Jeg har prøvde tre ganger å lage hjemmelaget leverpostei, men ingen av oppskriftene jeg har prøvd har vært supergode, allrighte, men ikke Oppskriften med store bokstaver. Noen som har en oppskrift på en god leverpostei? Gjerne med litt krydder. Det er problemet på de jeg har laget, at det har vært lite smak.
Å ja! Pappa lager hvert år. Han bruker en oppskrift fra en gammel kokebok... Kjører på med nellikspiker og annen julekrydder. Han har oppi sildefileter, vet jeg.
Denne kaller Brimi for grunnoppskrift og så kan man krydre etter eget ønske.
500 g lever
250 g sideflesk
1 lauk
6 ss kveitemjøl
4 dl mjølk eller fløyte (eventuelt blanding)
2-3 ts salt
1 ts pepar
2 egg
Pappa bleier å steke prøvekaker på stekepannen og dermed kan vi korrigere krydringen underveis. Jeg vet også at pappa ikke bare bruker lever av storfe, men blander i litt fra svin.
Jeg skal lage i år, men har ikke gjort det ennå. :sparke:
Men jeg skal pröve med denne krydderblandinga som jeg fant på www.apertif.no, den ser jo ut som den kommer til å smake litt.
Krydderblanding til italienskinspirert leverpostei:
1 ss finhakket salvie
1 ss finhakket rosmarin
2 ss finhakket oregano
1 stort finhakket hvitløksfedd
2 ss små finhakkete kapers
2 ansjosfileter
1½ ts pepper
½ ts cayenne
ca 2 ts salt (evt. mer eller mindre)
2 ts sukker
Nei, jeg vet ikke hva han har i sånn nøyaktig. Han er en sånn litt av ditt og litt av datt type. Men han hadde en grunnoppskrfit en gang fra en gammel husmorkokebok (grønn om noen har den ;) ).