Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvem blir ny kunnskapsminister?

#1

Zulu sa for siden:

Mange tippet jo Lysbakken her, men de må tenke nytt. :nemlig: (Jeg er usikker på om SV ville ha prioritert KD uansett, men det spiller jo ingen rolle nå.)

Jeg tenker det er overveiende sannsynlig at det blir en Ap-statsråd. But who? Utdanningspolitikk var ikke høyest på agendaen i valgkampen, så det er vanskelig å peke på noen som har markert seg der. Torstein Tvedt Solberg er kanskje det nærmeste vi kommer, men jeg vil i utgangspunktet tro at han har litt for lite erfaring for posten. På den annen side fikk jo plutselig Ap flere poster å fordele også, så alle mann på dekk? :vetikke:


#2

Input sa for siden:

Kamzy! :heia:


#3

Zulu sa for siden:

Oi! Sprekt forslag!


#4

nokon sa for siden:

Ønsker meg eigentleg henne i fleire poster. Utan tvil viktig i kunnskap, men ho ville og vore viktig som barne-, familie-, likestillingsminister (for dei kan slå saman dei igjen nå, som ikkje barne- og familieministeren er mot likestilling?)


#5

Maverick sa for siden:

Håper likestillinga blir hos kulturen (selv om det er sært) nå som Trettebergstuen blir kulturminister, hun dropper kanskje å komme med utspill som at det er likestillingspolitikk å gjøre en greie ut av å gå til frisøren fordi det er mange kvinnelige frisører. :stuart:

Marit Arnstad sitter i utdannings- og forskningskomitéen på Stortinget, kanskje hun er et alternativ.


#6

Zulu sa for siden:

Trettebergstuen som kultur- og likestillingsminister blir finfint. :nemlig:

Jeg har liksom tenkt på Marit Arnstad som sikkerstikk til finans, jeg altså, men samtidig føler jeg at vi er i veldig «alt kan skje»-landskap :paranoid:


#7

Input sa for siden:

Ja, hun bør egentlig klones.

Så lenge vi ikke får Bøhler som justisminister, skal jeg prøve å ikke klage.


#8

nokon sa for siden:

Ja. Det er jo veldig synd (men fullt forståelig) at AP har mista mesteparten av den generasjonen politikarar, etter Utøya og Giskesaken. Det er altfor mange som har trekt seg ut av politikken av den eine eller andre grunnen. Vi treng eigentleg fleire som henne.


#9

Input sa for siden:

Jeg er veldig, veldig heldig og jobber med en av dem. Men hun vil jeg helst beholde selv, hun får ikke komme tilbake til Stortinget. :knegg:


#10

IOA sa for siden:

Det håper jeg også, men hvis jeg må velge, så er det kulturen som trenger Trettebergstuen nå. Etter siste minister vil forsåvidt det meste være en forbedring, men jeg heier veldig på Trettebergstuen i den posisjonen.

Kamzy har jeg sett på skolebesøk, og der syns jeg hun var god! Men hun er nok en sånn som kan brukes i flere posisjoner.


#11

Blondie sa for siden:

Kamzy for president! :knegg: :elsker:


#12

Tjorven sa for siden:

Shit. Dette hadde jeg fortrengt. :runforhills: Jan Bøhler skal sikkert ha en ministerpost.


#13

Fløyel sa for siden:

Jeg håper bare Huitfeldt ikke får en posisjon som gjør at hun blir mye i media.


#14

Zulu sa for siden:

Setter penger på at hun blir utenriksminister.


#15

Blondie sa for siden:

Hvorfor? Hun er da dyktig?


#16

Tjorven sa for siden:

Jeg gjetter også Anniken Huitfeldt i rollen som utenriksminister.

Og så håper jeg egentlig på Sverre Myrli i Samferdsel, men tror egentlig at den posten går til Sp.


#17

Charlie sa for siden:

Anniken Huitfeldt er kjempedyktig. Vil ikke ha Kamzy i en rolle hvor hun bestemmer over ungdom og rusmidler, kjenner jeg. Beklager. At Bøhler kan gjenoppstå har jeg ikke tenkt på, det er jo bare :runforhills:

Lene Vågsli er også dyktig, og lærer i bånn. Men hun er mest på justis, politisk. Martin Henriksen og Marit Arnstad er gode kort fra forrige periode. Ellers kunne Mette Nord fra Fagforbundet være aktuell.


