Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Persille og peppermynte

#1

Isprinsessen sa for siden:

Jeg har en diger peppermynte plante og en kruspersille og en kruspersille.
Hva kan jeg lage av de ?
Må nok høstes i løpet av de to neste dagene før frost kommer.
Ønsker ikke å fryse de ned da jeg bruker å glemme av sånt.


#2

Syrinx sa for siden:

Persilleolje er godt. Kjør persille og (nøytral) olje sammen i blender, gi et oppkok og sil av. Kjempegodt å lage persillemajones av feks, eller å risle over blomkålsuppe.


#3

Syrinx sa for siden:

Peppermynten kan du lage gelé av, så godt til lam.


#4

Isprinsessen sa for siden:

Supert tips, takk!


#5

frukt sa for siden:

Mojito :rairai:


#6

frukt sa for siden:

Mynte i vannet når man koker poter er godt, og også sammen med erter. Det lærte jeg i England.


#7

Isprinsessen sa for siden:

Tror det kan bli århundrets fyllekule i så fall :rairai:


#8

Isprinsessen sa for siden:

Men skal prøve å lage alkoholfri mojito, takk for tips


#9

frukt sa for siden:

Du får invitere på fp-fest da vet du.


#10

Fløyel sa for siden:

Jeg har en enorm persille. Tenkte jeg skulle lage persillesmør, fryse ned, ypperlig å brukte til å steke biff i.

Jeg tenker også å lage Tabbouleh, www.etkjokken.com/2016/11/tabbouleh-med-granateple/. Men jeg er usikker på hvor mye jeg kan lage for å kunne fryse ned.
Tabbouleh er utrolig godt til falafel, kanelkrydrede kjøttboller, hummus. Ja, all libanesisk mat egentlig.

Men så har jeg ett spørsmål. For å lage olje, smør og Tabbouleh, må persillen tørkes i ovn først f.eks? Eller er det bare å kjøre på i food prosessor?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.