Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Favoritt-turbukse?

#1

Pøblis sa for siden:

Hva er din favorittbukse til tur og friluftsliv?

Jeg liker stretch, høyt liv og skikkelige lommer jeg kan putte hendene i.

Og rosa. ::danse2:


#2

Niobe sa for siden:

  1. Finse Shape pant. Litt stor i størrelsen, men utrolig behagelig på. Høyt liv, mye stretch, lommer. Men ikke i rosa. Den er på tilbud på getinspired, tror jeg.

2 Bergans Fløyen. Mer som tights. Ikke like myk og behagelig som Finse, men pluss for smalere ben.


#3

venla sa for siden:

Norrøna Fjørå er min favoritt. Stretchy og tynt stoff. Høyt liv og veldig behagelig i bruk. Mye lommer, men ikke til å putte hendene i.


#4

frukt sa for siden:

Norrøna Svalbard flex og Bergans Okla.


#5

frukt sa for siden:

Og Lundhags Avhu.


#6

Kula sa for siden:

Vår, sommer og tidlig høst er det Norrøna Falketind som er favoritten. Høst, vinter og tidlig vår er det Fällreven Keb som er favoritten. Norrøna Svalbard blir også brukt en del.


#7

Trixie sa for siden:

Bergans Fløyen.


#8

Miromurr sa for siden:

Jeg har flere ulike modeller fra lundhags som jeg liker, blant annet mantjeh og traverse.


#9

Pasta sa for siden:

Helt klart Bergans Okla, men den er dessverre ute av produksjon. Min er utslitt, og jeg leter etter erstatning.


#10

Penelope sa for siden:

Enig - den har super passform!


#11

mkj sa for siden:

Jeg har noen kilo for mye og sliter med å finne gode turklær. Har nå kjøpt en fra twentyfour som er stretchy, har høyt liv og ganske store lommer. Tror den vantes i flere farger min er blå og blåturkis med rosa detaljer. Kjøpte en litt tykkere type som er vanntett også, men den har jeg ikke prøvd så nøye ennå.


#12

Pasta sa for siden:

For min del må en god turbukse være stretchy og komfortabel. Helst softshell. Trenger ikke å være vann-og vindtett, men må ikke under noen omstendighet bli klam og fuktig. Helst må den ha mange lommer.


#13

Fintdethei! sa for siden:

Jeg henger i tråden for tips. Jeg har en utvasket Norrøna Svalbard (tynneste varianten), den liker jeg egentlig veldig godt. Jeg har også en noen år gammel Bergans Cecilie skog- bukse. Strikken nede er røket, og jeg er for upraktisk til å fikse. Men buksa er høy i livet, og er myk og stretchy.


#14

Anne C sa for siden:

Jeg har en fra BARA som jeg er veldig fornøyd med. Den er ikke varm, men vindtett og veldig behagelig å ha på.


#15

Anikka sa for siden:

Fjellreven abisco trekking tights er veldig behagelige.


#16

IzziCreo sa for siden:

+1 på Bergans Fløyen. Den har dog ikke lommer til hendene.



#18

Retz sa for siden:

Jeg vet ikke om mine turbukser er spesielt høye i livet, men bortsett fra en ren bomullsbukse med masse lommer og lavt liv, så sitter de fint rundt midjen. Vår, sommer og tidlig høst bruker jeg Bergans Moa eller Vikafjell Ulriken, begge veldig tynne og behagelige plagg. Trer en Norrøna falketind paclite utenpå hvis det regner. Sistnevnte bruker jeg mye med en ullongs under hvis det ikke er altfor kaldt, men midtvinters er det mest en gammel Bergans Breheimen det går i.

Aner ikke hvilke farger som er tilgjengelige.


#19

Hyacinth sa for siden:

Jeg går alltid tur i treningstights. Foretrekker det og går alltid tilbake til det. Det er rett og slett mest komfortabelt, og jeg kan uten problemer vaske den etter hver tur.

