Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gjester som ikke går hjem "i rimelig tid"

#1

liefje sa for siden:

Hadde en diskusjon med en venninne om hva som er rimelig tid for å gå hjem hvis man er invitert i en middag til venner på en lørdag. For meg er middag middag og fest fest, altså har jeg egne "regler" for meg selv på hvor lenge jeg blir sittende avh. av hva jeg er invitert til. Type jeg synes det er rimelig å gå hjem senest mellom 00:00 og 01:00 hvis jeg er invitert på en middag, men blir gjerne lenger om det er en fest. Selvsagt kan ting utarte seg slik at det blir senere og det kan så absolutt være gøy, men forutsetter i min verden at man da er sikker på at dette er greit for alle, inkludert vertskapet. Bakgrunnen for diskusjonen var at venninnen min hadde opplevd at storparten av gjestene hadde gått et stykke over midnatt, men at et par ble sittende til kl 04:30 sammen med det overtrøtte vertskapet. De tok ingen forsiktige hint og vertskapet fikk ødelagt dagen etterpå hvor de hadde planer. Hva synes dere er rimelig og hvordan kaster man ut gjester på en høftlig måte hvis det går helt over styr?


#2

Heilo sa for siden:

I en sånn situasjon ville jeg ikke holdt meg til forsiktige hint. :nemlig:

Hvis jeg sier til mine gjester at dette har vært veldig hyggelig men nå må jeg komme meg i seng så forventer jeg at det fører til at de går hjem. Hvis de ikke gjør det synes jeg ikke det er rimelig.


#3

Tjorven sa for siden:

Jeg er en sånn som ikke har fått så mye opplæring i sosiale koder, og jeg blir ikke fornærmet hvis jeg blir "kastet ut" på en høflig måte hvis jeg blir sittende for lenge. Jeg synes det er vanskelig å vite når vertskapet ønsker å ha meg der og når jeg må dra hjem.

Sist vi var i middag hos et vennepar dro vi visst altfor tidlig hjem. Det fikk vi beskjed om i etterkant. (Vi var invitert i middag og dro litt over midnatt.)


#4

Molly sa for siden:

Dette!


#5

apan sa for siden:

Jeg synes ikke at en middag er til 0430, og dersom størsteparten av gjestene går, kan det kanskje være et hint. Hadde hevet ut folk som satt så lenge om jeg ikke likte det selv.


#6

Blå sa for siden:

Jeg er et uforbederlig A menneske. Hvis noen blir sittende til midnatt hos meg så er jeg så trett at jeg har det direkte fysisk vondt. Det hender selvsagt at jeg klarer å sitte lengre, her for noen uker siden satt jeg oppe til 2 en kveld, men det er veldig sjelden.

Dersom det mest er mannens gjester så kan jeg finne på å unnskylde meg, si at jeg ikke vil kaste noen ut, men at jeg må gå og legge meg. Mannen har ingenting imot å fremdeles sitte oppe.

Dersom det er felles venner eller mest mine så kan jeg finne på å si at nå må jeg be dere om å gå, for nå er jeg så trett at jeg ikke klarer det lengre.

Jeg prøver hardt å ikke gjøre det på en uhøflig måte. Men jeg ser ingen grunn til å sitte der og ha det vondt.


#7

nolo sa for siden:

Jeg har noen ganger 'kastet ut' gjester og sagt at nå er jeg så stuptrøtt at vi må ta kvelden. Jeg syns det må være innafor, og som gjest hadde jeg ikke blitt det minste fornærmet om vertskapet hadde gjort det samme.


#8

GinaK sa for siden:

Enig i dette. Synes det er hint nok, at når noen begynner å gå så går resten. Man må nesten føle vibbene.


