Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan man finne alle XX-registrerte biler "bosatt" i et område?

#1

banana sa for siden:

Jeg ble nesten kjørt ned av en bil med vikeplikt i dag morges da jeg syklet, og jeg rakk bare å registrere de to første bokstavene i registreringsskiltet. Føreren bare kjørte videre. Dette var et typisk sted med begrenset antall boliger og ingen gjennomkjøring, så vedkommende bor antagelig der og skulle på jobb. Er det mulig å søke opp biler som tilhører folk i et bestemt område med bare deler av nummerskiltet? Jeg ønsker å snakke med føreren, jeg "må" vite om hn så meg eller ikke, og hva som skjedde hvis hn så meg men valgte å bare kjøre. Jeg har etterlyst bilen på en lokal FB-gruppe uten hell.

(Jeg har syklet til jobb så godt som alle dager siden starten av juni, og er vettskremt over hvor ofte bilister enten ikke ser syklister eller velger å oppføre seg som om syklisten ikke er der.)


#2

-ea- sa for siden:

Tror ikke det fins noen åpne registre for slikt.
Hva med å sykle i retning der bilen kom fra, og se om du ser bilen utenfor et hus?


#3

banana sa for siden:

Det har jeg naturligvis tenkt å gjøre.



#5

nokon sa for siden:

Aner ikkje, men dette med bilister som ikkje tar hensyn til at dei har vikeplikt for syklister er eit problem. Eg hadde to tilfeller der bilist ikkje såg til høgre før vedkommende kryssa rødt sykkelfelt, bare i dag.


#6

-ea- sa for siden:

Lille meg: Takk for lenken, nå har jeg mimret over mine gamle biler. :hjerter:


#7

star sa for siden:

Takk for linken ja.
Ser at min gamle holdt ut 3 år lenger enn søsterbilen.


#8

Lavender sa for siden:

12 års erfaring langs trafikkert vei inn til Oslo. Det er umulig å være synlig nok. Jeg har signalfarger på klær, reflekser og lys. Men allikevel er jeg ikke trygg. Det er erfaring som gjør meg trygg på meg selv, at jeg ikke er fartsmonster og overholder egen vikeplikt og litt til.

Eks, jeg syklet på gang og sykkelvei. La merke til bilist som skulle krysse veien. Så også at hun satt med telefon i hånden og unger i bilen. Jeg visste hun kom til å kjøre uten å se seg for. Det sammme tenkte lastebilsjåføren bak henne, han satte på varselblink for å advare meg, samtidig som han søkte blikkontakt. Det var rørende omsorgsfullt. Men sikkert av erfaring.

Men 360 grader lys, refleks og signalfarger hjelper. Det kunne vært verre. Om det hjelper å snakke til folk er jeg mer usikker på. De svarer så lett at jeg så deg ikke. Jeg har mindre inntrykk av at de blir skremt ved tanken. Jeg har så ofte tenkt på å ha kamera i hjelmen for å vise de.


#9

Blånn sa for siden:

Jeg har så lyst til å ha en pigg jeg kan skrape borti biler som bryter vikeplikten for meg som sykler. Kanskje man lærer mår det svir skikkelig i lommeboka? Vanligvis vinker jeg kjempeentisisastisk slik at de kanskje oppdager meg i speilet og skvetter litt. :knegg:


#10

Jålebeinet sa for siden:

Denne hjelmen kan også anbefales mht synlighet. Du kommer til å se ut som om du er med i filmen Tron, men skitt au...

Det er lys på begge sidene, bak og foran.


#11

banana sa for siden:

Takk for link. Siden jeg ikke kan begrense på område blir det helt umulig, men takk uansett.

Ja, jeg bør nok ha på meg refleksvest eller noe selv på klare lyse dager. Jeg vet at syklister blir oversett, og jeg vet at det er syklisten som kommer dårligst ut av en kollisjon. Hjelmkamera hadde vært noe, ja.


#12

Tallulah sa for siden:

Så kjip opplevelse!

I Oslo opplever jeg at bilistene er ganske hensynsfulle, faktisk. De er så redde for å kjøre på syklister at de slipper ofte fram syklister selv om syklisten har vikeplikt. Det gjør jo at jeg som følger trafikkreglene ikke får så god flyt. :knegg: Jeg ser flere syklister som tar seg til rette enn bilister. Men det er jo vært situasjoner med uoppmerksomme bilister også altså.

Selv har jeg knallfarget hjelm og bør nok begynne med refleksvest. Elsykkelen, som er den jeg bruker mest utover høsten, har også automatisk lys på, og det hjelper en del. Likte tron-hjelmen!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.