Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags (innebygget) stekeovn trenger man?

#1

Input sa for siden:

Stekeovnen vår døde i kveld. Den var type billigste, billigste ræl som ikke engang hadde varmluft, som fulgte med leiligheten da vi kjøpte. Selv om tidspunktet var litt upraktisk, er vi nesten glad til, for da kan vi forsvare å kjøpe ny... :sparke:

Men hva trenger man? Er det standard størrelse? Hvor mye penger burde vi legge i? Er det noen funksjoner vi trenger, annet enn varmluft? Vi er potensielt villige til å bruke ganske mye penger, dersom noen kan overbevise oss om at vi trenger det. :knegg:


#2

Stompa sa for siden:

Pyrolyse! :elsker:


#3

Pøblis sa for siden:

Dampfunksjon. Og pyrolyse, men det er jo allerede nevnt.


#4

Molly sa for siden:

Det er litt forskjellig hvordan de er utformet bak, noe som kan føre til at man må ha elektriker til flytte stikkontakten hvis man ikke måler riktig. :sparke:


#5

Input sa for siden:

Hvordan måler man det? Vi må jo ha noen til å få ut den gamle.


#6

Fersken sa for siden:

Damp, pyrolyse og varmluft.


#7

Cauchy sa for siden:

Vi byttet nettopp fra Ikea til noe annet, de var ikke 100% samme størrelse, så vi måtte flytte en hylle i skapet.

Sannsynligvis er den gamle lett å få ut. Vanligvis åpner man døra og skrur ut et par skruer på siden, så er det bare å løfte den ut. Trekk ut stikket før eller etter, avhengig av plassering.


#8

Nenne sa for siden:

Enig!


#9

Molly sa for siden:

Det er noen år siden vi byttet, så jeg husker ikke nøyaktig hvordan dette var. Det jeg husker var at stikkontakten var festet slik at da vi skulle skyve inn den nye stekeovnen så krasjet den i stikkontakten og den ble stående noen cm for lang ut.
Dere kan skru løs og ta ut den dere har i dag. I utgangspunktet tror jeg ikke dere trenger noen til å gjøre byttet for dere. Det er bare noen skruer som skal skrus løs, dra stekeovnen ut, ta ut støpselet og omvendt for å få den nye på plass. Med mindre stikkontakten er plassert feil, da.



#11

kamp sa for siden:

Jeg stemmer også får damp og pyrolyse.

V


#12

Input sa for siden:

Jeg har prøvd å lese litt om dampfunksjon, men jeg er ikke helt solgt. Hva er fordelene? Produsentene sier crispy utside og saftig innside på kjøttet, men vi spiser ikke kjøtt noe særlig og aldri kjøtt som vi steker i ovnen.


#13

Floksa sa for siden:

Pyrolyse. Helt klart. Dampfunksjonen synes jeg er litt oppskrytt.


#14

Stompa sa for siden:

Jeg vet ikke engang om jeg har dampfunksjon – har aldri vært i en situasjon der jeg har tenkt på at jeg kunne trengt det. Bruker også ovnen lite til å steike reint kjøtt. Kanskje to ganger i året.


#15

Adrienne sa for siden:

Enig. Om det stod mellom de to funksjonene så er pyrolyse en sikker vinner. Dampfunksjon er fin til brød og annet bakverk, men som regel glemmer jeg at jeg har det og steker uten.


#16

Bergensis sa for siden:

Pyrolyse og varmluft er eit must, synes eg.


#17

Tallulah sa for siden:

Damp kan fu fikse ved å enten helle litt vann nederst i ovnen eller sette innen skål, så det trenger du ikke betale ekstra for. Men pyrolyse vil du ha.

Mannen din driver med pizza, gjør han ikke? Da vil han nok ha en ovn dom virkelig kan ha høy varme. Om dere baker vil du ha en ovn som skårer bra på varmefordeling, se litt på h pr varmevifta er plassert.