#9

Magica sa for siden:

Man må jo bare si fra. Hvis noen ikke tar hintet når vertskapet har begynt å rydde, pusset tennene osv. :knegg:


#10

Appelsin sa for siden:

Jeg har en venn som ikke tar hint, i så stor grad at jeg til slutt trodde han bare var for arrogant til å bry seg. "Nå må du faktisk gå, vi skal på jobb i morgen og minsten våker om tre timer".
Det endte jo opp med at jeg gikk langt over vanlige høflighetsgrenser og omtrent dyttet ham pratende ut ytterdøra :himle:

Jeg pleier nok å begynne med et slags inntrekk av luft og liksom et slags koselig sukk, kombinert med litt urolige kroppsbevegelser...
og fortsetter med "ajaj, det var utrolig koselig at du kunne komme" osv..

Men synes det er vanskelig.


#11

Millen sa for siden:

Dette.


#12

Madicken sa for siden:

Forsiktige hint er greit nok for de fleste, men ikke for alle. Jeg har erfart at det er helt greit å gi beskjed, for eksempel med noe sånt som at " nei, nå har jeg lyst til å legge meg, jeg har planer for morgendagen".


#13

liefje sa for siden:

Det er ikke manglende opplæring i sosiale koder som er problemet, tror heller det er at sosiale koder varierer veldig fra person til person. Noe er avhengig av om man er A eller B mennesker, noe varierer mellom ulike miljøer/vennegjenger/familier og sannsynligvis også ting som ekstrovert/introvert personlighet etc. Jeg har også opplevd å bli klaget på ifm. at jeg gikk for tidlig - hun jeg var hos følte at vi burde være sammen så lenge som mulig når vi først møtte hverandre. Det kreves nok en del forsiktige hint enten man ønsker at gjestene skal bli lenge eller gå tidligere.

Jeg som stort sett ønsker at middagsgjester ikke skal bli sittende veldig lenge over midnatt, pleier å invitere tidligere enn hva andre gjør. Hvis det blir for sent likevel, kan jeg finne på å rydde litt forsiktig, snakke om at kvelden har vært (altså fortid) hyggelig eller om ting jeg skal dagen etterpå for å hinte. Jeg gjesper sannsynligvis også ofte, rett og slett fordi min indre klokke sier fra om at det er forbi leggetid. Et stort problem for meg dersom det blir for sent, er at jeg da risikerer at jeg ikke får sove, men det er jo veldig personlig å begynne å snakke om søvnproblemer, så det dropper jeg.


#14

Bokormen sa for siden:

Det høres merkelig ut å bli sittende flere timer lenger enn de andre gjestene - ofte blir det et naturlig oppbrudd da de første har gått.

Men hva som regnes som høflig er jo ikke alltid lett å lande rett i. Jeg har giftet med inn i en familie som synes at min "hyggelig" er kjedelig, og jeg synes deres "morsomt" er brautende og innebærer for mye alkohol. :sparke:


#15

amo sa for siden:

Jeg hadde dekket frukostbordet og sagt at nykommer snart ungene….:knegg:


#16

Charlie sa for siden:

Synes det er greit å si fra rett ut at nå er det slutt og vi «stenger for kvelden», det var hyggelig og vi får ta resten en annen gang.

Viktig å si fra i tide, mens man ennå kan være hyggelig, og ikke vente til det er «for sent» og man er sur. Så sitter man sikkert og tenker «de går snart», og så gjør de ikke det. Har man ikke tenkt gjennom hva som er «nok» kan det bli vanskelig. Hadde nok vært veldig tydelig kl 0200, som er stengetid her i distriktet, og da kan man også bruke det litt humoristisk.


#17

vixen sa for siden:

Jeg skjønner ikke at det er vanskelig å si ifra om en gang. På sånne lag har jeg jo folk jeg kjenner godt. Jeg er vanligvis en pleaser jeg altså,men dette synes jeg er hundre prosent innafor både å få beskjed om og å gi beskjed om.


#18

C3PO sa for siden:

Jeg synes ikke det er vanskelig, men det er fordi som diplomatbarn observerte jeg hvordan en del av middagsgjestene aldri gikk hjem. Faren min pleide illojalt å etterhvert gå og legge seg og overlate gjestene til moren min. Det var alltid klart for meg at det ikke ville være aktuelt hos meg.

