Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Juletråden 2021

#1

Niobe sa for siden:

:værsågod:

Jeg hadde tenkt å vente til i morgen, men jeg klarer ikke. Jeg sliter med smerter som bare lindres av distraksjon, jeg trenger flere ting å være opptatt av. Og det er tross alt lille-tre-måneder-før-julaften. :humre:

Kom igjen, advent, julegaver, svigermødre, selskap, julemesser og det som er. Shoot!


#2

Tallulah sa for siden:

Oh jess! Endelig! :lykkelig:


#3

star sa for siden:

Jeg har allerede kjøpt kalender til meg selv.


#4

Niobe sa for siden:

Hva slags?


#5

millact sa for siden:

Etter å ha ryddet skikkelig innser jeg vi trenger å ønske oss opplevelser til jul.


#6

star sa for siden:

Tester Bülow i år.


#7

Niobe sa for siden:

Det er lakris? Jeg trenger sjokolade, kjenner jeg. I fjor hadde jeg en kjempegod fra Lindt.


#8

star sa for siden:

Lakris og sjokolade. :jupp:


#9

Myria sa for siden:

Ja, juletråd. :lykkelig:
Jeg er i gang med planlegging og vi har allerede avtalt hvem som skal feire med oss, og så holder jeg på med kalender til barna. Dette blir det enkleste året på lenge. Guttene har hintet om at de helst vil ha bare spiselige ting mens jenta vil ha en blanding (og det er til henne det er enklest å finne brukbare småting så det passer i grunnen bra).
Jeg har tenkt lenge på hva jeg skal ha selv og kommet fram til at det er lenge siden jeg var skikkelig fornøyd med kalenderne jeg har kjøpt så i år skal jeg faktisk lage den selv (på en måte). Vi har en butikk i nærheten som selger belgisk konfekt (ikke billig dessverre, men farlig godt) og jeg skal rett og slett kjøpe 24 gode biter og fordele i en kalender jeg har fra før (kanskje jeg får mannen til å fordele så vet jeg i det minste ikke hvilken smak jeg får når :knegg:). Da vet jeg at det blir god sjokolade hver dag. :elsker:


#10

Anne C sa for siden:

Jeg bestilte julekalender til meg selv i våres, en med garn i. Vi har holdt av en leilighet vi har vært på flere ganger på julaften, og jeg har startet å tenke på julekalendere til gutta og mannen. Gaver har jeg ikke ofret en tanke enda.


#11

zinatara sa for siden:

Har ikke gjort noe så langt, men har begynt å tenke litt på julegaver.

Igjen kommer jeg ikke til å få reise noe særlig før jul og har hatt tradisjon med å kjøpe noe ekstra fin julepynt når vi er ute og reiser. Så tror jeg må se meg litt rundt på nett for å se om jeg finner noe. Prøver å sakte samle julepynt som gir litt minner og som er av god kvalitet.


#12

ingling sa for siden:

Hm, kanskje jeg skal gå inn for julen med liv og lyst tidlig i år? Etter jeg mistet moren min i fjor høst var julen mer eller mindre et pliktløp, men jeg har lyst til at den skal bli fin i år - det fortjener vi alle sammen. Jeg henger her og ser om jeg blir inspirert!

Har satt meg på liste for Goodiebox-julekalender, det er vel det eneste. Får begynne å sondere (ukas ord :knegg:) hva barna ønsker av kalender i år.


#13

millact sa for siden:

Litt samme som oss bortsett fra at min eksmann døde lille julaften.

I år må julen bli hyggeligere! Vi tror vi ønsker oss lakriskalender.


#14

Pasta sa for siden:

Endelig!
Jeg og to venninner har begynt å planlegge julebord, jeg har laget julegaveliste, kjøpt en julegave og bestilt duplo-buss i 23 deler i adventkalender til babyen.