#18

Strå sa for siden:

Sverre i transport hadde faktisk vært bra, der har han vyer jeg liker. Kunnskapsmimister, har Sp noen gode der? Marit A? Anniken er dyktig på mange områder, men hun er også fortsatt for Giskevennlig, jeg syns det er skummelt. Hva med Trine Lise S? Arbeidsminister? Utenriks? Eller den posten går vel til Sp.


#19

Input sa for siden:

Jeg er i grunnen glad det ikke er noen risiko for Inga Marte Thorkildsen som kunnskapsminister.


#20

Maverick sa for siden:

Oi, håper ikke Marte Gerhardsen er på ringelista.


#21

Input sa for siden:

:skremt:


#22

Charlie sa for siden:

Ja. :dulte:


#23

nokon sa for siden:

Er ikkje ho SV-er?


#24

Blondie sa for siden:

Har hun byttet? Hun var da AUFer?


#25

Strå sa for siden:

Neida, Marte Gerhardsen er fortsatt Ap'er.


#26

nokon sa for siden:

Ok, My bad.


#27

ingling sa for siden:

Hvorfor det?

Jeg ser heller ikke problemet med Anniken Huitfeldt som minister. Og hva er galt med Marte Gerhardsen? Enlighten me!

Jeg er ikke sikker på at SV hadde prioritert kunnskapsminister like høyt denne gangen, men i så fall hadde det vært mange gode kandidater. Jeg håpet veldig på Karin Andersen som arbeids- og sosialminister fra SV, men det blir det jo ikke nå.


#28

nokon sa for siden:

Sjølv om ho var for rusreformen (noko eg ikkje skjønner at AP saboterte. Det er eit så utdatert syn på rus og årsaker, at eg har ikkje ord), er jo ho like forplikta på partiet sin politikk og landsmøtevedtaket som alle andre i AP.


#29

Maverick sa for siden:

Marte Gerhardsen har ikke direkte briljert i sitt virke som direktør i Utdanningsetaten, om da ikke målsetningen har vært å øke antall direktører (og lønnen) i stedet for der det vel er noe mer presserende behov i feks Osloskolen, i tillegg til så vidt man kan se dårlig håndterte personalsaker.

Jeg har ikke blitt særlig imponert over henne i de sakene jeg har hatt med henne å gjøre direkte heller, mye skrik og lite ull, dårlig gjennomføringsevne og labert kommunikasjonsnivå.


#30

nokon sa for siden:

Ein del av dei personalsakene er vel strengt tatt oppryddingsarbeid etter Astrid Søgnen. Men einig i at både Gerhardsen og Torkildsen har skuffa når det kjem til direktører.


#31

Kaija sa for siden:

Håper det blir en som kan skole på ordentlig, og ikke bare noen som trenger en klatrepost. Vi har hatt for mange veldig dårlige synsere altfor lenge.


#32

Input sa for siden:

Dessuten er det jo ingen utdanningsminister som bestemmer over ruspolitikken.


#33

nokon sa for siden:

Ikkje minst.


#34

Fløyel sa for siden:

Hun er slitsom å høre på, heseblesende.


#35

Nenne sa for siden:

Solberg har to perioder på Stortinget, ihvert fall enav dem, om ikke begge, i utdanningskomiteen. Han er en tydelig skolepolitiker.


#36

mkj sa for siden:

Det er ikke en god npk grunn for å ekskluderenoen. Hun er både saklig og dyktig, tipper det forsvar eller UD på henne.

Hvilken post tror dere Bjørnar Skjæran får?


#37

Zulu sa for siden:

Ja, han er den fra partiets stortingsgruppe som har den tydeligste skoleprofilen, men han er likevel et forholdsvis ubeskrevet blad for en såpass tung post.


#38

Charlie sa for siden:

Skjæran kan vel tenkes for næring og fiskeri, men tenker at han kanskje ville vært aktuell for de samme dept. som Sp er interessert i.

Sp vil vel ha ansvar for landbruk og for distriktspolitikk.

Så er det en mulighet for at de lager nye konstellasjoner av statsrådsposter. Flere/ færre, ommøblererer ansvarsområder.


#39

Hyacinth sa for siden:

Jeg heier veldig på Torstein av personlige grunner (i tillegg tillegg til at jeg synes han er både dyktig og sympatisk), og min AUF-sønn tror kanskje han kan få den siden SV nå utgår, ellers tipper han Huitfeldt (hvis hun ikke får utenriks eller Rina Marie Hansen. Sistnevnte har jeg overholdet ikke noe forhold til.


