Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på leverpostei?

#1

amylin sa for siden:

Jeg har prøvde tre ganger å lage hjemmelaget leverpostei, men ingen av oppskriftene jeg har prøvd har vært supergode, allrighte, men ikke Oppskriften med store bokstaver. Noen som har en oppskrift på en god leverpostei? Gjerne med litt krydder. Det er problemet på de jeg har laget, at det har vært lite smak.


#2

Karamell sa for siden:

Å ja! Pappa lager hvert år. Han bruker en oppskrift fra en gammel kokebok... Kjører på med nellikspiker og annen julekrydder. Han har oppi sildefileter, vet jeg.


#3

amylin sa for siden:

Sildefileter? Sikker på at det ikke er ansjos? Uansett, jeg kan godt meg oppskriften, hvis du kan få lurt den ut av ham.


#4

Karamell sa for siden:

Ansjos sikkert ja. Hva er forskjellen? :usikker:


#5

Karamell sa for siden:

Denne kaller Brimi for grunnoppskrift og så kan man krydre etter eget ønske.

500 g lever
250 g sideflesk
1 lauk
6 ss kveitemjøl
4 dl mjølk eller fløyte (eventuelt blanding)
2-3 ts salt
1 ts pepar
2 egg

Pappa bleier å steke prøvekaker på stekepannen og dermed kan vi korrigere krydringen underveis. Jeg vet også at pappa ikke bare bruker lever av storfe, men blander i litt fra svin.


#6

amylin sa for siden:

To forskjellige fiskesorter.


#7

amylin sa for siden:

Er det denne oppskriften faren din bruker? Har prøvd flere før, så jeg vil gjerne ha en som noen vet smaker godt.


#8

Søster sa for siden:

Jeg skal lage i år, men har ikke gjort det ennå. :sparke:

Men jeg skal pröve med denne krydderblandinga som jeg fant på www.apertif.no, den ser jo ut som den kommer til å smake litt.

Krydderblanding til italienskinspirert leverpostei:
1 ss finhakket salvie
1 ss finhakket rosmarin
2 ss finhakket oregano
1 stort finhakket hvitløksfedd
2 ss små finhakkete kapers
2 ansjosfileter
1½ ts pepper
½ ts cayenne
ca 2 ts salt (evt. mer eller mindre)
2 ts sukker

Lover å avgi rapport når den er utprövd.


#9

Karamell sa for siden:

Nei, jeg vet ikke hva han har i sånn nøyaktig. Han er en sånn litt av ditt og litt av datt type. Men han hadde en grunnoppskrfit en gang fra en gammel husmorkokebok (grønn om noen har den ;) ).


#10

Pamina sa for siden:

Skal sjekke mammas oppskrift i morgen, den er supergod!


#11

amylin sa for siden:

Flott, Pamina. Gjør det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.