#18

kamp sa for siden:

Jeg steiker nakkekoteletter, Hel kylling, kyllinglår, ribbe, fisk, indrefilet osv i ovnen. Så jeg lurer veldig på hva andre spiser som sier de ikke steiker kjøtt i ovnen (men skjønner det jo vist de ikke spiser kjøtt i det hele tatt da)


#19

Input sa for siden:

Ja, det stemmer, så høy temperatur, varmluft og pyrolyse er det som er krav nå. Hvor bør varmevifta være plassert?

Ser at dampfunksjon øker prisen med 10.000,- minst, og det hadde vi vært villige til om vi var overbeviste om at vi trenger det, men...

Vi spiser veldig lite kjøtt og jeg tror 90% av kjøttet vi spiser er kjøttdeig, da i retter som 11-åringen er opptatt av som taco, bolognese og kjøttkaker. Vi spiser kun kjøtt som er Dyrevernalliansen-merket og da begrenser det seg selv. Også hjelper det jo at vi rett og slett ikke er noe glad i kjøtt da - ribbe, kyllingfilet og indrefilet spiser vi aldri.

Prøver å tenke når vi sist stekte kjøtt i ovnen, og det tror jeg var jula 2018, da vi hadde ei venninne med ribbe-tradisjon på besøk. :knegg:


#20

Tallulah sa for siden:

Hvor vifta er plassert er kanskje ikke fullt så viktig på dyrere ovnene, vi hadde en fra ikea der den var i et hjørne. Så bollene bakerst til venstre ble svidd, mens de foran til høyre var rå. Den vi har nå har to varmevifter over hverandre på midten, fordi det også går an å dele stekerommet i to.

Om dere leser tester så står nok jevn varme som noe av det de vektlegger.


#21

kamp sa for siden:

Vår har to vifter og man kan faktisk sette en plate i midten slik at man kan dele ovnen i to mindre deler. God varmefordeling. Brukes når en ting er ferdig og en ting skal holdes varmt. Den har også roterende spyd (når jeg griller kjøtt..) men spiste jo ikke input


#22

Malama sa for siden:

Vi steiker heller ikke så ofte kjøtt i ovnen. Det er ribbe noen ganger hver vinter, sånn et par ganger. Langtidsstrkt mer eller mindre etter nrk sin oppskrift første juledag og en gang eller to til. Steik av og til, men da i leirgryte.

Koteletter og kylling steker vi oppå ovnen eller grillet ute stort sett. Vi spiser mye kjøtt, ugunstig mye. Men lite som kunne trengt damp.

Pyrolyse ville jeg derimot hatt ja!


#23

Toffskij sa for siden:

Hvis du kjøper en billig stekeovn med pyrolyse, er det ikke sikkert pyrolysen fungerer ordentlig. :erfaren:

Jeg synes teleskoputtrekk er veldig praktisk. Det ville jeg sørget for å få om jeg skulle kjøpe ny ovn.


#24

Input sa for siden:

Hva er billig i denne sammenheng?


#25

Tallulah sa for siden:

Ja, det er sånn vi har også.


#26

Strå sa for siden:

Om måling aner jeg nada, men du kan ta ut ovnen selv. Da vil du se hvor kontakten er og måle avstander fra høyre og venstre og ovenfra og nedenfra og til kontakten (i alle fire tilfellene. Pass på å måle åpningen (høyde, bredde, dybde) totalt og sammenlign med med ytre mål på aktuell ovn.

Vi har kjøpt med pyrolyse og jeg gleder meg til den blir installert.

Teleskoputtrekk er kjekt ja.


#27

veobra sa for siden:

Teleskoputtrekk er veldig praktisk. Vi har ikke det i vår som er i høyden og jeg savner det ikke så veldig. Hadde ovnen vært under benken tror jeg det hadde vært viktigere.

Pyrolyse er kjekt. Varmluft er vel ganske standard samme med grillfunksjon/sterk overvarme.


#28

Input sa for siden:

Vår er også i høyden, heldigvis. Vi ønsker også dør som ikke blir varm, siden vi har en ett-åring.

