Jeg skal bake sjokoladekake men må ha glutenfri alternativ.
Kan jeg bruke glutenfri bakemiks, er veldig usikker hva det heter, i vanlig langpanne sjokoladekake?
Oppskriften jeg har til sjokoladekake er slik
300g smør
500g sukker
4 egg
500g mel
2 ts natron
.5 ta salt
4 ts vaniljesukker
1.5 ta bakepulver
80g kakao
7 dl kulturmelk
Er det bare å bytte ut melet med glutenfritt ? Blir steketiden og konsistens annerledes?
Eller skal jeg bake kaken som vanlig og lage en ekstra kake med toro langpanne sjokoladekake som er glutenfri?
Er den toro kaken god? Noen tips for å få den saftig å gå eller forbedre den om den ikke er super?
Toro-kaken er god. Den kan forbedres med å bytte ut vann med appelsinjus eller kulturmelk. Da blir den friskere/saftigere. En god glasur på toppen, og alle er fornøyde. :nikker:
Jeg tror også du kan bruke oppskriften slik den er. Det pleier gå helt fint med kaker. Bytte ut med Toro kakemiks har jeg best erfaring med, passe på å bytte ut med vekt og ikke mengde.
He he nå hadde jeg bestemt meg og så ble jeg i tvil igjen. Skal ikke bake før i morgen så får gruble litt til.
Jeg er veldig gla i den oppskriften jeg har, men er redd det går skeis om jeg bytter ut melet med toro kakemiks eller noe annet.
Man er aldri helt sikker når det gjelder glutenfritt, men sjokoladekake er ikke det mest avanserte. Jeg hører gjerne om hva du valgte, er egentlig ganske lei Torokaka (selv om den ER god) og kunne tenke meg å prøve noe annet.
Jeg er en erfaren baker med cøliaki (drev bakeri før..)
Begrepet glutenfritt melblanding er veldig misvisende. Det finnes faktisk flere typer glutenfrie meltyper enn meltyper med gluten.
Normalt sett kombinerer forskjellige produsenter flere meltyper fordi det kan blir veldig tørt å eks bare bruke potetmel eller bare rismel.
Noen glutenfrie melblandinger består av mest potet, noen mest hirse, noen med havre, noen med mais, noen med teff osv.
Som regel også med noe bindingsmidler fordi gluten er det som holder melet sammen og et gf mel har ikke gluten.
Så man kan faktisk ikke bare si jeg bruker denne oppskriften så bruker jeg glutenfri melblanding. Det blir som å si jeg skal bake en spiral loff men bruker byggmel..
Det er da bedre å finne oppskrifter spesifikk til den meltypen du har kjøpt.
Toro er safe. Den er trygg og de fleste liker den. Baker jeg en annen sjokoladekake bruker jeg alltid schar melmiks b men jeg har en egen utprøvd oppskrift til den. Mamma foretrekker å bruke semper mel når hun baker bløtkake fordi hun får ikke til sukkerbrødet med schar melmiks men jeg kan ikke fordra semper til brød. Fordi oppskriftene ikke er tilpasset melet.
Skal du kjøre safe velg Toro men bruk kulturemelk, juice eller noe sånt. Jeg foretrekker appelsinjuice.
Hva med å rett og slett lage en mandelbunn med sjokolademousse på?
Jeg hører og ser folk sier at Toro sinker bra, særlig om man jazzer den litt opp. Det er heldigvis lov å være uenig, jeg synes den er nitrist og smaker syntetisk uansett hva man gjør med den.