Er det iskaldt eller regner, tar jeg en skallbukse utenpå. Men det er uhyre sjelden.

Jeg går som regel fort når jeg går på tur. Det spiller muligens inn.


#20

Novla sa for siden:

Jeg elsker Bergans Utne, og har den i både kort og lang modell. Den er lett, stretchy og superbehagelig på.

(Har ikke tenkt over om den har spesielt høyt liv, men det har den antagelig, siden jeg har hoftekammene rett under armhulene, og likevel synes denne sitter veldig godt. :knegg:)


#21

Niobe sa for siden:

Jeg liker også veldig godt å gå i treningstights, men jeg måtte gå over til noe mer slitesterkt på fjell/skogsturer. De tåler jo ikke å skrubbes inntil grov fjellvegg eller hektes i en skarp grein. Det ville blitt kostbart i lengden.


#22

Fintdethei! sa for siden:

Vet du hvordan den er i størrelsen? Jeg lurer på om jeg skal ønske meg en til jul..


#23

Blondie sa for siden:

Jeg henger her for tips. Med unntak av rosa, har jeg samme preferanser som Pøblis.

Finn flommer over av turbukser, men det er vanskelig å vite noe om passform.


#24

Hyacinth sa for siden:

Den ser jeg. Jeg opplever at det holder med tights på alle turene jeg går, mulig jeg ikke klatrer nok, skjønt jeg klatret på Hatten sist jeg var der. :knegg: Tar uansett tightser jeg ikke er redd for. Men skitne blir de.


#25

Niobe sa for siden:

Akkurat det er jo et poeng. Det meste av mitt treningsrøy er jo kjøpt etter januar 2020, og sånn sett så nytt og verneverdig. Men du så gøy å kjøpe trenings og turgarderobe fra scratch. :knegg:


#26

Tallulah sa for siden:

Jeg liker Norrøna Svalbard veldig godt. Den er ikke så høy i livet, men siden fasongen er god så opplever jeg at den sitter godt for det.

Jeg ønsker meg veldig en turbukse fra svenske Astrid Wild, men siden jeg prøver så godt jeg kan å ikke handle ting jeg ikke trenger, og det jeg trenger brukt så blir vel ikke det anytome soon. :sukk:


#27

Karamell sa for siden:

Jeg liker Bergans Fløyen, men savner lommer!! Deilig høy på livet, og den er jo som en tights å ha på.

Jeg liker ikke Finse Shape pants så godt, den er så ekstremt baggy til meg. Men som innekosebukse funker den. :knegg: Når jeg ser på nettsiden så ser den ikke så baggy ut på modellen. Det må være en liten størrelse på en kort modell. Jeg har str 42 i min og likevel svært god plass. Den passer nok best for noen med mer formfulle endepartier enn meg.

Jeg har to fra Love it fra Get Inspiret, som er veldig gode, høy i livet og har lommer. Minner om Finse i fasong. Billigere enn mye annet. Men jeg tror Get Inspired har sluttet med sitt eget merke? Kan ikke finne merket på nettsiden mer. Det var sikkert ikke lønnsomt.


#28

Syrinx sa for siden:

Den ryker på rosa, men jeg kjøpte Jotunheim Gjendehøe og den er virkelig behagelig på.


#29

Niobe sa for siden:

Jeg er 1.61-62 og har str. 34. Den er mer baggy enn en tights, de er helt klart store i størrelsen. Men ikke ekstremt baggy, nei.


#30

Marla Singer sa for siden:

Jeg liker Lundhags, men er usikker på hvilken modell det er. Nå har jeg ikke prøvd så mange flere heller, siden denne har holdt i nesten hundre år.