#16

Lorien sa for siden:

Juletråååååd! :lykkelig: Jeg har bestilt kalender til minsten (sånn liten kommode med 24 skuffer) og vurderer Chili-Klaus sin kalender til min chilientusiast av en samboer. Tolvåringen og fjortenåringen aner jeg ikke hva slags kalender jeg skal kjøpe til, og 18-åringen ønsker seg som regel Flax-kalender. Det eneste jeg vet er at jeg IKKE gidder å lage pakkekalender til alle fire i år - det gjorde jeg i fjor.
Ellers sikler jeg som alltid på eksklusiv juletrepynt - kom over en nettbutikk på instagram som selger polske håndblåste glasskuler. Sitter på hendene foreløpig, men tror jeg skal unne meg én ny pynt - det er liksom min lille julegave til meg selv hvert år.


#17

zinatara sa for siden:

Link?


#18

Chablis sa for siden:

Denne tråden hadde jeg lyst å starte forrige ukr, men tenkte det var for tidlig .

Kalendere til meg er kjøpt , 22 julegaver er kjøpt, må få kjøpt nytt juletre i år.


#19

Chablis sa for siden:

Jeg har lyst å leie hytte på fjellet i år, men tror ikke jeg får med mann og barn på det, utenom det er vi invitert to steder..


#20

star sa for siden:

I år er det jul hos foreldrene mine. :jippi:


#21

millact sa for siden:

Kunne jeg også tenke meg. Barna vil ikke.


#22

Nenne sa for siden:

Jeg har booket julelunsjen for jobben og holder på å avtale julebord også. Noen gaver er innkjøpt og ligger på hylla. Jeg er i gang.


#23

007 sa for siden:

Juletråd er fint. :)
Jeg har kommet så langt som jeg pleier på denne tiden: Bestemt hvor vi skal være (hjemme, som alltid) og hvem vi skal feire sammen med (mamma, siden hun kun vil til meg).

Og så planlegger jeg alltid å strikke mange julegaver, men det blir som regel kun en eller to.



#25

Niobe sa for siden:

Vi feirer alltid hjemme hos oss. Og gjestene er «et utvalg venner og familie uten andre steder å være/som helst ville vært et annet sted». Jeg drømmer om å dra på hytta 1. juledag.


#26

Strå sa for siden:

Jeg aner ikke hvor vi skal være, det litt opp til Broder'n og Yngste. Gaver blir det lite av, alle mener å ha det de trengee. Jeg vil ha sjokoladejulekalender til meg selv. Barna får ikke julekalender, planen er at barnebarna skal få en sammen.


#27

Malama sa for siden:

Vi skal være hjemme. Trolig bare oss fem. Eller ka skje svigermor kommer. Vi får se.
Mamma og pappa kommer til middag 1. Juledag. Vurderer å be bror min også. Mamma fabulerer på å ha dagen hos dem.

Det er minstemor sin 6. års dag.

Noe småplukk til ungenes kalender er kjøpt inn. Og mer skal det bli. Til meg selv har jeg ikke bestemt meg. Vurderer chiliclaus til mannen, men tror ikke det er helt fulltreffer.
Sjokolade er vel en slager.

Vi får se.


#28

Lorien sa for siden:

Vi skal feire hjemme som vanlig. Etter all sannsynlighet har vi rukket å bli syv i familien til jul, og det blir barsel-jul (som er det koseligste jeg vet). :hjerter: Dersom alt er bra og vi er i form til det, regner jeg med at svigers kommer. Vi har en med fjortenårsdag på lillejulaften og en med toårsdag på julaften, så her blir det mye festivitas. Håper det blir snø til jul, i fjor tok de to mellomste lillebroren med seg på hans første aketur på julaften.


#29

Blondie sa for siden:

Jeg har måttet stable om på juleplaner, men nå tror jeg de er særs fine. Ungene er ikke med meg, så da gjelder det å finne alternativer.

Jeg har skrevet ned hvem jeg skal kjøpe gaver til, så håper jeg det kommer inspirasjon underveis. Jeg synes det er deilig å begynne tidlig, så det ikke blir stress eller økonomisk uutholdelig i desember. :knegg:


#30

IOA sa for siden:

Jeg spurte i går om ungene ville ha pakkekalender eller en form for ferdigkalender. De var veldig tydelige begge to på at de ønsket pakkekalender. Så da må jeg planlegge litt og begynne å handle inn. Det er bare koselig, da.

