Floksa sa for siden:
Jeg har to svinehjerter i kjøleskapet (og to tunger og en lever)
Før har jeg bare kvernet dem i leverposteien. Men nå vil jeg gjøre noe gøy.
Men hva? Hva bruker man svinehjerter til?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Floksa sa for siden:
Jeg har to svinehjerter i kjøleskapet (og to tunger og en lever)
Før har jeg bare kvernet dem i leverposteien. Men nå vil jeg gjøre noe gøy.
Men hva? Hva bruker man svinehjerter til?
Appelsin sa for siden:
Anatomiundervisning :D
Floksa sa for siden:
De er helt utrolig like menneskehjerter :knegg:
Tipper de er omtrent like store også.
frukt sa for siden:
Heart on fire for eksempel.
www.marksdailyapple.com/slow-cooked-heart-on-fire-with-creamed-kale/
Palmen sa for siden:
Jeg kan tenke meg at det tilberedes litt som lever og annen innmat? En klassiker er jo lever (hjerte) i fløtesaus. Vår favoritt er lever (innmat) i indiske sauser, gjerne en ferdig litt spicy saus på glass, med naan og ris til. :nam:
Appelsin sa for siden:
Hjerte er jo hovedsakelig muskel, så jeg ville tenkt at man kokkelerer omtrent som med annet kjøtt, egentlig?
Appelsin sa for siden:
Ja, det er derfor man kan sette inn grisehjerteklaffer i menneskehjerter.
gajamor sa for siden:
Hjertet ligner ikke så veldig mye på lever. Det er en muskel som har jobbet hardt. Dermed må det enten tilberedes veldig forsiktig (f.eks. speket/kaldrøkt) eller kokes lenge for å bli mørt. Den hearts on fire-oppskrifta ser veldig bra ut. Ulike typer gryteretter og supper kan også fungere.
Nextlife sa for siden:
Hjertet er en morsom stykningsdel. Jeg synes den har konsistens som kan minne litt om lever, men ikke helt.
Er dere vågale, tilbereder du den ved å steke på høy varme, nesten som en medium pluss biff, altså svakt rosa inni. Du vet nok dette, men nevner for ordens skyld at svinekjøtt bør over 63 grader.
Er dere litt mer forsiktig kan du tilberede hjertet som litt langstekt, brunes på panna og etterstekes i en time-halvannen i gryte med lokk, litt som lammeskank.
Hvis jeg skulle valgt den kjappstekte varianten tror jeg at jeg ville lagt inn litt fyll der man tar ut de store blodårene. Litt bacon, løk, finhakket svisker og persille blandet, eller noe i den duren.
Hjertet ville kledt en saus med sting i, f. eks med cognac i. Eller kanskje en frekk liten saus lagd med god eplemost.
Floksa sa for siden:
Jeg endte med å langtidskokte dem i fløtesaus. Renskar, delte i ganske stor biter, freste u jerngryte med løk, salt og pepper. Renskar også de to tungene.
Fløte, kraft og litt grovhakka tomat. Gulrot, og en stor potet. Kokte/syda i noen timer.
Ble utrolig godt!!!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.