Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er en allergivennlig kake?

#1

Mei sa for siden:

Jeg har blitt tildelt oppgaven "bak en allergivennlig kake". Hvilke allergier er vanligst? Hvilke ville du bakt for? Finnes det kaker som kan spises av "alle"? Har noen en oppskrift?


#2

Pamina sa for siden:

Jeg ville bakt noe uten gluten og uten nøtter og kanskje uten egg og laktose. Tror sjokoladekake med kakao, eller toro-muffins er relativt safe.


#3

My sa for siden:

Hva er målgruppen? Hvis det er barn ville jeg valgt toro sjokoladekake. Den er uten melk og gluten og alt det som vanligvis gjør ei kake god og saftig. Likevel er den helt ok, ungene liker den i alle fall.

Min svigermor har en fin hack, hun tar denne, i tillegg til lys muffinsmiks (også gluten- og melkefri fra toro), lager rørene hver for seg og tømmer dem sammen oppi ei langpanne, drar ei sleiv såvidt igjennom i sikksakk, så det blir en marmorkake. Tror hun bruker å ha sjokoladeglasur på også, men det er ikke nødvendig. Evt kan man også ha melisglasur, eller bare melisdryss på. Svigermor sier hun alltid får mye skryt for denne når hun har den med på arrangement.

Du kan bytte ut vann med appelsinjus i sjokoladekaka, så blir den litt friskere.


#4

sindrome sa for siden:

Laktose og gluten er de to allergenene jeg pleier å måtte ta hensyn til i bursdager etc. Jeg ville valgt en ferdigmiks feks fra Regal


#5

Frøy sa for siden:

Ferdigmiks fra Regal som sindrome foreslår og bytte ut deler av vannet med appelsinjuice så blir det en veldig grei langpannekake fri for gluten og laktose.


#6

ingling sa for siden:

Lys muffinsmiks er ikke melkefri, så hvis en skal styre unna melk bør en ikke bruke den. Det er skummet melk i.


#7

My sa for siden:

Åja, det var jeg ikke klar over. Da blir denne bare glutenfri.


#9

Malama sa for siden:

egg, gluten og laktose samt nøtter er vel de vanligste (men de fleste sånne "barnekaker" er jo uten nøtter)

Kakemikser som beskrevet over her dekker en god del om du velger rett, eller "crazy chokolate cake" lagd med en glutenfri melmiks evt?

Om du ikke er den eneste som skal dekke opp allergivennlig, så trenger du jo ikke dekke ALLE allergiene i en kake heller

Mølleresn lyse muffins så ut til å dekke ALT, av sjokoladekake så er toro glutenfri men har egg, mens mølleren er eggefri men har gluten.


#10

Mei sa for siden:

Jeg er den eneste med allergioppdrag. Det er både voksne og barn. Hvis jeg kan slippe unna med Toro kakemix gjør jeg det. Hvilken glasur?

Hvis jeg lager noen engangsglass med gele i tillegg burde vel nesten alle kunne finne noe?


#11

apan sa for siden:

Nå var vel spørsmålet hva som er en allergivennlig kake, og det er jo ikke egentlig gitt. Det kunne vært uten egg også for den saks skyld.

Men jeg ville også tenkt at uten gluten og uten laktose er greit. Og da er feks langpanne fra Toro grei, dersom den lages med melkefri margarin, rapsolje eller tilsvarende.


#12

apan sa for siden:

Toro langpanne er fin så lenge du ikke blander med vanlig smør/margarin, ref punktet mitt over.

Ferdigposen med glasur fungerer. Du kan også lage smørkrem med melkefri margarin.


#13

My sa for siden:

Selvsagt Toro sin ferdigglasur. :knegg:

Porsjonsglass med gele er veldig fint, eventuelt med oppkuttet frukt, og valgfri vaniljesaus i beholder/kartong ved siden av (gjelder også gele).


#14

apan sa for siden:

Møllerens lyse muffins dekker ikke alt. Det skal tilsettes egg og egentlig smør. Smøret kan man bytte ut, men det vil altså inneholde egg.


#15

Malama sa for siden:

Ahh, nei da funker ikke den heller.

Da er det crazy chocolate kake på glutrnfittt fritt og selvsagt nelkefritt smør i kremen som dekker "alt" da

Om man altså bruker glutenfri melmiks av et slag

www.detsoteliv.no/oppskrift/ultimate-chocolate-crazy-cake

Eller godta at man ikke klarer dekke inn alle allergier. Egg og gluten er det vel ingen miks som er uten begge da. Melk og laktose er lett å unngå med erstatning


#16

My sa for siden:

Jeg hadde gjort som mei foreslår, kjørt gluten- og melkefritt, men godtatt egg, også laget noen porsjonsglass med gele eller frukt i tillegg, så har alle et tilbud. Skal man ta høyde for absolutt alle allergier i en og samme kake vil det bli vanskelig å finne noe som egentlig smaker særlig godt.


#17

frukt sa for siden:

Det finnes en del glutenfritt i frysedisken i mange butikker. Men hva de inneholder av ulile allergener har jeg ikke oversikt over. Er mest opptatt av å unngå melk selv. Evt. kjeks fra allergihyllen.


#18

Floksa sa for siden:

Vær obs på at noe kakestrø inneholder gluten. Jeg gikk nesten på en smell der.


#19

løve70 sa for siden:

Jeg hadde også gått for gluten og laktosefritt. På stevner pleier vi alltid å ha brownie, det liker de fleste.


#20

Galathea sa for siden:

Jepp, å pynte med nonstop var tabbe...


#21

Mei sa for siden:

Da blir menyen som følger;

  1. Toro kakemix med Toro glasur tilberedt med melkefritt smør =kake uten nøtter, gluten og melk? Blir det riktig?Hva kan jeg strø oppå glasuren som er safe da?

  2. Gele i glass med vaniljesaus på siden.


#22

apan sa for siden:

Det blir bra det. Det er mye strø som er uten gluten, bare les på. Feks sånn standard "krymmel" i pastellfarger er ok.


#23

Mei sa for siden:

Tutti frutti? Det har vi.

Vi har ingen allergier så jeg er ikke vant til å tenke på innhold. Er i tillegg livredd for å gjøre feil og lure noen til å spise noe de ikke tåler.


#24

Syrinx sa for siden:

Eller klipp ut stjerner/hjerter/denslags i papir, legg utover kaka og sikt melis over. Da blir det finfint når du fjerner papirene etterpå.


#25

Blondie sa for siden:

Det er veldig bra at du ikke bare antar at ting går greit, det er mye bedre å spørre! Bill.mrk: matallergiker

Jeg synes du har en god plan!


#26

Hondacrv sa for siden:

NAM! Men sjokoladekaka fra Toro ER faktisk god og saftig, eg lagar ho og får skryt gong på gong. Mulig det har med den sykt gode kremen eg har oppå å gjere da…


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.