Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bør jeg bytte ut mikroen med noe annet?

#1

Polyanna sa for siden:

Vi har en innebygget mikro på kjøkkenet. Den begynte å slå gnister, helt plutselig, så den har blitt pensjonert. Den er snart myndig, så reparasjon er nok ikke så aktuelt.

Jeg lurer på om det er ny mikro jeg vil ha i stedet, eller noe annet? En slags kombinasjonsovn? Kaffemaskin? Noe helt annet?

Hva tenker dere?

Den brukes en del til hverdags, fordi vi har den, men i og for seg ikke noe som ikke fint kan gjøre på komfyren (eller ved planlegging, som tining av brød).


#2

meisje sa for siden:

Blir den brukt mye ? Hos oss brukes micro funksjon stort sett til å lage havregrøt på morgenen og varme opp middagsrester. Brød tiner vi i brødristeren eller toastjernet.

Jeg ville nok valgt en av to typer: Kombiovn med stekefunksjon og micro eller det vi selv har kombiovn med damp og micro.


#3

Polyanna sa for siden:

Hva GJØR egentlig en dampovn? :blond:


#4

meisje sa for siden:

Den DAMPER selvfølgelig, hva ellers :knegg:


#5

Palmen sa for siden:

Vi har en microovn som står i kjelleren og som kun brukes til micropop. Jeg hadde ikke kunne levd uten den, men hadde heller ikke prioritert å bruke plass til det på kjøkkenet. :bidrar ikke egentlig: Hadde jeg hatt plassen på kjøkkenet hadde jeg brukt den til en ekstra stekeovn eller en kul innebygd kffemaskin.


#6

meisje sa for siden:

Vi bruker vår til å få grønnsaker al-dente, noe som nok er mulig i en kjele også, men det er jo så lett med automatikk programmet som gjør ferdig til når du skal spise. Vi bruker den også til sterilisering av syltetøyglass, koking av ris/poteter, sous vide av fisk eller kjøtt, damping av bao eller dumplings etc. Kan også brukes til tining, men den funksjonen bruker jeg ikke.


#7

veobra sa for siden:

Vi bruker mikro mye og vil fortsette å ha det på kjøkkenet. Jeg innbiller meg at jeg ønsker en kombinert mikro og ovn. Jeg vet ikke helt hvorfor, noen ganger ville det være kjekt med to ovner. Feks i går da jeg skulle bake poteter på høy temperatur og steke kjøtt på lav temeratur. Og ha det ferdig samtidig. :knegg:


#8

ingling sa for siden:

Vi bruker også mikro mye. Har ikke innebygd, men en ganske liten og smekker en som får plass mellom kaffemaskinen og koketoppen. Her varmes det ofte opp mat og tinefunksjonen er også i bruk en del, særlig etter vi fikk denne mikroen som er ny og god. Vi driver ikke med så avansert matlaging, så her er vanlig stekovn, koketopp (induksjon :hjerter:) og mikro helt fint. Men klart, hvis jeg måtte velge mellom mikroen og den elskede kaffemaskinen er det ingen konkurranse - god kaffe trumfer. :knegg:


#9

C3PO sa for siden:

Vi har kombiovn med varmluft og mikro. Ulempen med den type ovn er at man aldri får poppet popcorn ordentlig lenger siden det ikke er tallerken som går rundt. Da var det bra at jeg er god på å poppe på den gamle måten!


#10

Toffskij sa for siden:

Vi MÅ ha mikro til mikropopkorn! :trasser:

Når det er sagt, koser vi oss veldig med fancy innebygd kaffemaskin. :hjerter:


#11

IzziCreo sa for siden:

Vi har kombiovn mikro og varmluft. Bruker den aller mest som mikro; opptining av diverse, popcorn (men med Lekué sin silikonpopcorndings), dampe grønnsaker, koke ris, varme opp mat etc. Veldig greit å ha ekstra ovn når man trenger det (dog ikke veldig ofte for vår del). På hytta har vi ikke mikro, og der savner vi den veldig. Vi har jevnt over lav måloppnåelse på å planlegge å ta opp diverse fra frysen i tide :knegg:


#12

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg har dampovn fra Miele til 50.000 kr. (Ikke jeg som betalte for den, bare så det er sagt.) den er brukt 1-2 ganger på de fem årene. Det er total waste. Mikro kjøpte jeg i fjor og bruker ukentlig. Så enkelt valg for meg.


#13

~TM~ sa for siden:

Vi har microen stående oppå kjøleskapet og den brukes daglig. Spesielt til damping av grønnsaker og oppvarming av rester eller ferdig-retter.


