

Mex sa for siden:

SAP er stort og tungt.
Men selvsagt, det kommer jo an på organisasjonen og behovene. Men dynamics har tatt steget inn i det nye årtusenet.. det har ikke SAP


#9

Fintdethei! sa for siden:

Dersom man er vant til ulike ERP- systemer, (SAP, M3), hvor vanskelig er det å bli god på Dynamics? Sånn på en skala fra 1-10?


#10

Mex sa for siden:

Det kommer jo an på hvilke deler av Dynamics man skal ta i bruk.
Her kan nok Addison mer enn meg.

Det er jo helt klart en omstilling å gå over til et nytt system. Noen ting vil føles mer tungvint, andre kanskje mer lettvint. Veldig mange har den oppfatningen om at man kan gå over til nytt system og fortsette med gamle prosesser og rutiner. Dette fungerer i de aller fleste tilfeller svært, svært dårlig. Det krever som oftest at man tenker litt nytt i forhold til måten man jobber på.
"Hvorfor gjør vi dette på denne måten, hva ønsker vi å oppnå?" Man bør prøve å forbedre prosesser og rutiner, og når man gjør det, så vil nok et nytt system etterhvert føles bra.

På noen områder, så kan det hende at Dynamics også vil føles utdatert og passer ikke helt. Og det vil kanskje være behov for tilpasninger og endringer utover standard oppsett.
Fordelen med Dynamics som jeg så, er jo at det er et MS produkt som følger MS standarder. Sånn at hvis man er godt kjent med andre MS produkter, så vil man fort kjenne igjen menyer ol.


#11

Addison sa for siden:

Dette stemmer bra! Det er dessuten et ganske stort og komplekst system, som skal dekke store deler av systembehovet i en bedrift, og skal kunne integreres godt med andre systemer, særlig andre MS-systemer. Har man f.eks. produksjon og prosjekt, særlig i kombinasjon, er det et meget bra system, også standard. Har man kun behov for et mer rent regnskapssystem vil det ofte oppleves som for tungt og komplekst.


#12

Addison sa for siden:

Meget to the point, Mex!


#13

Pelen sa for siden:

Jeg kan også SAP veldig godt (de delene vi bruker) så det trenger jeg ikke å lære meg. Vi har egne utviklere så vi får gjennomført endringer der ganske raskt og greit.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.