Vi trodde også at varmluft var standard, så det var litt nedtur da vi flyttet inn her og oppdaget at det nyoppussede kjøkkenet vi hadde kjøpt ikke hadde det. :knegg:


#29

Stompa sa for siden:

Jeg er litt kjerringa mot strømmen og synes teleskoputtrekk er mer irriterende enn praktisk. Har det ikke selv (vanlig komfyr, ikke innebygd, så den er lav), har aldri savnet det. Blir irritert hver gang jeg bruker ovnen hos stefaren min, som har.


#30

Hyacinth sa for siden:

Jeg trodde også at alle ovner hadde varmluft. Men jeg bruker det aldri. Finner ikke ut av det der.

Jeg er kjerringa mot strømmen angående pyrolyse. Mulig det er ovnen, men den blir ikke ren. Dritten er blitt svidd fast på glasset i døra.


#31

veobra sa for siden:

Jeg ville trodd kald overflate var standard også, så kanskje ikke ta noe for gitt.


#32

Input sa for siden:

Vår dør blir varm, ja... Vi har den nest billigste man får kjøpt på IKEA, den koster vel knappe 2000 kr.


#33

kamp sa for siden:

Døren skal vaskes før pyrolyse


#34

meisje sa for siden:

Av funksjonene jeg setter mest pris på er det varmluft og pyrolyse jeg vil trekke frem. Det beste med vår ovn er at den er nøyaktig på temperatur og at varmen er jevnt fordelt i held ovnsrommet. Min stekeovn har dampfunksjon til bakverk, det blir lite brukt, og jeg hadde ikke satt det på må ha listen. Man kan oppnå det samme med å spraye ovnrommet med vann før baksten settes inn.

Jeg har i tillegg en micro kombinert damp ovn. Det er noe helt annet enn dampfunksjonen til stekeovnen. Den dampen brukes til grønnsaker, koke ris, sterilisering, sous vide mm. Jeg bruker dampfunksjon ofte, kanskje 3x i uken i snitt.

Har ikke erfaring med kombiovn vanlig stekeovn og damping av grønnsaker med mere, men vil bare at du skal vite at det finnes ulike typer damp funksjoner å velge i.



#36

Niobe sa for siden:

Pyrolyse og teleskopskinner. Og størst mulig ovnsvolum. Noen innebygde ovner er små inni og har små brett.


#37

veobra sa for siden:

Ja, det er rens ved veldig høy temperatur som forkuller alt søl inni. Veldig mye enklere enn å skrubbe.


#38

Erica sa for siden:

Damp ville ikke jeg lagt 10 000 kr ekstra i potten for hvis ikke jeg visste at jeg kom til å bruke funksjonen. Som andre her har jeg hatt litt vann i ovnen i situasjoner der det trengs (sjelden). Ellers så er pyrolyse et must, pluss så stort ovnsvolum at det er mulig å steke 3 brett med boller i ett, eller en stor kalkun. Og ikke teleskop-uttrekk, det syns jeg er veldig klønete å bruke, men vi har ovn i høyden, kanskje det er bedre når den er lav.


#39

Tallulah sa for siden:

Vi har skinneuttrekk på en av høydene. Altså ikke hele døra, det syns jeg er veldig kløn, men fint at det går an å trekke ut ett brett uten å måtte støtte det.


#40

Retz sa for siden:

Jeg liker min egen enkle ovn til tross for total mangel på finesser. Har ikke en gang varmluft. Men den er pålitelig og god, selv når når jeg baker makroner kan jeg stole på den. Jeg har ikke behov for avanserte funksjoner, men godt mulig jeg hadde trigget noen hvis jeg hadde prøvd dem ut. :D

Forresten, én finesse har den; barnesikring. Gull verdt.


#41

Che sa for siden:

Siden dere mangler ovn, så er det vel viktig at den er på lager?


#42

Input sa for siden:

Nja, vi overlever heller en stund uten enn å få noe som ikke er akkurat det vi vil ja. :knegg:

Takk for mange gode innspill. Jeg har gitt dem videre til mannen og sagt at han må fikse og bestemme, siden han lager 90% av maten hjemme.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.