Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Etternavnsskikker i India

#1

Stompa sa for siden:

Det er bryte-VM (i Oslo! :hyper: ), og det slår meg at alle de indiske bryterne så langt har samme for- og etternavn. De heter for eksempel Sarita Sarita, Pooja Pooja og Anshu Anshu. Dette er alle kvinner, men den ene mannlige bryteren jeg har fått med meg, har samme type navn.

Er det noen som vet hvordan navneskikkene i India er? Kan det være at de ikke har etternavn, sånn at de bare bruker fornavnet som etternavn når systemet krever det? Eller er det sånn at fornavn også er etternavn?

Dette ble jeg nysgjerrig på, kjenner jeg.


#2

Stompa sa for siden:

Jeg skal ikke si at ingen har ulikt for- og etternavn, men jeg fant ingen på deltakerlisten, i alle fall.


#3

løve70 sa for siden:

Jeg kjenner heller ikke til etternavnskikkene, men jeg har hatt med ganske mange indere å gjøre på jobb og alle har både fornavn og etternavn.


#4

Stompa sa for siden:

Hmm. Kan det ha med kaste å gjøre? Bryting er jo tradisjonelt en idrett for arbeiderklassen/lavinntektsfamilier. Tenker for 100 år siden i Norge, men er det nok fortsatt i andre deler av verden.


#5

Zulu sa for siden:

De jeg kjenner med indisk bakgrunn har ulike for- og etternavn, i hvert fall. De navnene du nevner der høres ut som fornavn for meg. Kan det være noe med hvordan de er registrert?


#6

Stompa sa for siden:

Det er jo rart i så fall, siden "alle" andre er registrert med korrekte for- og etternavn.


#7

Tjorven sa for siden:

Jeg har tre indiske kolleger. De har forskjellig for- og etternavn.


#8

Stompa sa for siden:

Mer og mer mystisk. :knegg:


#9

meisje sa for siden:

De har jo ulike skikker etter hvilken religion de har. Er det alle de mannlige skiene som får singh og de kvinnelige kaur ?

Muslimene får vanligvis fornavn farsfornavn feks


#10

Input sa for siden:

Jeg har hatt mange elever fra India og min fordom mot dem er at de har vanvittig lange etternavn med stavelser jeg har null mulighet til å uttale.


#11

Maverick sa for siden:

Alle «mine» indere har forskjellig for- og etternavn, men siden etternavnene gjerne er litt vanskelig tilgjengelig for vestlige, brukes det ofte forenklinger.


#12

Tallulah sa for siden:

Det er nok en feil i hvordan det blir vist/er registrert. Sarita heter Mor til etternavn, Pooja Dhanda og Anshu Malik.


#13

Tjorven sa for siden:

Inderne på jobben har helt overkommelige etternavn. Det er langt verre med de fra Bangladesh eller Sri Lanka. :svett:


#14

nokon sa for siden:

Eg veit at tamiler ofte får foreldrenavnet inkludert i fornavnet, pluss ein ekstra stavelse, avhengig av kjønn, som Haakon Haakonson, bare at det blir bakt inn i eit navn og at det er derfor dei har så lange navn, men ofte bare bruker dei første stavelsane.


#15

Hondacrv sa for siden:

Ja.


#16

millact sa for siden:

Inderne jeg jobber med har for-og etternavn. Det hadde også professorene jeg hadde da jeg studerte i USA.


#17

Pelle sa for siden:

Jeg studerte i India og hadde en tolk. Hun har fornavn og etternavn som er ulikt, med hhv to og tre stavelser. Mao ikke sikh (Kaur) eller tamilklingende. Hun er fra Sør-India og er hindu.


#18

Stompa sa for siden:

Jeg skjønner ikke hvorfor de eventuelt ikke bruker de riktige etternavnene på inderne; ellers er UWW superstrenge på navn. Et par norske brytere har to fornavn og bruker navn nr. 2 til daglig, men på UWW-stevner må de bruke det navnet som står først i passet. Man må legitimere seg med pass på inveiinga. :gruble:



#20

Stompa sa for siden:

Ja, ser det - men det er ikke det som står på skjermene til UWW når de bryter. Alle de andre navnene står akkurat som på lista (bare at på UWW-skjermene har de med mellomnavnene også, som er tatt bort hos Wikipedia), men for inderne står det konsekvent samme navn to ganger.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.