Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Middag uten kjøkken

#1

Divine sa for siden:

Vi pusser opp kjøkkenet, og trenger derfor tips til middager vi kan lage uten komfyr og ovn. Vi har kjøleskap, vannkoker og mikrobølgeovn. Fjordland i ukesvis blir litt vel dyrt, men jeg er helt blank på hva det er mulig å lage.

Noen tips?


#2

Zulu sa for siden:

Dere har ikke grill dere kan bruke?


#3

Tjorven sa for siden:

Er kjøkkenet borte allerede? Hvis ikke, så er det mulig å lage gryteretter som kan varmes i mikro fra frossen tilstand. (Forutsetter at nevnte kjøleskap har frysedel.) Pizza kan også fryses ned og varmes i mikro.


#4

Elisabet sa for siden:

Ville kjøpt en sånn stekepanne med lokk som går på strøm. De er geniale når man er uten kjøkken. Du får dem mange steder og i alle prisklasser.

Har dere grill på terrassen? for da kan det jo bli litt grilling. Du får også ei løs kokeplate på strøm enten med induksjon eller ikke. Hjelper veldig å ha ei kokeplate til en kjele og/eller den stekepanna så har du jo mange muligheter.

Av middag så er jo wok alt i ei panne veldig greit om du har den som går på strøm, og mye annet en kan lage i ei panne med lokk. Eller om du ha ei gryte på ei kokeplate. En av delene er i alle fall greit å ha når du skal være uten kjøkken.


#5

Divine sa for siden:

Jo, men da må det blir varmere enn det er nå. Mannen blånekter.


#6

Divine sa for siden:

Joda, det ville jo enhver person som har vett til å planlegge, ha gjort. :knegg: Men jeg har kjøkkenprosjektet langt oppi halsen, og har derfor vært helt sånn: :lalala:


#7

Molly sa for siden:

Jeg slår et slag for airfryer. Kjøpte en Philips XXL for noen uker siden, og har knapt lagd mat i stekeovn og på komfyr etter det. :knegg:


#8

Divine sa for siden:

Takk for tips om stekepanne og kokeplate. Vi tenkte i utgangspunktet å ikke bruke penger på slikt, men det er jo ikke snakk om store summene. Billigere enn å bestille pizza flere ganger i uka.


#9

Mikkeline sa for siden:

Mange jeg kjenner har kjøpt en enkel kokeplate når de har pusset opp kjøkkenet. De pleier ikke koste allverdens.


#10

IzziCreo sa for siden:

Dette. Den er rett og slett suveren og lager virkelig god mat.


#11

zinatara sa for siden:

Kanskje poste på sosiale medier og se om noen du kjenner har en kokeplate å låne bort. Vi har en som er mest brukt til camping som vi brukte når komfyren vår streiket. Men ellers bor den på en hylle i kjelleren og jeg regner med vi ikke er de eneste som har sånt. Hadde kostet meg lite å låne den bort til noen vi kjenner i noen uker.

Ellers er jeg enig i at airfryer er genialt. Instant pot er heller ikke dumt.


#12

Divine sa for siden:

Takk for alle tips, men til vi ev. kommer så langt at vi kjøper noe - hva kan vi lage ut fra de hjelpemidlene vi faktisk har?


#13

Galathea sa for siden:

Bacalao i sånn 1l boks fra kjøledisken er god! Og rema har en del ferdige supper i pose, thai kyllingsuppe, fiskesuppe osv som er greie.


#14

dharma sa for siden:

Vi lagde en del kyllingsalat. Extra hadde god ferdigstekt kylling beregnet på salat.


#15

ingling sa for siden:

Det finnes jo en del ferdige supper som kan varmes opp i mikro, har ikke smakt så mange av dem men Rema 1000 har blant annet noen i ganske stor beholder som jeg tror er gode. Godt brød til. Fiskekaker og fiskeburgere kan helt fint varmes i mikro og spises med brød e.l. til. Blir ikke superspennende, men det er jo ikke all verdens tid heller.


#16

Myria sa for siden:

Bakt potet og omelett er veldig greit å lage i mikrobølgeovn i alle fall. Quesadilla kan du lage også. Vannkoker kan brukes til nudler og hvis du har i strimlede grønnsaker, ferdiggrillet kylling i biter og noe som gir litt ekstra smak til nudelkraften (f.eks. soyasaus, presset hvitløk og mirin) så kan du lage en slags ramen. Du nevner ikke toastjern eller vaffeljern, men om du har en av disse kan kanskje ostesmørbrød være et alternativ? (Evt varm en suppe i mikroen i tillegg.) Wraps med grønnsaker, grillet kylling og dressing er jo en enkel middag som ikke krever oppvarming i det hele tatt. Salat, spekemat eller bare et skikkelig godt smørbrød?


