Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til strikkede julegaver i år?

#1

Magica sa for siden:

Jeg ønsker tips til hva jeg kan strikke av julegaver, og siden jeg ikke er kjemperask eller ønsker bare å strikke noe stort bare til EN så tenker jeg litt sånn småting.

Gaver til f.eks ungdommer (eller kjærestene), egne venninner, famile osv. Noen som har konkrete tips og linker til mønster? Fine luer, votter, skjerf? Vesker?

Hva er populært?


#2

millact sa for siden:

Votter. Det strikker min datter og hennes venninne. Så tover de dem.


#3

Frøy sa for siden:

Utrolig store bilder da, men har ikke orignalene lagret på PCen så dere får leve med de i full size
Vesker ser ikke ut til å bli feil. Technicolor serien til Petiteknit ser kjempe avansert ut, men er ganske lett og for meg som bruker endel tid på strikking på ettermiddagene så går det ca en uke på en.

Honey cluch er også kjekk, men da må du til med for og glidelås.



#5

veobra sa for siden:

Votter er stas her også. åde de med masse mønsker og arbied. Jeg har også oppskrift på noen i vams som skal toves. De er superraske og veldig fine de også.



#7

Stompa sa for siden:

Kluter er flotte gaver til venninner/voksne i familien. Jeg ga bort mange i fjor, og de blir mye brukt, ser jeg.


#8

Acino sa for siden:

Forslag til ting jeg ville satt pris på:
Tova sitteunderlag som er stort nok for voksne bakender, så man slipper prøve sikte på frimerkene.
Lue i "mine" farger.
Sokker, i ull eller fluffy, gode på kalde dager.
Liten julepynt av noe slag. Fått strikka fugl feks.
Handlenett



#10

Drømmedama sa for siden:

Jeg hadde elsket å få votter, sokker eller lue. De flettevottene over her var superfine!



#12

millact sa for siden:

Elsker slike!


#13

Charlie sa for siden:

Sokker og votter ville jeg blitt glad for! Synes det er litt vanskelig, men sikkert fordi jeg ikke har så mye erfaring.

Synes enkle små gaver er kluter i bomullsgarn. Har også strikket endel bomullspads til sminkefjerning, da får de feks ti stykker og en klut.

Trekantskjerf / -sjal er takknemlige å strikke, og så strikker man bare så langt man vil eller garnet rekker. Kan brukes av små og store.


#14

Myria sa for siden:

Jeg blir aldri lei av ullsokker (og har de fine mønstre eller glade farger er det bare enda bedre). Speiderbarna mine hadde blitt glade for sitteunderlag.


#15

Magica sa for siden:

Tusen takk for mange tips! De vottene var kjempefine. Kom gjerne med flere tips og oppskrifter/bilder. Jeg har funnet frem litt restegarn og oppskrifter på ei lue, et sitteunderlag, noen kluter nå. Har også lyst til å strikke de vottene men må kjøpe garn til det. :)


#16

Galathea sa for siden:

Fikk strikket kjøkkenhåndkle og grytekluter av svigermor i fjor, de ble jeg skikkelig glade for og har blitt mye brukt.


#17

Luftslottet sa for siden:

Arne & Carlos' julekuler har vært populære gaver herfra, utover votter og sokker.

Vi er også kjempeglade i julestrømpene nokon strikket til guttene mine et år. For en fin gave, de er oppe hvert år. :hjerter:


#18

Geitrams sa for siden:

Høstflettevottene er nydelige, men skal du ha noe virkelig lettstrikka, så anbefaler jeg hjertevotter og hjertetøfler. Strikka masse i julegave i fjor, og tenker å gjenta i år :)


#19

Charlie sa for siden:

Tenåringen her ønsket seg hjertevotter, det var flere i gjengen som hadde dem.


#20

Fintdethei! sa for siden:

Bilde? Votter tror jeg at jeg klarer strikke..


#21

Tjorven sa for siden:

Jeg strikker både votter, sokker og luer som gaver, men pleier å forhøre meg om det er noe spesielt som trengs. Begge mine foreldre (med ektefeller) pleier å ønske seg sokker, men i fjor ble det både luer og votter isteden.

Jeg setter veldig pris på at de ønsker seg hjemmestrikkede ting. Å kjøpe presanger til dem er så vanskelig, og hvis de setter pris på noe hjemmelagd er det veldig koselig.


#22

GinaK sa for siden:

Takk for tips.

Jeg har funnet en raggsokkeoppskrift som jeg synes er super. Har prøvd med tjukkere pinner men de ble veldig slapsete så bruker pinne 3 på hele sokken og med lang ribbekant. Og bruker Olagarn som er sånn spraglete. Kjøpt på Sparkjøp. Mimrer om sånne sokker som jeg selv fikk av min mormor.
Gratisoppskrift fra Gjestal.
www.houseofyarn.no/oppskrifter/raggsokker-gra

Her er det bare gutter men har funnet rosa spraglete garn på Bogerud til jentete sokker.

Har tidligere gitt bort tovede flettevotter. Både til tenåringer og til venninner. Alle har likt de veldig godt.
Husker ikke helt hva de kalles men det er en flette på midten av votten og strikket med fritidsgarn.
Googlet og det er disse:
blaabaerlina.blogspot.com/2013/03/mnster-flettevotter.html
Jeg synes de er litt korte i håndleddet så har strikket noen omganger med vrangbord før jeg begynner på oppskriften. De er tovet så det synes ikke.

Holder på med Selbuvotter og har strikket noen par med Karisokken og votter med flerfarget garn. Disse. Synes de er så fine med sånt garn.
Jeg har forresten byttet fargene sånn at det er flerfarget i ytterkant og at hjertene er ensfarget. Synes det blir enda finere. :)
www.google.no/search?q=flyvende+hjerter&source=hp&ei=4_BKYc-aNayPxc8P4LGliAc&iflsig=ALs-wAMAAAAAYUr-85Sn006VkuUWMKOd4yx-pRD6PHiR&oq=flyvende+hjerter&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAMyBwgAEIAEEAoyBggAEBYQHjIGCAAQFhAeMgYIABAWEB4yBggAEBYQHjoUCC4QgAQQsQMQgwEQxwEQ0QMQkwI6CwgAEIAEELEDEIMBOggILhCxAxCDAToFCAAQgAQ6CwguEIAEEMcBEK8BOggIABCxAxCDAToOCC4QgAQQsQMQxwEQ0QM6EQguEIAEELEDEMcBENEDEJMCOggIABCABBCxAzoOCC4QgAQQsQMQxwEQowI6BggAEAoQQzoICC4QgAQQsQM6DgguEIAEELEDEMcBEK8BOg4ILhCABBDHARCvARCTAjoFCC4QgAQ6BwguEIAEEAo6BAgAEAo6BAguEAo6CAgAEBYQChAeUJwOWPggYPgjaAFwAHgAgAFbiAH8CZIBAjE2mAEAoAEBsAEA&sclient=gws-wiz&ved=0ahUKEwiPmMSRnJLzAhWsR_EDHeBYCXEQ4dUDCAc&uact=5


#23

Charlie sa for siden:

Forresten - har strikket votter til høye jenter og lagt på ekstra lang vrangbord. Fordi de ofte går i jakker med litt for korte ermer, og fryser mellom erme og vott. Veldig populært, da føler de jo at man virkelig har tenkt på dem. Med rette, vil jeg si. :blush: Så om du kjenner høye kvinner - :værsågod:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.