#14

Acino sa for siden:

Vi har kombinasjon mikro og varmluft. Bruker den masse. Liker ekstra godt hevefunksjon og holde varm funksjon. Hever i den og steker samtidig i den vanlige ovnen. Bruker for så vidt mikrodelen mye også til å varme mat osv. Så en stemme til kombinasjonsovn.


#15

Drømmedama sa for siden:

Jeg hadde valgt kombiovn. Dvs, jeg har valgt det. Jeg har nettopp planlagt kjøkken både på hytta og hjemme, begge steder velger jeg kombinasjonsovn micro/varmluft i tillegg til vanlig ovn med damp. Aner ikke om det er lurt med damp asså, men den andre kombinasjonsovnen tenker jeg må være smart. Jeg trenger både micro, bruker den daglig, og en ekstra varmluftsovn. Jeg liker å gjøre flere ting på en gang, baker gjerne to kaker i slengen og vil ha stek og gratinerte poteter ferdig samtidig.


#16

kamp sa for siden:

Jeg bruker mikro mye.

Lager eggerøre i den, varmer mat (logisk..), damper grønnsaker.

Kjøper man med grill funksjon får man jo også grill skorpe på eks kjøtt


#17

Cuyahoga sa for siden:

Vi har ikke hatt mikro siden 2015, og savner det overhodet ikke, så det er jo gjerne en vanesak. Men får du plass til hva som helst annet der den gamle har vært før da? Jeg innbiller meg at det meste annet man kan bygge inn på kjøkkenet tar større plass enn en mikro?

Skulle jeg hatt noe gøy jeg egentlig ikke trenger på kjøkkenet, så kanskje en sånn sak som holder ting varme? Aner ikke hva det heter.


#18

zinatara sa for siden:

Vi bruker den sjelden, den står i et skap og blir tatt ut de få gangene vi bruker den. Airfryer bruker vi mye, den er fin til oppvarming av rester og enkel matlaging for ungene. Den blir nesten aldri satt vekk. Kaffemaskin bruker vi også hver eneste dag, har en sånn phillips lattego som maler bønner og steamer melk bare ved å trykke på et par knapper.


#19

Floksa sa for siden:

Vi har ikke micro (men ekstern popcorn popper :knegg: ). Savner ikke mikroen heller. Jeg ville brukt plassen til en ekstra ovn. Det hender det jeg savner.


#20

Smash sa for siden:

Vi har stekeovn og mikro i ett, anbefaler det til alle. Utrolig godt å ha en ekstra stekeovn. Minuset er at vi måtte kjøpe en ekstra mikro for å poppe popcorn, den står gjemt i et skap på vaskerommet. Dampovnen vi betalte i dyre dommer er kanskje blitt brukt 10 ganger de 10 siste årene, og stått til pynt de 8 siste årene.


#21

Input sa for siden:

Omg! :dåne: Lenke? Er den like stor som mikroen?


#22

Selma sa for siden:

Hos oss står mikroen på vaskerommet. Den brukes til popcorn en sjelden gang

I tillegg til vanlig stekeovn, har vi en ovn med kombinert damp og varmluft. Dampovnen blir dessverre minimalt brukt, selv om den er glimrende til å dampe grønnsaker og fisk i. Av en eller annen grunn så får vi aldri etablert vaner som gjør at den blir brukt. Fisken havner automatisk i en ildfastform i stekeovnen og grønnsakene blir kokt raskt opp i kasserolle


#23

Nenne sa for siden:

Vi bruker mikroen daglig, så det må vi ha, men når den en gang tar kvelden byttes den ut i noe mer fancy, en kombiversjon av mikro- og stekeovn. Mikroen er nå den eneste hvitevaren som er igjen fra storoppussingen i 2008 og den er det eneste jeg har hatt lyst til å bytte. #murphyslovdetogsåantakelig


#24

Toffskij sa for siden:

Vi har denne, den er dødsdyr og fulgte med leiligheten, så vi har ikke betalt den selv. Vi hadde neppe valgt den selv heller, for den får mange dårlige anmeldelser, men den har nå fungert prikkfritt i to måneder hjemme hos oss. Kaffen blir veldig god.


#25

liefje sa for siden:

Vi hadde kombinert stekeovn/micro der vi bodde før. Her vi bor nå, var det ingen micro, men heller en vanlig stekeovn og en kombinasjon damp/stekeovn (altså den blir stekeovn hvis man varmer den opp uten å skru på dampfunksjonen). Jeg savnet mikroen veldig de første månedene, men fant ut at det bare var vanen og at dampovn gir mange flere muligheter til å lage god mat. Vi ELSKER dumplings og buns, vi varmer opp ting og opplever at disse blir saftige og gode, vi tiner om nødvendig for ikke å snakke om at lutefisk blir fantastisk bra i dampovn. For popcorn har sønnen en billig popcornmaskin. Så jeg stemmer for dampovn.

