Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vinne en budrunde - hva er strategien?

#1

millact sa for siden:

Hva er deres beste tips? Skal kjøpe. Visning torsdag (jeg har allerede vært på privatvisning).

Hvordan går jeg frem?


#2

Martis sa for siden:

Høyeste bud. :nemlig:


#3

Martis sa for siden:

Nei, skal ikke tulle.

Vet du om det er mange som er interessert. Bare du, lavere bud. Mange, kanskje starte litt over prisantydning. Det er vanskelig, for ulike folk har ulik psykologi rundt budgivning, og man vil jo ikke betale for mye.

Lykke til!


#4

Blå sa for siden:

Jeg kjøpte hytte i sommer og fikk beskjed av megler om at jeg hadde stresset ut den andre som bød fordi jeg hele tiden kom med motbud veldig raskt.

Vi hadde satt en øvre grense for hva vi ville by og jeg trengte ikke å sjekke med mannen for hvert bud og høynet med litt hver gang.

Jeg vet ikke nødvendigvis om det er en oppskrift for suksess, men det påsto i hvert fall megleren her.


#5

Tallulah sa for siden:

Jeg mener at det eneste er høyeste bud. Om andre har mer penger enn deg lar de seg ikke stresse av raske bud eller høye bud.


#6

sindrome sa for siden:

Det kommer an på både psyken til den du byr mot og deres økonomiske evne og vilje til å bruke det på huset, tenker jeg. One size fits no one.


#7

Timar sa for siden:

Jeg tror nok også at hvis folk virkelig vil kjøpe, så byr de det de klarer/mener eiendommen er verdt uavhengig av hva andre budgivere gjør.

Jeg ville hatt klart for meg hvor mye jeg hadde som maks-grense, og så sittet på gjerdet fram mot budfristen. Ihvertfall ikke startet ballet med et høyt bud.


#8

Input sa for siden:

Ikke fortell megleren hvor mye penger du har. Bortsett fra det tror jeg ikke det finnes noen strategi. Vi vant to budrunder (men tapte på forkjøp... :mumle: ) ved å ha kort frist for overtakelse for leiligheter vi visste at selger hadde flyttet ut. Da hadde vi ikke høyeste bud, men selger hadde jo tapt mer på å ha dobbelt opp av kostnader i flere måneder.


#9

Pepper Lemon sa for siden:

Så enig. The very idea at jeg skulle slutte å by før jeg nådde limiten min fordi jeg ble stresset av hva andre gjorde.


#10

Polyanna sa for siden:

Ikke begynne budrunden, eller begynne relativt lavt. Ikke bidra til å skape en "åhuheu, denne var det rift om, her fyker det unna!"-stemning.


#11

millact sa for siden:

Ingen bud enda, men mange på liste. Ting selges fort her.


#12

-ea- sa for siden:

Det Polyanna sier. Ikke vær den som starter budrunden. Hvis intet skjer før det magiske klokka 12 dagen etter visning (bud som gis må stå fram til da, er regelen), så la være å få noe til å skje. Spill uinteressert, ikke kontakt megler, la megler kontakte deg.

Og - om noen legger inn bud før klokka tolv - vent til rett før fristen og legg inn ditt bud. Ikke by opp til grensa di på første bud.

Lykke til!


#13

millact sa for siden:

Usikker på hva jeg er villig til å sette min limit til. Om jeg starter blir det med prisantydning. Starter lavt. Men hvor mye øker man med per gang?

Nåværende bolig ble kjøpt usett fra London (min mor hadde sett den og la inn budene for meg). Tror hun økte med 25K per gang.


#14

millact sa for siden:

Godt tips!


#15

kamp sa for siden:

Her skjedde det litt motsatt.

Mor solgte hus i sommer. 4 på visning. 1 kom med bud umiddelbart etter 100 000 over. Da var ikke de andre interessert lenger.


#16

Fakse sa for siden:

Hvor i landet er dette? I Oslo har det blitt vanlig å "kuppe" objekter til salgs med et privat bud før visning, relativt høyt over prisantydning.


#17

Niobe sa for siden:

Vi fikk tilslag på både huset og hytta ved å ha finansieringen klar på forhånd, og være kjappe/de første til å legge inn bud, med kort frist.


#18

millact sa for siden:

Kristiansand.

De ønsker å ha visning. Må komme med særdeles godt bud om de skal droppe det.


#19

millact sa for siden:

Alt avklart med bank.


#20

Charlie sa for siden:

Den som er villig til å gi mest, vinner. Så enkelt.

Kjenn etter selv, så fungerer nok andre på samme måte.

Ikke fortell megler hva du har.

Selgere forventer prisantydning, når boligen kommer ut og i ukene etter. Det skal gå endel tid uten at noe skjer for at bud under aksepteres, bør man regne med. Medmindre du vet det er et booppgjør hvor det haster litt, og denslags.