Selv vurderer jeg Rituals sin kalender. Hvis ikke kafeen jeg kjøpte fra i fjor lager egen julekalender i år også.

Vi feirer alltid jul hos mamma og pappa. Den ene broren min er alltid der også, men den andre broren min og søstera mi feirer vi med annenhvert år. Men i år har bror nummer to fått ekstra fri fra jobb, så han blir med på feiringen i år. Han bor så langt unna, så det gleder jeg meg til!

Jeg er spent på om det store familieselskapet andre juledag kan avholdes i år. I fjor var det selvfølgelig helt uaktuelt, men i år er det håp.

Og en ting til: I år håper jeg vi ikke sitter i karantene! Det gjorde vi i fjor, men det viste seg at julefeiring 26. desember funker helt fint det også.


#31

Charlie sa for siden:

Vet ikke hvor vi skal være, ennå.

Kikker på kalendre. Har lyst på, men ligger nok unna godterikalendre i år. Har kjøpt en drøss julegavebøker og et spill på Norli for noen uker siden, da det var 40 % (ikke på årets utgivelser. Det er det aldri. :knegg: )

En forening jeg er med i, forbereder en oppskriftsbok med medlemmenes beste, tipper den blir vennegave/ vertinnegave i julen. Overskuddet går til gode formål, så vinn-vinn.

Skal bestille noe custom-made, info kommer. Og så har jeg bestilt lefsekurs for en gjeng. Det var ikke så lett, dit vi tenkte først har ikke kurs etter midten av oktober, da bare baker de for produksjon. Har nå booket oss inn på et gårdsbakeri en kveld. Opplevelse, læring og lefser - what’s not to like?

Ellers må vi få unnagjort konfen om en uke. :knegg: Kommer sterkere tilbake.


#32

Blå sa for siden:

Juletråd. :lykkelig:

Vi kjøpte hytte i sommer og jeg har litt lyst til å feire jul der. Men jeg innser at det kanskje blir litt for kronglete, så det blir kanskje hyttetur i romjulen i stedet.

Så det blir nok jul hjemme med min mor og hennes samboer og det er koselig.

Jeg skal ikke strikke noen julegaver i år. Jeg strikket alt for mange i fjor.

Storesøster, som nettopp har flyttet hjemmefra, får kalender med nyttige ting. Lillesøster har ønsket seg kalender med fine ordtak, dikt og andre hyggelige ting å starte dagen med. Så, om noen har gode innspill til hvor jeg finner det så er det bare å komme med det. Jeg må egentlig begynne snart. Jeg hadde tekalender fra A.C. Perch i fjor og lurer litt på om jeg skal unne meg det i år også, for det var utrolig mye god te.

Jeg har avtalt med min mor at vi skal ha førjulshelg med de små niesene og nevøene på hytten og det gleder jeg meg veldig til. Barn og sne og kakao og julepyntlaging og masse julebøker.


#33

Sweetie sa for siden:

Åh himmel! De var utrolig fine! Den som bare hadde hatt en rik onkel… Tror jeg uansett må spandere på meg en. Eller kanskje kjøpe i julegave til svigermor, hun har et mye mer stylet juletre enn vi har.

Jeg gleder meg til jul! :danse:


#34

Primrose sa for siden:

Vi får i hvert fall tre familiemedlemmer på besøk i jula, muligens flere også. De har bestilt flybilletter nå. Gaver har jeg ikke tenkt på enda.

Ungene synes det er for tidlig å tenke på adventskalendere. De er IKKE sin mors barn ass. :mumle:


#35

Lorien sa for siden:

Jeg veeeeet! :hjerter: Jeg tror jeg må ha en blåmeis. Eller en kjøttmeis. Eller noen av de hjertene.