#31

Karamell sa for siden:

Jeg er 175 og har kjegle/kremmerhusfasong. For meg en den stor. Ikke ekstrembaggy som i baggyjeans eller haremsbukser, jeg overdrev nok ordbruken. Nå tok jeg den på for å sjekke. :knegg: Jeg kan dra den ut 10-12 cm i lårene og leggene. Bak kan jeg dra den ut ca 20 cm. Til damen på bildet jeg så, er den ankellengde. Hos meg poser den seg nederst. Jeg antar hun er lang da, og har på seg en liten størrelse. Men jeg er enig. Den er ikke så svær som jeg husket den.

www.getinspired.no/klaer/bukser/pull-on-pants/twentyfour-finse-shapepant-tf-10847-1264


#32

Niobe sa for siden:

Den er noen cm lenger på meg, ja. Til meg er den akkurat passe i lengden, og det vil si at den er kortere enn mange andre merker. Det gjelder alle buksene fra Twentyfour, så det er jo en fordel for oss korte. Det høres jo ut som du har feil størrelse i alle ender. :knegg: Jeg har forresten både ny og gammel modell, og den nye er en tanke smalere, særlig over baken.


#33

Tussa sa for siden:

Eg har Bergans Moa og er blitt veldig glad i den!


#34

Karamell sa for siden:

Det er jeg som er feilproposjonert. :knegg: 40 i bukser og 46 i topper. :himle:


#35

Niobe sa for siden:

Men da har du jo feil størrelse om du har 42 i Shape pant. De fleste må en størrelse ned.


#36

Karamell sa for siden:

Neida, må passe i livet og har gått ned én str.


#37

Anikka sa for siden:

Jeg vil si den er ganske normal i størrelsen, egentlig.


#38

Erica sa for siden:

Jeg har flere turbukser, blant annet enn bergans raboot som jeg er veldig glad i. Den er lett vannavstøtende, litt kraftig i stoffet men med stretch her og der. Veldig slitesterk, jeg har brukt min kjempemye.

Har en tynnere sommerbukse også fra Peak Performance som jeg også er glad i.


#39

Pøblis sa for siden:

TUsen takk for alle tips! jeg kjøpte en Twentyfour Finse shape - den er helt superbehagelig og midt i blinken. :hjerter:

Jeg har en Nordheim turbukse som passer litt mer heavy vær. Den er litt stor, men er regulerbar i livet, og kan brukes med belte, så den tror jeg at jeg kommer til å bruke videre, selv om jeg har gått ned noen størrelser. Den er knæsj gul med rosa detaljer og gjør meg veldig glad. :elsker:


#40

mkj sa for siden:

Mine to er Flåm og Voss fra Twentyfour, gode bukser det også.


#41

Pøblis sa for siden:

Jeg har et ganske ambivalent forhodlntil twentyfour, fordi de 1) bruker en blogger/influencer som jeg har problemer med fordi hun eksponerer ungene sine noe voldsomt og 2) fordi de driver spekulativt rundt (manglende) reklamemerking. Så jeg har ikke kjøpt fra dem på årevis. Men god turbukse trumfer. Så på den annen side er jeg nå er kunde igjen, så jeg vil anta at mine innsigelser rundt deres markedsføring nå kan tillegges vekt. :ja:


#42

mkj sa for siden:

Jeg ante ikke at dette ble frontet av en blogger, men på den annen side, det blir jo det meste nå til dags. Jeg kan være ganske sta på sånt hvis jeg vil, for eksempel har jeg aldri aldri kjøpt Moe det står Berit Nordstrand på. Men kan ikke huske å ha sett reklame for disse.


#43

Turte sa for siden:

Min favoritt er Norrøna Svalbard. :jupp:


#44

Niobe sa for siden:

Ja, jeg er helt enig. Jeg hadde foretrukket om noen andre hadde laget myke, billige turbukser, med benlengde for de under 1.65…


#45

Hyacinth sa for siden:

Jeg har lenge vært på jakt etter den perfekte turbuksen, og nå tror jeg jeg har funnet den: Bergans Cecilie Skog Mountain Softshell.

Har ikke kjøpt den ennå, for jeg ville sjekke nettet. Og den koster mye mindre på Get Inspired enn på Intersport, der jeg prøvde den.