Små budhopp (typ hele tiden legge på 10’) kan skape irritasjon og få andre budgivere til å gi mer enn de ellers ville gitt.

Jeg ville ventet til noen andre startet (for vår bolig satt vi på gjerdet flere uker, selv om megler ringte og maste om å legge inn bud). Hvis ingen starter på 2-3 uker, kan du legge deg litt under, feks - 10 %. Selv har jeg fått tips av eiendomsmagnat om å legge inn skikkelige bud, så øker med ihvertfall 50’ av gangen, men det kommer litt an på prisantydning hva som er «skikkelig». Så blir resultatet det det blir, lommeboka bestemmer. Det man kan ha å gå på utenom penger, er typ overtakelsesdato, at selger slipper å vaske ut og denslags, men det er først og fremst aktuelt om dere feks skal pusse opp alt, uansett. Bød en gang imot en som hadde forbehold om finansiering, da la jeg inn motbud på samme sum uten forbehold om finansiering. Sånne forbehold brukes noen ganger for å pumpe opp prisen, feks av en venn av huseier. Derfor var det greit å røyke ut om det var en reell budgiver.

Har du finansiering klar og vil gi prisantydning (og selger er innstilt på å selge til det), kan dét lønne seg å være rask, og kanskje også fleksibel på overtakelse. Spør gjerne på visning hva selger tenker om overtakelsesdato.


#21

millact sa for siden:

Mye selges dagen etter visning, så å vente i uker går ikke. Selger har kjøpt ny, tom leilighet et steinkast unna og er fleksible mht overtakelse sa de da jeg spurte.

Mitt loft er nå omtrent tømt. Mye ble gitt bort i går til bruktbutikk, resten står i stua. På tide å flytte det ut i garasjen og gjøre klart om jeg plutselig skal ha visning snart.


#22

Millen sa for siden:

Lykke til med både kjøp og salg!
Er så lenge siden jeg holdt på med dette. Husker best at megler bomma totalt på pris ved kjøp og salg.


#23

Gaia sa for siden:

Du må rett og slett være den som er villig til å gi mest. Det som kan være lurt er å ikke ha en rund sum som grense.

Jeg tror det finnes tusen strategier for hva som er lurt og ikke i en budrunde. Jeg vant siste budrunde med å øke med 10K hver gang. Det gjorde jeg helt fra start, og hadde et godt stykke igjen til grensen da vi fikk tilslaget. Jeg tror egentlig det irriterte megler mer enn det irriterte de andre budgiverne, som helt sikkert hadde egne grense de forholdt seg til. Megler forsøkte flere ganger å få meg til å "dra fra", og jeg økte md 10K. Så var det ny runde der andre budgivere ga på, og jeg la på 10K. Greia med å gjøre det på den måten var for å ikke gi de andre budgivere noen følelse av hvor smertepunktet mitt var. Men det forutsetter jo at man ikke er to igjen til slutt som holder på slik. :knegg:


#24

Snippa sa for siden:

Vi har tapt 4 hus på private bud nå i sommer/høst, så det virker som om det er greia. Hus der det ikke har kommet bud på innen klokka 12 dagen etter visning har alle blitt solgt på privatbud i løpet av kvelden, så da har ingen andre fått mulighet til å være med.
Vi har prøvd oss med et relativt lavt først, som har blitt avvist uten motbud. Så har vi tenkt å legge oss høyere, men når vi da har ringt megler har selger akseptert privat.
Alt annet, der det har vært budrunder, har gått skyhøyt over prisantydning.


#25

millact sa for siden:

Snippa: Eneboliger her har gått langt over takst, men ikke rekkehus tror jeg. Dette er bare 20 år gammelt, det trekker opp.

Jeg har sett på utrolig mye de siste årene, men dette er første gang jeg er sikker på jeg ønsker boligen og vil legge inn bud.


#26

Robyn sa for siden:

Har ingen innspill, men lykke til! Håper du får det.


#27

Appelsin sa for siden:

Er det i dag?
Lykke til! :heia:



#29

millact sa for siden:

Visning i morgen ettermiddag. Tar med 16-åringen da. Hun var ikke med forrige uke.

Da venter jeg nok til fredag morgen med å legge inn bud og håper jeg ikke blir for stresset til å sitte med det på jobb. Tror jeg må inn og se på budskjema og hva som skal fylles ut. Er noen år siden forrige gang jeg kjøpte.

Alt med bank avklart, dobbeltsjekket igjen i dag.

Som en bonus har jeg nå tomt loft og har kvittet meg med mye.


#30

sindrome sa for siden:

Ønsker deg masse lykke til!! :jupp:


#31

IOA sa for siden:

Lykke til, krysser fingrene for dere!




