Fluke sa for siden:
Skal jeg klippe av hyssingen, elles skal den stekes med den på?
:flau:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Det finnes et hav av gode tips til hvordan få ting til å fungere bedre. Her kan man spørre, dele og få gode råd av hverandre.
Fluke sa for siden:
Skal jeg klippe av hyssingen, elles skal den stekes med den på?
:flau:
Albertine sa for siden:
Stek med den på! Den er der for at steika skal holde fasongen. :)
Pia sa for siden:
Den skal stekes med den på. :ja:
Sitron sa for siden:
Jepp. På.
Fluke sa for siden:
:flau: Den var med svor, så da når jeg skulle snitte svoren, røyk hyssingen også. Håper ikke dette blir helt feil nå. :nervøs:
Fibi sa for siden:
Jeg pleier ikke å steke den med hyssingen på. Jeg snitter svoren, og "bretter" steken ut i en ildfast form/langpanne med litt vann i bunn. Evt. et tefat slik at all svoren blir i samme høyde. Så putter jeg den i ovnen i åtte-halv ni tiden om morgenen på hundre grader, og lar den stå der hele dagen. (Hvis vi skal spise i tre-fire tiden) De siste minuttene gasser jeg ovnen opp på 225 grader, slik at svoren blir sprø og fin. :jupp:
Viktig å etterfylle med vann, slik at den ikke steker seg tørr i bunn, det er nemlig vannet som blir kraft til sausen. Den helles av når jeg gasser opp ovnen til 225. En gulrot, og litt løk i bunn gir god smak til kraften.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.