Har forresten hatt sånn innebygget kaffemaskin, men synes at liten Nespressogreie er like greit.


#26

Malama sa for siden:

Microen lager frokost, havregrynsgrøt, til 2-3 uner hver eneste hverdag, så den hadde jeg ikke byttet ut før de har flyttet i alle fall (jada, man kan lage grøt på stekeovnen, men å sette inn skåla i microen er mye enklere da)

Vi varmer frosne grønnsaker i den (enklere, kjappere, og mindre vassne grønnsaker enn å koke dem opp, bare hull i posen og inn i micro) den lager micropopcorn og den varmer pizzarester, pizabolelr, prioger, etc jevnt og trutt. Vår er altså mye brukt og blir erstattet om den ryker.

Fancy kaffimaskin har ikke jeg så lyst å prioritere, jeg drikker ikke kaffi ;)

Jeg har kakaokoker da (har hatt, funker ikke lenger) som også er ganske greit når en skal lage kakao til uteskoletermos på morgenen, for den ordner det uten at du må passe på, uten at et koker segfast elelr koker over eller blir for varmt, altså sette på også fikser den mens jeg gjør andre ting.

Men den er et dill å vaske, så det går greit å koke på ovnen også, ja. Mye av det vi gjør i micro kunne vært gjort på andre måter, men den er så GREI.,


#27

Tallulah sa for siden:

Hiawata ønsker seg mikro, og jeg driver hele tiden og prøver å finne ut grunner til at vi kan trenge det. Jeg syns liksom ikke at det holder at den tiner og varmer opp. Popcorn tar vi i kjele, og har faktisk også en ekstern popper.

Haha, og jeg som trodde du mente Rancilioen da du sa "fancy kaffemaskin". :latter: #analog


#28

Toffskij sa for siden:

Den er jo også fancy, vi gidder bare ikke bruke den mer. :sparke:


#29

Tallulah sa for siden:

Vi har jo til og med en japansk håndkvern. :dåne: Herregud vi er som en hipsterkarikatur.


#30

Retz sa for siden:

Jeg ville ikke ha micro da jeg flyttet i leilighet, og har aldri angret. Behovet er rett og slett ikke til stede. Hadde kanskje fylt hullet i skapet med en ok kaffemaskin, men trolig heller bare modifisert det til ekstra skapplass.


#31

Strå sa for siden:

Nesten sånn. Eller det er jo bare sprøyt. Jeg har bodd med mikro i to korte perioder, den som er i her mellomboet har jeg brukt en gang på syv måneder. Å bruke plass på det i nyhuset er helt uaktuelt. Popkorn poppes i kjele med margarin slik at jeg får noen brente. Annet popkorn har jeg aldri klart å like. Oppvarming av mat gjør jeg i stekovnen, syns ikke det er tungvint.

Andre ting jeg ikke trenger er brødrister. De få gangene jeg spiser ristet brød, legger jeg skiver på rist med varmluft. Innen jeg har ordna kaffe og tatt fram pålegget er de skivene passe ristet for meg.


#32

Millen sa for siden:

Og jeg leser hver gang denne dukker opp, må jeg bytte bytte ut mikrofonen..


#33

Malama sa for siden:

Jeg også


#34

Tjorven sa for siden:

Vi har ikke mikro hjemme, men har på hytta. Og vi kjenner jo på hytta at den er praktisk. Det er bare litt for trangt på kjøkkenet vårt til at vi prioriterer det.

(Palmens løsning med å ha den et annet sted en på kjøkkenet er besnærende. Jeg er fristet til å putte en mikro i boden. :nemlig: Ungene ville elsket meg. :vurderer det nå seriøst: )


#35

Røverdatter sa for siden:

Jeg ville mye heller hatt (og har) en skikkelig god espressomaskin med innebygd kvern. :hjerter: Har aldri hatt behov for micro i eget hus selv om vi hadde det hjemme da jeg vokste opp.


#36

m^2 sa for siden:

Jeg har kombiovn med micro/stekeovn (varmluft)/dampovn. elsker den og bruker alle tre funksjonene jevnlig (dampovn mest i aånne preprogrammerte kombinasjonsprogrammer).
Også innebygd skikkelig kaffemaskin ved siden av.

Men jeg savner av og til separat mikro - det er irriterende å ikke kunne multitaske med mikroen hvis stekeovnen er opptatt.

Samboeren min har forresten fikset innebyd dobbel øltappekran (funker også fint til cider, prosecco (!) og ...gin tonic!) med tanker og alt i et eget skap under Det er kanskje noe som faller i smak? :cool: :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.