#34

Miss Norway sa for siden:

Ikke start med skambud, det provoserer noen i slik grad at de utelukker budgiver kategorisk.


#35

millact sa for siden:

Godt poeng!


#36

millact sa for siden:

Snakket med megler som ringte. 10 på liste, 3 tror han er interessert og klare (inkl meg).


#37

Magica sa for siden:

Det er vel bare å sitte klar sikkert? Jeg tenker at det er unødvendig å være med på å presse opp prisen, så hvis de andre driver og byr over hverandre så kan du sitte på gjerdet. Det er vel vanlig med budfrist kl 12 dagen etter visning, så jeg ville ventet til jeg så hva som skjedde til ca kl 10-11 og lagt inn et bud deretter, med frist 12. Lykke til!


#38

Zulu sa for siden:

Neisj, hvis du sitter igjen som budgiveren med det høyeste budet så skal jeg like å se den selgeren som sier nei takk fordi han ble litt snurt i starten. :knegg:

Lykke til, millact!


#39

Lyppa sa for siden:

Lykke til :D ! Spennende!



#41

løve70 sa for siden:

Lykke til :heia:


#42

Bayone sa for siden:

Lykke til :heia: Budrunder er spennende.


#43

Polyanna sa for siden:

Skjedde faktisk med et vennepar av meg. Drømmehuset, for sikkerhets skyld. Men selger ble faktisk så sur at de da budrunden til slutt gikk, valgte nest høyeste bud.


#44

Drømmedama sa for siden:

Jeg ville også holdt meg unna skambud, vet om flere som blir veldig fornærmet av det, jeg hadde ihvertfall ikke tatt sjansen hvis jeg hadde hatt råd til å betale takst og virkelig hadde ønsket å kjøpe huset. Vær med på budrunden og ikke gi deg så får du huset til slutt?
Superspennende da - masse lykke til!


#45

Zulu sa for siden:

Unntaket som bekrefter regelen. :nemlig:


#46

millact sa for siden:

Megler har sagt de ikke selger under takst. Jeg tror han snakker sant. Så jeg må nok over det. Vi får se.


#47

Miss Norway sa for siden:

Vet om FLERE.

Et tilfelle var huset et arveobjekt og selger flere søsken. De fikk uansett så mye penger for huset, som igjen skulle deles på ganske så mange, at litt høyere pris spilte liten rolle i forhold til gleden over å sette på plass verdens største og irriterende klyse.


#48

Maverick sa for siden:

Åh, det var litt deilig å lese. :elsker:

Lykke til millact!


#49

Zulu sa for siden:

At noen ikke vil selge til folk de ikke liker, er noe litt annet enn at de ikke vil selge til en budgiver som startet med et lavt bud. Det gjelder særlig i tilfeller hvor man skal fortsette å bo i nærheten, har familie i nabohuset eller boligen har en spesiell affeksjonsverdi.

Jeg har mye erfaring med budrunder, både fra kjøper-, selger- og meglersiden, og min klare oppfatning er at penga rår i de aller fleste tilfeller. Men klart, det finnes noen kreisi unntak, som det nyseparerte paret hvor mannen prøvde å selge for minst mulig for å unngå at ekskona fikk et godt oppgjør. :gal:

Tenk godt gjennom hvor høyt du vil gå, og vær en redelig budgiver så sitter du forhåpentligvis igjen med tilslaget til slutt.


#50

millact sa for siden:

Masse folk på visning! Det går nok fort og det kan gå høyt, mer enn det nok er verdt. Jeg har råd til å by mye mer enn jeg er villig til å gå.

Det bygges mye nye leiligheter her også og flere prosjekt kommer på sikt. De er dyrere, men selvsagt nye.

Vi får bare se i morgen.


#51

millact sa for siden:

Første bud var skambud. Neste bud var 300K over første bud. Det står til kl 13 i morgen.

Jeg sitter på gjerdet og venter.


#52

Millen sa for siden:

:tvitvi:


#53

Charlie sa for siden:

Spennende! :popcorn:




#56

millact sa for siden:

Har gitt meg. Ser ut som det blir solgt for 510 000 over takst.


#57

Blondie sa for siden:

Oisann, det var voldsomt. Skjønner godt at du velger å trekke deg.


#58

millact sa for siden:

Ja, jeg synes ikke det er verdt det. Da får jeg heller betale for å leie litt hjelp til hagen til våren.


#59

Isprinsessen sa for siden:

Kan få robotgresskliper og hjelp i flere år før den prisen.


#60

Millen sa for siden:

Enig med Blondie.


#61

millact sa for siden:

Nettopp.


#62

Charlie sa for siden:

Skjønner godt avgjørelsen. Takk for spenningen! Det kommer nye muligheter.


#63

millact sa for siden:

Jada, det gjør det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.