#36

annemede sa for siden:

Juletråd. :hjerter:


#37

Snippa sa for siden:

Jeg har laget meg tabell med oversikt over gaver, og så smått begynt å fylle den ut.
Vi skal sikkert være hos min mor og oss. Vi pleier å ha middag der og kaffe og gaver hos oss (vi er naboer). Selv om ungene stadig sterkere oppfordrer til å være hos oss hele kvelden... Mamma stresser litt mye, og ungene liker min laid-back stil, men med kontroll, bedre. Jeg tror vi kan bli sinnsvakt mange i år. Vi blir minst 16 til middag. Gjetter på 18. Forhåpentligvis ikke 22...


#38

Floksa sa for siden:

Helt på sin plass med juletråd. Her snør det, jeg har funnet igjen julekortene for i fjor som aldri ble sendt og skrevet ønskeliste. Jul :hjerter:


#39

My sa for siden:

Juletråd! :elsker:

Vi har heldigvis landet på at vi feirer jul hjemme i år også, og drar til svigerfamilien romjul og nyttår. Har lekt med tanken å bytte om nå, to år på rad, men første gangen ble det ikke fordi svigerfamilien hadde andre planer, i fjor gikk det ikke pga korona. Da viste det seg at ungene egentlig var litt lettet, fordi de har mest lyst til å feire jul hjemme, slik at det blir "riktig". Vi har strikte rutiner og tradisjoner, som ungene synes må være på plass, og de var alle litt bekymret i fjor for at jula ikke skulle bli som den pleier hvis vi skulle feire den hos besteforeldrene.

Vi vet ikke om vi får besøk, svigerforeldrene mine blir trolig hjemme der, hos sin datter m. familie, siden de har vært hos oss de siste årene. Mulig vi inviterer en av mine foreldre, det har vi egentlig ikke drøftet enda.

Gaver, kalendere og den slags er litt i det blå foreløpig. De to yngste har bursdag 16.oktober, og jeg greier vanligvis ikke å tenke så mye på planlegging av jul og gaver før etter det. Men antar vi kjører familiekalender i år også, vi har gjort det de siste årene og alle synes i grunnen at det er både greit og hyggelig, og forventer at vi gjør det i år også. Veldig greit for meg også, siden jeg da slipper unna med bare en gave til hver + noe godt på alle lørdagene og den ekstra store julaftenskalendergaven. Men greit å begynne å ha det litt lenger fram i bevisstheten, i tilfelle jeg plutselig snubler over noe gøy eller genialt, til kalender eller julestrømpe, som jeg kan ha liggende på lur.


#40

millact sa for siden:

Snø:eek:


#41

Malama sa for siden:

Her er det 10 grader, tåke, regn og vind.

Kunne sånnsett like gjerne vært jul med det været. Dog. Oftere 3 grader enn 10 da.


#42

veobra sa for siden:

Jeg har kjøpt noen julegavet allerede.

Vi blir hjemme, det er det eneste jeg vet sikkert.


#43

Høns sa for siden:

Juletråd :hjerter:

Vi skal feire hos min søster - det blir bra! Etter utallige juler her er det fint å ha fått på plass en rotasjonsordning.

Planen er å kjøpe inn julekalendere snart, lage liste over juleselskaper, kakebakeliste og ikke minst lage lister til julekort og julegaver.


#44

Chablis sa for siden:

14 kalendergaver ferdig til chablisbarnet , de siste 10 blir flaxlodd. Mamma sin har jeg vel ti stk ferdig til.


#45

Madicken sa for siden:

Juletråd! :lykkelig:

To lakriskalendere har allerede ankommet heimen, Bülow og Ramlösa. :nam: Disse deler vi på, og så kjører vi også opplegget med familiekalender, der alle kjøper to kalendergaver hver til de øvrige familiemedlemmene.

Og så har jeg kjøpt to julegaver.


#46

polarjenta sa for siden:

Jeg tror vi skal være hos broren min. Sånn etter planen er det vel egentlig hos mamma og pappa, men jeg mener å minnes at det er ønskelig at vi er hos broren min på julaften. Ungene var hos faren i fjor på julaften, så sånn sett skal de være hjemme, men de får bestemme selv.

