Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjør jeg med masse sopp?

#1

frukt sa for siden:

Har vært på tur og plukket masse kantareller og piggsopp. :D Men hva gjør jeg med alt sammen? Og hvor lenge holder de seg?


#2

Lorien sa for siden:

Forvell og frys. Evt tørk det i stekeovnen!


#3

Kanutte sa for siden:

Kantareller er jo helt nyyydelig bare stekt i panna med smør, salt og pepper. Jeg klarer som regel ikke plukke mer enn vi klarer å spise til kveldsmat med speilegg. Ellers er soppstuing og sopprisotto også kjempegodt. Ville ikke hatt dem i kjøleskapet mer en dag, ellers er forvelling og frysing det beste.


#4

Dali sa for siden:

Stek ut vannet i tørr stekepanne. Så har du i masse smør, salt og pepper på kantarellene og steker de til de blir nesten sprø. Jeg spiser de slik, nesten som potetgull. Ellers så kan du ha over fløte og soyasaus og litt løk og ha soppstuing eller mose det til suppe.


#5

frukt sa for siden:

Jeg skal steke noen nå ja! Det er jo veldig godt. Men vi fant så masse at jeg klarer ikke å spise alt i kveld, selv om jeg ga vekk mye.
Hvordan forveller man sopp?


#6

frukt sa for siden:

Takk for gode tips!
Det ble ganske mye som dere ser.


#7

GinaK sa for siden:

Mannen kom hjem med 2kg kantarell i fjor. Fikk av en på jobben hans som er glad i å plukke. Da googlet jeg og fant ut at det kunne fryses som det var. Og tilberede rett I panna og steke i frossen tilstand. Gikk kjempefint og brukte siste ladning i vår. Hadde ca 300g i hver boks.

Fikk ny ladning nå i år så gjorde det samme.


#8

frukt sa for siden:

Jeg bestemte meg for å tørke kantarellene, og fryse mesteparten av piggsoppen siden den ikke egner seg til tørking. Men noe skal jeg ha til middagen i morgen.


#9

Hyacinth sa for siden:

Jeg leste «Hva gjør jeg med masse snop?» og tenkte «himmel og hav, hva er problemet?»

:knegg:


#10

frukt sa for siden:

:ler:
Akkurat det har jeg jo faktisk spurt om da. :knegg: Og du har vel ikke glemt den mørke sjokoladen? :P


#11

Floksa sa for siden:

Vi er flere som har tenkt den tanken ja :sparke:


#12

Hyacinth sa for siden:

Har du enda mer sjokolade? :sjokk:


#13

Hyacinth sa for siden:

Men ja, jeg har fått med meg at du spiser lite snop. :knegg: Heldige deg, skulle ønske det var meg…


#14

frukt sa for siden:

Nei, dessverre. :fnise: Hadde to plater, men har faktisk spist de selv.


#15

frukt sa for siden:

Jeg trøstespiser til gjengjeld innimellom, og da går det gjerne med en hel fløterull fra Coop. :sukk:



#17

Madicken sa for siden:

Vi velger alltid å forvelle/fryse soppen vi plukker, i høst ble det ganske mye kantareller. :jupp:


#18

Malama sa for siden:

Det leser jeg hver gang.

Og har ikke glemt den mørke sjokoladen.stripe av en kokesjokolade? Mørk selvsagt. )
(nevner jeg nå at det siste jeg spiste vsr en


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.