#40

Kaija sa for siden:

Solberg er sikkert trivelig og velmenende, og har snakket skole og vært skolepolitisk talsmann, men hva kan han om skole, egentlig? Man MÅ vel ikke hente ministere fra partienes broilerlister. Jeg er ganske sikker på at det går an å finne gode skolefolk/utdanningsfolk som vet hva de holder på med i både AP og SP.


#41

Hyacinth sa for siden:

Klart det! Det er slett ikke sikkert han er den aller beste. Men som sagt har jeg personlige grunner til å heie på ham, det hadde bare vært skikkelig stas om han ble minister. :knegg:

Men dette overlater jeg til Jonas.


#42

Blondie sa for siden:

Raust. :knegg:


#43

Hyacinth sa for siden:

Ja, ikke sant. :knegg:


#44

Fløyel sa for siden:

Jeg syntes det er rart om ikke Hadia Tajik eller Lena Vågsli får rollen som Justisminister. Det finnes mange gode alternativer før Bøhler...


#45

Hyacinth sa for siden:

Det har jeg også tenkt, men poden mener at arbeids- og sosialminister er mye mer aktuelt.


#46

Lykken sa for siden:

Jeg synes den heia-halleluja-you Are a rockstar-greia på Kamzys Facebookside er litt vel…mye. Jeg har forstått at hun står får en positivitetskultur hun fremmer, men når hun fjerner negative kommentarer (ikke ufine) og det er kun hjerter og helting igjen, får jeg dårlig smak i munnen. Som politiker synes jeg innleggene hennes er way over the top med smiletegn og hjerter, men det er min personlige smak, antar jeg. For min del er hun i kategorien broiler vokst opp i partiet og ikke gjort noe annet. Men at hun er dyktig og setter søkelys på en god del flotte tiltak og intitiativ ser jeg.


#47

veobra sa for siden:

Jeg synes jeg ser det hvis Jan Bøhler får en eneste ministerpost. Snakk om å legg ut snubletråd på startstreken. :lol:


#48

nokon sa for siden:

Eg har fått svar på kritiske spørsmål i kommentarfeltet til Kamzy. n=1. Men ho har skrive at ho sletter rasistiske kommentaren. Det synes eg er heilt greit. Eg trur bruken av emojis er ei generasjonsgreie. Og sånn sett så kommuniserer nok ho med ein del som ikkje følger så mange andre politikerprofiler.

Eg trur det er kjempeviktig at vi får inn minst ein statsråd som var på Utøya. Av fleire grunner, både med tanke på generasjonsskifte i AP (som er litt for sterkt prega av godt voksne menn), men også fordi dei som overlevde terrorangrepet der har ei erfaring ingen andre norske politikarar har.

Eg meiner ikkje at Kamzy skal inn fordi ho overlevde Utøya. Men eg trur det gir ein viktig tilleggsdimensjon. Men eg meiner først og fremst ho er ein dyktig politiker med masse viktig kompetanse på ungdom, likestilling og integrering.


#49

Appelsin sa for siden:

Torbjørn Vereide overlevde også Utøya, han kom akkurat inn fra Sogn og Fjordane.

Nei, jeg har mistet litt ministerpiffen, kjenner jeg.


#50

Lykken sa for siden:

Smaken er som baken ja. Jeg ser at hun er dyktig og har mange jern i ilden.
Jeg har også fått svar på kritiske spørsmål, men vet hun har slettet andre som ikke har vært rasistiske eller ufine, kun kritiske. Virket som det gikk litt varmt og at hun overreagerte på kritikk, dette var i en periode tidligere og jeg har ikke fulgt med på det nå i senere tid. Det synes jeg er helt feil av en politiker med åpen side. Og er mest interessert i å svare på ros, men skjønner også at det blir for krevende å diskutere med alle på FB innlegg. Jeg synes, og det er mulig det er lite korrekt, at flere skulle ha bakgrunn fra «ordinære jobber» enn å ikke ha gjort noe annet enn å jobbe innenfor politikk fra ung alder.
Det med Utøya må jo mildt sagt bli en tilleggsdimensjon og ikke et kriterie at noen av de med posisjoner i AP skal ha.


#51

Strå sa for siden:

Det å ha plass på Stortinget er ikke et krav for ministerpost, selv om det er ganske vanlig. Jeg har ingen peiling på hvordan regjeringen kommer til å se ut. Spennende blir det uansett. (Og jeg røra fælt om Anniken Huitfeldt i første innlegget mitt).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.