#17

Syrinx sa for siden:

Lys lapskaus fra Rema, den er god.


#18

Neket sa for siden:

Jeg hadde tatt på jakke og brukt grillen. Da har du så utrolig mange fler muligheter. Vi griller året rundt, det går helt fint. :jupp:

Men hvis ikke:

Wienerpølser kan vel trekke i vann fra vannkoker? Med (ferdig) potetsalat og vanlig salat til. Kommer ikke på så mye mer. :knegg: Iceland har masse ferdiggreier som sikkert kan varmes i mikro - mannen er glad i paiene derfra, og jeg har spist en ok lasagne. Pot noodle? :knegg:



#20

Martis sa for siden:

Salater med skinke, kylling, reker eller tunfisk. Vil tro man kan koke egg i vannkoker.
Brødmat og supper som bare trenger oppvarming og disse kan tilsettes noe proteiner om man ønsker.
Popcorn (det jeg i hovedsak bruker mikroen til :knegg:)


#21

-ea- sa for siden:

Dette var favoritten da jeg var uten kjøkken i månedsvis:
Grillpølser i biter, ilag med fetaost, tomat og svarte oliven. Strø ost og oregano over og putt i mikroen til det er blitt varmt/osten har smeltet.
Noen liker ketchup oppi der også.

Hender jeg lager det enda. :humre:


#22

Floksa sa for siden:

De fleste gryte/suppe baser kan lages i mikro. Tilsett pølse/skinke/ferdigstekt kylling/laks etc, litt salat og hurtigris/potetmos/ferdigkokte poteter (finnes i frysedisken) og voila ferdig middag.


#23

My sa for siden:

Jeg ville brukt grill eller primus. Har du ikke primus kjenner du sikkert noen du kan låne av?

Ellers anbefaler jeg også ferdigrettene fra Rema1000, suppe, lapskaus, pasta carbonara m.m. De er både gode og billige. :nikker:

  • Kjøttboller kan varmes i mikro, potetmos kan lages fra pose, med vann fra vannkokeren, eller mulig den potetstappen fra frysedisken (Nora) kan tilberedes i mikro, jeg har ikke prøvd, men antar det. Ferdig forvellet brokkoli fra frysedisken kan varmes i mikro eller med vann fra vannkokeren. Ferdigsaus (eller ketsjup).

  • Kjøttboller finnes jo i andre varianter også, typ italienske, greske o.l. Kan spises med diverse salat til.

  • Har du brødrister? I tilfelle kan du varme Pitabrød, og fylle med diverse. Som ferdig stekt kyllingkjøtt, oppvarmet i mikro, sammen med salat og gode ting, eller kjøttboller nevnt over.

  • Toast i vaffeljern, eller noe annet, for eksempel noen av disse oppskriftene: coop.no/extra/oppskrifter/disse-rettene-har-du-aldri-laget-i-vaffeljernet-for/

  • Ferdig grillet kylling, varmet i mikro, servert med salat og potetgull (kle dere i åttitallsklær og sett på Dan Børge, eller halvsju :lol: )

  • Fersk spaghetti trenger vel ikke særlig med koketid, det holder trolig å slå vann fra vannkokeren over og la den stå litt, tror du ikke? Hell av vannet, ha oppi litt skinke og evt erter, tøm over saus av fløte med eggeplomme vispet inn, krydret med salt, pepper og muskat, og sett i mikroen et minutt eller to, til fløten koker.

  • En annen variant med fersk spaghetti kan f.eks være med ferdige italienske kjøttboller fra kjøledisken, og bolognese-saus fra glass, som varmes i mikroen. Parmesan.

  • Poke med salmalaks

  • Taco, med ferdig stekt kylling varmet i mikro. Eller med slike store argentiske reker som er marinert/krydret, tror det er coop som har dem. Kjempegodt i taco! :jupp:

  • Fiskeburgere, av grove fiskekaker som kjøpes ferdige i kjøledisken og varmes i mikro. Salat, agurk og remulade.

  • Ferdig risengrynsgrøt eller rømmegrøt, varmet i mikro, med spekemat og flatbrød til.

  • Wienerpølser trukket i vann fra vannkokeren, eller andre pølser varmet i mikro (evt på grill, eller bål i skogen, for den saks skyld), med pølsebrød, lompe og annet tilbehør.

  • Gå på besøk. :knegg:


#24

annemede sa for siden:

Wraps med kyllingkjøtt.