Ellers har jeg kjøpt en julegave, 2 tekalendere som skal gis bort i førjulsgave, og lakriskalender til meg selv.


#47

Pøblis sa for siden:

Etter planen skulle vi vært hos foreldrene mine denne julen, men det har vi nok gjort for siste gang - så vi blir nok hjemme hos oss i stedet for. Det blir tre av fire barn, ett av fire barnebarn, foreldrene mine og muligens søsteren min med voksne barn. VI bare lager en haug med mat og dekker bordet. Null stress.

Jeg har kjøpt julekalender til meg selv (rituals) og fått beskjed om at pøbelprinsessen vil ha pakkekalender på folkehøyskolen.


#48

Lyppa sa for siden:

Jeg strikker julegaver. Ikke den helt store strikkegleden enda, men erfaring tilsier at den øker med mørke kvelder og kuldegrader ute.


#49

Chablis sa for siden:

Funderer på hotell ett par netter i romjulen isteden.


#50

millact sa for siden:

Koselig!


#51

GinaK sa for siden:

Her har Europris satt ut pepperkaker for salg og det er jo helt horribelt så da kom det i lokalavisen.
Er det ikke bare å la være å kjøpe da? :p Jeg kjøper gjerne pepperkaker allerede, jeg.
:jupp:


#52

Charlie sa for siden:

Enig. Gå forbi, scroll videre osv.

Pepperkaker er kjempegodt til ost. Særlig blåmuggost. Nå fikk jeg lyst på det. :knegg:


#53

Myria sa for siden:

Ja, de surpompene som klager over at ikke alle andre venter med juleforberedelser like lenge som de selv gjør forstår jeg meg ikke på. Jeg kan ikke med beste vilje skjønne hvorfor det er irriterende om andre kjøper julepynt eller julegodteri i september.


#54

millact sa for siden:

Har akkurat bestilt pepperkaker ifm dugnad.

Vi har ikke tenkt stort på jul enda. Spurt de om kalender. 16-åringen foreslo at vi kan kjøpe sånn boks med god dansk lakris og spise en hver dag. Vi får se.

Regner med vi feirer her i byen i alle fall.


#55

zinatara sa for siden:

Det skjer hvert eneste år at folk klager over at det blir tidligere hvert år, men produsentene er vel avhengig av å ha julevarer i salg i en lenger periode for å få produksjonen til å lønne seg. Jeg regner med at Rusta straks har julevarene på plass også, dersom de ikke allerede har fått dem. De er alltid tidlig ute.

Jeg syns det er fint å kunne gjøre forberedelser/innkjøp i god tid og det er jo bare å ikke kjøpe/spise ting som man vil vente med.


#56

kamp sa for siden:

Om pepperkaker kommer i slutten av september bryr jeg meg ikke om

Men når jeg 21 august i t shorte og det var 21 grader ute og kikket i postkassen og det lå et hefte meg førjulssalg på diverse nissser og snømenn da begynte jeg å lure litt..


#57

Malama sa for siden:

Siste jeg hørte lokalt var at europris hadde ryddet det vekk igjen etter følgende argument i brevs form

De må tenke på dem som ikke har råd og må si til ungene, "nei, vi må vente til jul".

Jeg håper den historien ikke er sann. Klart det er synd på de som har det trangt, men påvirker tilbud om pepperkaker og julenisser mer av det, enn det andre som selges rundtom? De er jo i der minste ikke alene om å ikke kjøpte julesnop i september. Mange gjør jo ikke det?

At butikken plukket det ned igjen pga et sint brev? Det kan jeg knapt tro


#58

Lyppa sa for siden:

Jeg var på en Europris i naboby på lørdag og der hadde de begynt å sette fram utebelysning (altså julelys).


#59

Madicken sa for siden:

Enkelte gjør det til en livsstil å klage og sutre. Uansett. Man får bare scrolle forbi dem.


#60

Malama sa for siden:

Erfaring tilsier at dersom man skal til å henge det opp til advent og innser at mye av det ikke virker..... Så kan man finne relativt begrenset utvalg å erstatte det med på butikkene....


