Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilke sorter baker dere til jul?

#1

Albertine sa for siden:

Evt. hvilke sorter KJØPER dere til jul...? :fnise:

I år blir det ingen gigabaking, så vi lager bare tre sorter. Negerprinser (ukorrekt navn, jeg vet), pepperkaker og risboller. Perfekt for ungene.

Dere da?


#2

Søster sa for siden:

Jeg lager kransekakestenger og pepperkaker helt sikkert. Aktuelle kandidater hvis jeg får mer tid er harvreflarn, ingefärnötter, krydderkake og kolakaker.


#3

Camomilla sa for siden:

I år skal vi lage pepperkaker.
Mamma og pappa pleier å lage alle 7 slaga til oss.


#4

Tinka sa for siden:

Pepperkaker, hvite kakemenn og damer, sirupssnipper, krydderkaker(ligger i fryseren allerede) og noen slag til.


#5

Maxine sa for siden:

I år baker vi kun pepperkaker selv, som vi bytter mot strull hos min mor, og kjøper hjemmebakte smultringer. :)


#6

Señora sa for siden:

Pepperkaker og snopekaker, mulig det blir risboller eller kakemenn også.


#7

Mikkeline sa for siden:

Pepperkaker ihvertfall. Har ikke planlagt noen flere så langt. Vi spiser ikke så ekstremt mye kaker hjemme i julen, og har heller ikke planlagt å ha besøk hjemme hos oss. Regner med at vi får dekket kakebehovet der vi skalpå besøk.


#8

Beckett sa for siden:

Pepperkaker og Serinakaker. :nam: Begge deler er fin-fint for eldstemann å være med på å lage.


#9

Palmen sa for siden:

Kakebakst og konfektlaging er de eneste juleforberedelsene jeg gjor hvert eneste år.

Pappa og jeg har hatt julekakebakeverksted hvert år siden farmor dode, og viderefort den tradisjonen. Det er en dag jeg virkelig setter pris på, og vi baker minst 7 slag.

I år blir det dessverre ikke julekakebakeverksted med pappa siden vi er i forskjellige land, men jeg kommer til å bake colakaker, pepperkaker og lage forskellig konfekt sammen med lille Snupp!


#10

Karamell sa for siden:

Jeg har laget konfekt og drops i år. Ungene har bakt ut Ikeas pepperkakedeig. Jeg vurderer å lage Kolakaker med dem i morgen. Jeg har også ingredisenser til kanelhjerter. I fjor laget vi hvite kakemenn, men de ble ikke gode...

Vi skal ha selskap på julaften så jeg baker kanskje en kake til??


#11

Alexy sa for siden:

Pepperkaker, hvite kakemenn, fattigmann, krumkaker, sandnøtter.


#12

amylin sa for siden:

I år blir det: pepperkaker, hvite kakemenn, berlinerkranser, brusselkjeks, kolakaker, risboller og krumkaker. Jeg har lyst på smultringer og napolitanske godbiter også, men får se hvor god tid jeg får.


#13

TGM sa for siden:

Det blir pepperkaker og pepperkakehus sammen med ungene, og smultringer sammen med min bestemor.


#14

liefje sa for siden:

Jeg baker minst 7 sorter, for jeg elsker aa bake. Det blir en god blanding mellom tradisjonelle og utradisjonelle norske julekaker og tyske julekaker (som er de aller beste).


#15

Hippie sa for siden:

Kakemenn
Falske Mandelstenger
Peppernøtter
Risboller
Sarah Bernhardt kaker
Pepperkakehus

Kjøper pepperkaker.

Og så får jeg silkekaker/sjakkrutekaker og kransekakeringer til min mor.


#16

Hippie sa for siden:

Og - så får jeg tykklefse og tynnlefse også. Fra min snille mamma.


#17

Søster sa for siden:

Hva er falske mandelstenger? :vannimunnen:
Kanskje tilogmed oppskrift?


#18

Hippie sa for siden:

Her er oppskrift:

Noen kaller de også Lettvindte Mandelstenger.


#19

Søster sa for siden:

Slurp. Tusen takk.


#20

Hannah sa for siden:

Jeg kaller de falske mandelstengene for Brune Pinner. Jeg og mellombror bakte sånne i dag. De er farlig gode :nam:


#21

Maz sa for siden:

Her er pepperkakehuset oppe. Jeg har observert at mannen liker Shortbread (skotsk) så kanskje jeg lager det. Jeg har lyst til å bake rosettbakkels da jeg har et gammelt og fint jern.

Muligens jeg lager goro også og mandelflarn.