Noen som har denne og er fornøyd?

Prøvde også tre modeller fra Twentyfour, men de passet liksom ikke. Selv om jeg definitivt liker fargene deres bedre.


#46

Hyacinth sa for siden:

Kjøpte nevnte bukse og elsker den allerede! :elsker:


#47

My sa for siden:

Så bra!

Min favoritt er fra HH, den som heter "Verglas hiking pants". Den er utrolig komfortabel, perfekt til min kroppsfasong, ikke for vid og ikke for trang (liker ikke tilsittende turbukser, men heller ikke veldig baggy), gode lommer, justeringsmuligheter og god lufting. Ikke rosa, men litt sånn støvete grålilla. Kjøpte den da den på ett eller annet tidspunkt var på kampanjetilbud til 999 kr på Intersport.


#48

Hyacinth sa for siden:

Fin! Er det også en sånn tynn type?


#49

My sa for siden:

Ja, den er ganske tynn. Det svarte er strech, det lilla er litt sånn matt "børstet" i overflata, som utvasket bomull (godt forklart ja), i bomull- og polyesterblanding, og mykt mot huden. Den er ikke vanntett, men holder vannet ute til en viss grad.


#50

Teflona sa for siden:

Her og. Kan også ha en tynn ull under hvis behov, dvs på vinteren må det til. Kan anbefale VELDIG dette merket og denne buksa, den er uovertruffen! www.dopesnow.com/no/leggings-lofty-tech-green-camo


#51

Fintdethei! sa for siden:

Gleder meg til å høre hvilken aktivitet den nye turbuksen er tiltenkt :knegg:.


#52

Hyacinth sa for siden:

Ja, sant. :knegg:

Etter et år med relativt hyppige fjellturer ble jeg fristet til å kjøpe en turbukse for første gang i mitt liv. Skallbukser har jeg alltid hatt, men ikke tynn turbukse. Men jeg elsker fremdeles tights. Er dog spent på om jeg vil svette mindre i denne lette buksa.



#54

Teflona sa for siden:

Aner ikke! Nettsiden er veldig god, klikk på finn din størrelse.


#55

Retz sa for siden:

Jeg traver i disse dager rundt i London i min tynne Vikafjell turbukse. Reiser kun med en liten under-setet sekk, og i tillegg til en capri og løpetights er dette det jeg har med av bukser. Fjelltur, hundelufting, storbyturer; den passer til det meste.


#56

Niobe sa for siden:

Om man vil ha en fôret/vannavstøtende tur/skitights til vinteren, så er Kari Traa Tirill-tightsen så behagelig at jeg gleder meg til å bruke den. :knegg: Den er på salg flere steder nå.


#57

Dali sa for siden:

Jeg har vært så fornøyd med min Norrøna Falketind. Imidlertid kom jeg i skade for å gi den bort under flytting nå i sommer. Ble litt ivrig og kastet feil bukse i container. :cry: Men, dnebeste gleden er å gjøre andre glad, så jeg håper noen vet å verdsette det de fant. da de åpnet posen. Det betyr at jeg må ut og kjøpe ny, og det blir nok enda en svart Falketind på meg.


#58

Koma sa for siden:

har ikke prøvd den, men her er en morsom turbukse som dukket opp i feeden min på IG. Er jo litt smart da.

sheflyapparel.com/


#59

My sa for siden:

Se der ja! Men ser for meg at trusa og evt stillongsen man har under vil være i veien ... :gruble:


#60

Koma sa for siden:

Må gå kommando da
Enig med ullbukse, kanskje det er en egen forretningsidé med glidelås i ullbuksa.
Men ser jo på reklamen at det bare er å zippe ned og la det fosse når man henger i en fjellvegg, men føles litt usjarmerende ….


#61

frukt sa for siden:

Må være hårløs da, ellers kan det bli ubehagelig. :knegg:



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.