#25

-ea- sa for siden:

Overtidsmat. :knegg:


#26

Blå sa for siden:

Vi kjøpte en løs kokeplate, men endte egentlig opp med stort sett å spise ferdigmat som kunne varmes i mikro. Problemet var at vi måtte vaske opp på badet og det var lite fristende å ha gryter som måtte vaskes.




#29

IzziCreo sa for siden:

Godt tips, rimelig og helt sikkert enkelt selges igjen etterpå.


#30

Pelle sa for siden:

Er kjøkkenet borte? Våre snekkere beholdt komfyren vår midt på gulvet mens de holdt på rundt, så vi i prinsippet kun var et par dager uten.


#31

Marla Singer sa for siden:

Jeg har intet å tilføye de andre forslagene her, er bare kjapt innom for å si at jeg heller ikke hadde hatt vett (eller ork) til å planlegge dette på forhånd. Det høres kjedelig ut, håper ukene går fort!


#32

Tjorven sa for siden:

Nei, altså, for all del. Jeg hadde heller aldri fått meg til å gjøre dette. Det er bare min generelle oppfatning at dette er sånt "alle andre" har på stell.

Vi hadde garantert levd på pizza, sushi og thaimat fra de lokale leverandørene av ferdigmiddag. (Og vært ekstremt lei etter kort tid.)


#33

Neket sa for siden:

Jeg planla heller ikke. Vi var uten kjøkken i tre uker, vi grilla til vi var lei av grillmat, og så levde vi på takeaway. Brukte papirtallerkener og plastglass (ja, jeg vet miljø osv) fordi gadd ikke vaske opp på badet.


#34

Pelle sa for siden:

I helger så inviterte vi oss selv på besøk til folk, hehe. Og spleiset gjerne på cateringmat med de.


#35

veobra sa for siden:

Ferdige supper. Vi tilsetter en del for at de skal mette mer, ferdig stekt kylling, grønnsaker, bønner ol.

Vi kjøpte en kokeplate på ikea. Toro har noen gryteretter som lager seg i en kjele..


#36

Palmen sa for siden:

Du kan få låne min xxl airfryer så lenge prosjektet pågår, om du vil.



#38

Lyppa sa for siden:

Jeg ville også kjøpt en brukt hybelkomfyr og solgt den videre igjen etterpå. De pleier å gå raskt. Ellers er det ikke akkurat middagsmat, men har dere toastjern eller vaffeljern (til å lage toast i) hjelper det på med litt variasjon.


#39

Input sa for siden:

Spennende prosjekt, hadde jeg tenkt, og spist lunken mat hele tiden. Og salat.

Det finnes jo både ferdig kokte poteter og annet som bare skal varmes, mye sauser også. Meny har godt utvalg av slikt.


#40

-ea- sa for siden:

Hehe, nå kom jeg på at det var et par helger at jeg spurte familie og venner om jeg fikk komme til dem og lage middag. Så rykka jeg inn på kjøkkenet med alt medbragt og lagde søndagsmiddag til dem og meg. :humre:


#41

Adrienne sa for siden:

Jeg hadde endt opp med knekkebrød, brødskiver, eggerøre laget i micro og micropopcorn. Og takeaway til bankkontoen nekta meg mer av det.


#42

Fintdethei! sa for siden:

:nemlig: og Rett i Koppen for en avveksling.


#43

Input sa for siden:

Når jeg en svært sjelden gang er alene hjemme, spiser jeg Rett-i-koppen-suppe med krutonger. Nesten uten unntak. Jeg kunne ikke vært mindre glad i å lage mat, må jeg innrømme.


#44

Divine sa for siden:

Tusen takk for alle gode tips, og tilbud om lån av utstyr. Spesielt likte jeg tipset om popcorn. :knegg: Jeg kunne spist popcorn til alle måltider, tror jeg, så det hadde vært drømmen.

Jeg har nå fått tilbud av en snill FP-er om å låne stekeplate, så den får jeg forhåpentligvis hentet i dag. Ellers så trenger jeg å lære meg å bruke det jeg har av mat - det er sikkert mye jeg kan lage uten at jeg har tenkt over det.

Men det er selvsagt avhengig av at vi har vann. Vi hadde rørlegger her i går som klarte å ødelegge et rør, så nå har vi ikke varmt vann. Frykter at alt vannet forsvinner før de får fikset det. :gal: Men det er en annen historie.


#45

Kirsebær sa for siden:

Vaffeljern er gull. :hjerter: Alt kan vafles!

Håper det går raskt å fikse vannrør, Divine!
Hakket kjedeligere å være uten vann enn uten komfyr. :puh:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.