#22

Kirsebær sa for siden:

Vi skal bake pepperkaker (for første gang, faktisk. :knegg: ) og lage en del sjokoladeaktige saker. (Kokosboller, smelte sjokolade og ha i former og slikt)


#23

safran sa for siden:

Her i huset blir det bare bakt lussekatter og pepperkaker. Men så får jeg flere sorter av moren min - uten at jeg har bedt om det. Jeg har faktisk bedt henne om ikke å bake til meg, for vi spiser virkelig ikke så mye kaker. Vi er jo på farten hele julen. Jeg har fått havremakroner, kolakaker, sandnøtter, lefser og smultringer. Da har jeg seks sorter allerede. :dåne:


#24

Filifjonka sa for siden:

Med mange store gutter er det store mengder av de mest populære kakene som gjelder. Det vil si mange sjokolade/nøttecookies, pepperkaker og kransekakestenger.
Lyse kakemenn lager vi første søndag i advent. Så skal jeg lage konfekt med venninner på onsdag, flere typer. I tillegg har vi aniskringler (gjærbakst) i fryseboksen, som vi har til frokost i julen. Tror neppe det blir noe mer enn dette. Eller kanskje jeg skal prøve kolakaker hvis jeg får tid en dag, de høres jo gode ut.


#25

Ami sa for siden:

Vi reiser bort i jula, så her blir det ikke bakt det grann. Nesten ikke pyntet, heller.

Juletradisjonene våre ikke har innfunnet seg ennå. Det er så mye som mangler/det ikke er plass til her vi bor nå. Føler meg ikke hjemme i denne trange leiligheten. Men når vi endelig kommer "hjem", skal det blir andre boller. Har mange fine tradisjoner som jeg vil ta med fra barndomshjemmet. :nemlig:


#26

Pepper Lemon sa for siden:

Muffins. :nemlig: Jeg har lyst til å smakssette de med noe julete, men kommer ikke på hva det skulle vært. Så mulig det blir sitron.


#27

Søster sa for siden:

Kanel, nellik, ingefär, kardemomme og litt appelsinskall?


#28

Fibi sa for siden:

Her blir det kun pepperkaker tenker jeg. Muligens en ladning risboller, og kanskje noen kransekakestenger. Åh, jeg må jo lage kokosmakroner!


#29

Mandino sa for siden:

Feirer vi jul hjemme hos oss selv baker vi:

-Sirinakaker
-Konfektkaker
-Sjakkaker
-Skriverfruens kaffekaker
-Pepperkaker
-Hvite kakemenn
-Krumkaker
-Sjokoladeboller
-Brente mandler
-Marsipan

Siden vi skal reise til mine foreldre i år har vi bare bakt pepperkaker, sjakkaker, laget brentemandler og marsipan.

Ja, jeg baker mye til jul, men det er jo så utrolig gøy og koselig. Vi girt bort en del og halverer gjerne oppskriftene.


#30

tink sa for siden:

I boden ligger en boks med risboller - sånne puffaris med sjokolade rundt, som gutta mine lagde i går.

I kjøleskapet står to bokser med IKEA sin pepperkake-deig, lurer på om vi skal bake ut en og fryse den andre. Holder seg vel til neste år? Tenkte å lage hus av den ene deigen, men sambo mente den var alt for myk...

Neste helg kommer svigers og svigermor skal ha bakeverksted med småen. De skal lage kakemenn, for det kan ikke jeg - og synes ikke de er så kjempegode heller. Men gutta mine liker det jo.

Håper også at svigermor lærer meg å lage krumkaker, for det er så godt å ha til desserter i jula.

I en boks i skapet ligger ca halvkiloen med skåldede mandler som skal rives til marsipan og kransekakemasse. Tenkte å lage kransekakestenger med sjokolade i enden - også godt til kremdesserter.

Dessuten tror jeg at jeg trenger en ladning av farmors deilige konfektkaker i boks. Sambo er redd det skal bli alt for mye, men dersom vi er flinke til å fryse ned/oppbevare det kaldt så er det kjekt å ha noe ekstra til kaffen for eventuelle barselbesøk utover i januar.


#31

LilleLeo sa for siden:

Pepperkaker fra ferdigdeig, og Sarah B. kaker. De må jeg forresten lage flere av, for alle forsvant på en liten uke. :flau:

Ja, også skal jeg lage Crispy Rice Chocolate Squares, men jeg finner pokker meg ikke Kelloggs Rice Krispies noen steder når jeg trenger dem. :mumle:


#32

Erica sa for siden:

Pepperkaker
Hvite kakemenn
sjakkruter
Drømmer (mørdeigskaker som smelter i munnen)
Bordstabelbakkels
Sjokoladekjeks eller noe lignende
Lortbolla (som min mors navnpå risboller...)