#61

My sa for siden:

Ja, det er trolig de samme som om litt kommer til å klage over at det snart ikke blir lov å feire jul lenger, og at ungene ikke får lov til å synge julesanger eller ha på nisseluer på skolen, av hensyn til muslimer. Som har glemt at de nettopp har klaget over at julefeiringa begynner for tidlig, og har blitt for kommersiell. :snill:

Men først må de klage over Halloween. :nemlig:


#62

zinatara sa for siden:

Jeg vil tro at for folk med dårlig råd som har med unger som maser på butikk, så er bokser med pepperkaker til 10 kroner på europris et av de minste problemene.


#63

Malama sa for siden:

Helt enig. Så derfor kan jeg ikke helt tro at den historien er sann. Bare hørt på jobb.


#64

Hyacinth sa for siden:

Jeg har ikke noe imot at folk «juler» tidlig, og at slike tråder som dette dukker opp. Jeg kan godt forstå at man trenger noe å glede seg til. Selv prøver jeg febrilsk å strekke sommeren så lenge jeg bare klarer, og det er meldt over 20 grader her i dag, så jeg har lovet meg selv å gå med bare legger til oktober, iallfall. :knegg: Ikke desto mindre gleder jeg meg til jul. Høsten kan være tung for meg, jeg sliter med voldsom trøtthet som pleier å slå inn når vi stiller klokka… Hater det.
Vel. Men det jeg synes er litt dumt, er voldsom julepynting i det offentlige rom og generell «massejuling» fra tidlig november. Det er fordi det ødelegger julen litt for meg. Hvis julen i samfunnet starter for tidlig, taper den mye av magien for meg.

Utover det må folk selvsagt få gjøre akkurat som de vil. :værsågod: Jeg synes denne tråden var koselig. :)


#65

Retz sa for siden:

Jeg elsker jul, for ikke å snakke om førjulstida, men kan etterhvert styre meg for forbruket og pakkestyret. Kjøper aldri kalendere, men feirer likevel adventstida med å finne på noe de fire søndagene og avslutte med samvær rundt kakao og julekaker. Stemning og det å være sammen er viktig, vi går i førjulsselskap hos hverandre og lager julepynt tilpasset alder og skills. Vi har diskutert å kutte drastisk ned på gaver, heller ha et system hvor hvert familiemedlem får i oppgave å sørge for gave til kun én person, tildelt etter loddtrekning. Småungene er unntatt, men ingen rådyre gaver hvis det ikke er spleiselag. Og bare én gave fra hver.

Det blir kanskje en førjulstur til København med julemarkeder, tivoli og snuse inn julestemning, men vi får se hvordan smittesituasjonen er. Vi har lav terskel for å avlyse hvis situasjonen skulle tilsi det. Dette er jo en ganske unødvendig tur, og det vil være mye trengsel og nærkontakt overalt.

I år er to av ungene borte på julaften, og vi skal til yngste datter og hennes familie. Jul med barnebarna, altså! :hjerter:


#66

Hyacinth sa for siden:

Jeg er HELT enig, Retz!


#67

C3PO sa for siden:

Jeg pleier ikke å tenke på jul før etter bursdagen min i begynnelsen av desember, men jeg ligger godt an i år. Jeg har allerede kjøpt inn julete og jeg har også kjøpt én julegave.

Og siden jeg har fått portvin i gave av en kamerat som har glemt at vi ikke drikker, får jeg lage engelsk julekake igjen i år, og da må jeg begynne i november.


#68

Chablis sa for siden:

Vi har både gaver og kalender, men tid sammen er likevel viktigst. Det ene , utelukker ikke det andre heldigvis.


#69

Fjols sa for siden:

I går handlet vi 16 julegaver, så da er vi offisielt i gang!


#70

Niobe sa for siden:

Med mindre de er formet som julenisser og reinsdyr, så er det vinterbelysning og er ikke begrenset til jul!