Jeg har jo aldri middagsgjester jeg ikke kjenner, så jeg gir tydelig beskjed om jeg synes noen har blitt for lenge eller om jeg er veldig trøtt. Og det er en god stund før midnatt altså. Jeg må innrømme at om vertskapet i hovedinnlegget fikk dagen ødelagt, er det synd, men jeg skjønner ikke at de ikke tok affære.


#19

ingling sa for siden:

Vi har så og si aldri hverken middagsbesøk og i hvert fall ikke fest, men å sitte oppe til 0430 hadde vært totalt uaktuelt på så mange vis. :knegg: Jeg kan ikke komme på noen jeg ville invitert på besøk som jeg ikke kunne sagt fra til at det var på tide å ta kvelden, hvis de ikke så ut til å tenke det selv. I praksis er de jeg kunne finne på å invitere like slitne som meg, så det ville neppe blitt et problem. :humre:


#20

Fluke sa for siden:

Jeg tar ikke hint og kan godt bli sittende til klokken 05:00 og senere - selv om vertskapet gjesper. Dersom vertskapet sier at det er på tide å gi seg, så går jeg.

Jeg har også venner som må ha beskjed om å gå hjem, og jeg syns ikke det er noe problem å be dem gå.

Jeg blir litt stresset av å lese om dere som hinter og mener gjestene skal skjønne dette selv, og håper virkelig at alle mine venner og folk jeg besøker kan droppe hinting og heller si rett ut at de er trett og at det er på tide å gi seg. Nå har jeg blitt invitert til de aller fleste igjen, så jeg antar at det har gått greit i de fleste tilfeller. :S


#21

Lorien sa for siden:

Jeg tenker at middag, da vender man nesen hjem rundt midnatt senest. Fest, da kan man drøye den litt, kanskje til 01-00-02.00. Ikke lenger. Men hva vet jeg, jeg er jo aldri noen steder. :knegg:


#22

Miss Norway sa for siden:

Jeg har venner som vi like lei seg hvis jeg går hjem tidlig som hvis jeg IKKE blir sittende til fem sammen med vertskapet etter at alle andre har gått hjem. Og med min lakenskrekk er jeg avhengig av at folk gir beskjed om at jeg bør tenke på å pakke sammen. Jeg prøver å tenke meg om og ta hint, men det er ikke SÅ lett med masse vin innabords og skravling på inn og ut pust… :knegg: Noen av oss trenger litt oppfølging.


#23

ingling sa for siden:

Jeg hinter veldig lite egentlig, som regel er det like greit å si fra på en ok måte. :nemlig:


#24

Divine sa for siden:

Altså, har vi ikke lært her på FP at hinting kan man gjøre på rommet sitt?!

Klar tale er det beste. Jeg liker ikke at folk hinter og mener at jeg bør skjønne. Det er ikke fair.


#25

ingling sa for siden:

Kanskje de har festen på rommet sitt. :nemlig:


#26

Floksa sa for siden:

Jeg elsker middager som utarter. Så her kan folk sitte så lenge de vil. Blir jeg sliten går jeg bare å legger meg. Mannen er natterangler av rang. Så han er i så fall den som må hinte. Men det tror jeg aldri har skjedd. Vi har av og til kaffebesøk som ikke går hjem. Og da lager jeg middag til dem :D


#27

amo sa for siden:

Vi har venner som sitter til 0500 og venner som sitter til 12. Et vennepar avslutter alltid tidlig, og der er vi ofte med et vennepar som er naboe av oss så da blir det oftest nachspiel her eller der når vi vår hjem ilag :sparke:


#28

Erica sa for siden:

Jeg tenker at man kan si noe ala:

"Vet du, jeg tror vi må avslutte nå jeg, vi har planer i morgen som betyr at vi må opp i rimelig tid i morgen. Det var superhyggelig at du kom, dette må vi gjenta"


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.