Vi har en utfordring når det gjelder kaker, for minstemann tåler ikke egg og mandler, og før tålte han heller ikke melk. Det har han nå vokst av seg, men veldig mange småkaker har egg i seg.


#33

*HH* sa for siden:

Dette er mitt første år som julekakebaker i år har jeg bakt/skal bake:

Skånske husarrer (Skrives det slik tro?)
Tyske skiver
Brune pinner
Pepperkaker
Daimkjeks

Vet ikke om det blir noe mer i år.


#34

Røverdatter sa for siden:

I år blir det pepperkaker, knekk-kaker, kokosmakroner også bytter jeg litt med mamma og får krumkaker og sjokoladekjeks tenker jeg.

Hvis jeg får tid og lyst, så skal jeg bake enten muffins med eple og kanel eller skillingsboller til å ha i fryseren.


#35

Maverick sa for siden:

Pepperkaker er bankers. Mor elsker pepperkaker.

Tenker også på sjokolademuffins med glasur og sølvkuler på, brownies med melissnø, så skal jeg ha hauger med marshmallows, og de Sarah Bernhardt-sakene så helt vanvittige ut.

Mannen drømmer om goro og lussekatter.


#36

Selma sa for siden:

Jeg har bakt pepperkaker, brune pinner og lefser. I tillegg har jeg fått sandkaker og bordstabelbakels (skrives det sånn????) fra mamma. I kveld skal jeg lage havremakroner og peanøttkaker sammen med ungene. I tillegg kommer jeg nok til å bake kransekake og kanskje risboller - eller puffeboller som minstemor kaller de (inspirert av puffet ris sikkert...)

Ja og så har jeg bakt et lass med rundstykker. Det er jo så artig å bake!


#37

Dixie Diner sa for siden:

*Lussekatter
*Pepperkaker og hvite kakemenn med deig fra Ikea
*Konfektkaker
*Colakaker

Ja, og kanskje noen makroner av et eller annet slag, får se. Blir endel vanlige store kaker også, bla. Cafèkake og ostekake med kanel i bunnen og appelsinsmak.


#38

Hyacinth sa for siden:

Iset: Den lyse Ikea-deigen trodde jeg ikke egnet seg til kakemenn? :eek:


#39

Dixie Diner sa for siden:

Aner ikke, jeg liker ikke så godt vanlige kakemenn så jeg bruker Ikea-deigen og bare stikker ut figurer. Smaker nesten som kakemenn, men mye bedre. Her selger de jo kakemenn hele året, jeg synes de er superkjedelige.


#40

Azi sa for siden:

Pepperkaker.


#41

Hyacinth sa for siden:

Ja, de hvite, tykke og myke er litt kjedelige. Men jeg lager tynne og sprø og de er kjempegode og mye bedre enn de man kjøper i butikken.

Jeg leste på Ikeaboksen at de er egnet til serinakaker og sånne ting. Jeg kjøpte ikke den deigen. Pepperkakedeigen er god.


#42

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes pepperkakedeigen fra Ikea smaker såpe, men andre liker den så da bruker jeg den (jeg spiser ikke pepperkaker uansett). Men den lyse deigen er knallgod, elsker den. Den funker fint til kakemenn, synes jeg.


#43

turi sa for siden:

Her kjøpes det, det bakes ikke.


#44

Camomilla sa for siden:

I dag blir det lussekatt baking etter jobb.


#45

Stompa sa for siden:

Ingen, egentlig. Vi lager pepperkaker fordi det er morsomt for ungene, men de blir aldri spist. Noe mer småkaker gidder vi ikke lenger, for de blir heller ikke spist. Jeg har tenkt å lage litt julekonfekt i stedet, og så er det greit å ha boller og rundstykker i fryseren.


#46

Mamma Rosa sa for siden:

Serinakaker, pepperkaker, peppernøtter, Sarah Bernhardt, Berlinerkranser, sjakkruter, colastenger (?) og kokosmakroner.
Ungene har også bakt kokoskuler (? de med kvalmende sjokolade), serinakaker, pepperkaker og peppernøtter på skolen.
Så her er det nok å ta av.
Har hele benken full her. Må få kjøpt noen fine kakebokser, så vi får gitt bort endel.

Det er stor fare for at jeg baker noe mer også, siden jeg er "i siget". :flau:


#47

Turte sa for siden:

I år ser det ut til å bli pepperkaker, syltetøysnitter, cookies og brostein. De to siste er nye av året, kolakaker, små suksessterter og Sarah Bernard får stå over denne gangen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.