Noe av det aller fineste som har skjedd, er det året jeg stod på organventeliste, og hadde det så utrolig tungt. Og alt blir verre når det blir så mørkt etter klokkestillingen. Så for å glede meg, så hang naboene rundt oss opp lysene tidlig, selv de som vanligvis mener at man må vente til desember. Jeg får klump i halsen bare av å tenke på det!


#71

Strå sa for siden:

Jaja, du klager på at folk klager.

Tja, jeg har ikke tro på at det er de samme, men kan du sannsynliggjøre påstanden hører jeg gjerne på.

Personlig syns jeg julegreier i butikkene i september er litt tidlig, men jeg er så sjeldent i butikker frivillig og uansett fokuserer jeg på det jeg er der for, så jeg kan ikke si at det plager meg.


#72

kamp sa for siden:

Jeg har bare bestilt biletter til Svartnissen ;)


#73

Lorien sa for siden:

Åh, nå ble jeg rørt! Fine naboene. :hjerter:


#74

Blondie sa for siden:

Oi, det er et litt annet omfang enn jeg er vaktvirksomhet. :knegg: Tror jeg gir til tolv til sammen.


#75

Syrinx sa for siden:

Den dagen jeg bestemte meg for ikke å la julepynt i butikk, uansett tid på året, ergre meg var en fin dag.

Når det gjelder jula så skal vi feire den hjemme hos oss selv, vi fire og hunden, slik som vi alltid gjør. Stille og rolig, rett og slett innmari hyggelig.


#76

millact sa for siden:

Jeg også!


#77

Chablis sa for siden:

Du er effektiv.


#78

Chablis sa for siden:

Kjøpt en gave til, resten håper jeg å få kjøpt på førjulsturer, om vi får til de da. Gleder meg til å øynte, elsker jul så vi pynter mye både ute og inne. Glad jeg klarte å ta tilbake julen å gjøre den fin igjen etter mange år hvor den var ødelagt.


#79

Fjols sa for siden:

:knegg:

Vi har stor familie, ennå 31 gaver igjen.


#80

Fjols sa for siden:

Handlet på nett, brukte en halvtime.:knegg:


#81

Chablis sa for siden:

Hvor har du handlet?


#82

Fjols sa for siden:

Ellos, de har så mye forskjellig og jeg får rabattkoder. :)


#83

millact sa for siden:

På 16 gaver? Wow!


#84

Hyacinth sa for siden:

Når man kjøper gaver på nettet, hvordan blir det med eventuell bytting da? Jeg har nemlig slitt med å få bytte gaver som er kjøpt på nettet.


#85

Chablis sa for siden:

Glemmer litt Ellos, men ja der har de jo egentlig mye forskjellig.


#86

Fjols sa for siden:

De har masse bra leker til barn, samt bra «hjem»-avdeling.
For eksempel fikk svigersøster en to-go smoothieblender, en venninne fikk håndkrem og toalettmappe.

Ellos har mye bra.


#87

Fjols sa for siden:

Må innrømme at jeg ikke tenker på at mottaker vil bytte, men om det skulle bli aktuelt, så tror jeg Ellos har ok returordninger.


#88

Madicken sa for siden:

Jeg klager da ikke ikke. :himle:


#89

GinaK sa for siden:

Ser at det ligger etpar tråder om kalendre og kalendergaver.
Hva kjøper dere til store/voksne gutter?
Det blir jo kjempedyrt men egentlig er det bedre å kjøpe noe skikkelig enn bare ræl :o så da kan jeg begynne å kjøpe nå for å spre det litt.
Ja, til eldstemann kan jeg jo kjøpe ulike typer øl.


#90

Charlie sa for siden:

Når slutter man å ordne kalender? Hadde ikke sett for meg at jeg skal ordne kalender for voksne. Egentlig uavhengig av at de ikke liker det de får eller er vanskelige å kjøpe til, bare fordi de kan kjøpe selv. Eldste går i vg3, tenker kiden får ordne seg kalender selv, neste år? Når stopper man? :vetikke:


#91

løve70 sa for siden:

Jeg vet ikke. Arvingen går også i vg3, ser ikke for meg å slutte med det første. Når de er ferdige å studere kanskje?


#92

Strå sa for siden:

Jeg stoppet i det øyeblikket de flyttet ut, dvs. noen overraskelser har det blitt, men ikke hele kalendere. Uansett måtte de dele på den måten at lørdag eller søndag fikk alle tre gave (=julesnop), de andre dagene var det en om gangen som fikk noe. Fellesdagen ble justert slik at alle fikk på julaften.


#93

Malama sa for siden:

Mamma slutta på et tidspunkt

Da jeg studerte sendte hun pakket til så mange dager din jeg var på hybelen også var resten hjemme.

Men min kalender var da på nivå "to seigmenn eller en twist" altså. (og pappa elsket når de pakket, for han spiste underveis...)

Jeg tror hun sluttet da jeg flyttet sammen med mannen

Mine unger får litt mer i kalenderen og ikke like mange deigemenn for meg eller mannen å spise mens vi pakker, derimot langt mer lego å sortere etc. Ingen er til jul 6, 10 og 14 så vi fortsetter en stund enda. Men før eller siden te ker jeg vi slutter ja


#94

millact sa for siden:

Når de ikke bor hjemme lenger? Men, sikkert koselig med noe i posten da.

Jeg studerte i utlandet. Hadde ikke kalender da.


#95

Fintdethei! sa for siden:

Mine to eldste har fått en flaxkalender og en sjokoladerkalender i flere år, nå. Bare yngste på 14 som har fått gavekalender. Jeg kjenner jeg er veldig fornøyd med at det ikke er 72 gaver å fikse. Da de var yngre, fikk de åpne hver 3.dag. Kjipe mammaen.... (i tillegg hadde de en sjokoladekalender hver).
Jeg håper yngste også ønsker en ferdigkalender i år, for jeg får spader av å bare tenke kalendergaver.
Men all kred til dere som klarer å opprettholde tradisjonen i så mange år.

Til borteboende studenter ser jeg for meg at det hadde vært superstas med alt av tørrvarer på matbutikken, samt et par flakslodd.


#96

Syrinx sa for siden:

Da jeg gikk på Toneheim så lagde moren til en jeg bodde på hytte med pakkekalender til alle oss på hytta. (6 stk) Bare småting, men noe så koselig!!

Jeg ble inspirert av denne tråden og har nå kjøpt den første julegaven. Godt å være i gang, for i år har jeg lyst å ha lave skuldre og minst mulig MÅ-ting i desember.


#97

Niobe sa for siden:

16-åringen har fått FLAX-kalender og sjokoladekalender av noe slag, i flere år nå.


#98

Chablis sa for siden:

Min er 15 , han får masse forskjellige produkter for mc, ble 14 gaver til det.


#99

Charlie sa for siden:

Pakkekalender har de aldri fått. Fikk høre da de var små av en med kids på 20 at «begynner man, kan man ikke slutte», så jeg begynte ikke. :knegg: Bare kjøpekalendre i den rimelige enden. Maks 300, og da er jeg raus. :filer: Nå får de en loddkalender fra en lokal idrettsforening. De er så store, så alle de småsakene bare hoper seg opp.


#100

Nextlife sa for siden:

Hva med aldri? :o

Trodde det skulle ta en ende da minste flyttet ut, det varte en førjulstid, og hun syntes det var nitrist uten pakkekalender. :knegg:
Året etterpå trengte hun litt ekstra omsorg, så da ble det pakkekalender igjen, og det har siden vedvart.
Hun blir 26.

I tillegg kjøper jeg endel pakker til den/de hun til enhver tid deler leilighet med.

Barnebarna får også pakkekalender hos meg.

Jeg har også gjenomført tradisjonen med stor julestrømpe(i NHO-leder vokser for for hvert år også) til begge mine døtre, 26 og 33 år, så jeg lager jo meg selv mer og mer arbeid for hvert år.

Jeg har ikke kalender selv da, det skal jeg ha. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.