Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Forhåndslage suksessterte

#1

Anda sa for siden:

Skal ha tidlig konfirmasjon lørdag, og rekker ikke å gjøre noenting på selve dagen.

Kan jeg bake suksessterte i dag? Evt lage både bunn og krem, og montere fredag kveld? Evt bake bunn i dag eller torsdag, og kremen fredag, og montere før bunad på kl 0800 lørdag? Bake og montere i dag, og fryse? Annet?

:hjelp:


#2

My sa for siden:

Den holder seg godt og kan fint monteres dagen før i alle fall. Både bunn og krem kan lages i dag, kremen holder seg lenge i kjøleskap. Bare fint om den får litt ekstra tid på seg til å stivne, hvis du har den på for tidlig kan den være litt for rennende. Så om du lager kremen i dag er det best om kaken pyntes i morgen eller på fredag.

Sist vi hadde jobbfeiring hadde jeg med en slik. Da lagde jeg bunnen og kremen på forhånd, og på grunn av at den skulle transporteres (på sykkel) monterte jeg den på jobben, rett før den skulle spises. Det gikk også fint, på kort tid, uten søl. Men det høres litt stressende ut å skulle styre med det kl 08 samme dag.


#3

kamp sa for siden:

Jeg fryser..


#4

Lorien sa for siden:

Den fungerer kjempefint både om du lager den noen dager før og fryser den, eller om du baker og monterer dagen før og oppbevarer i kjøleskap. Om du har mye å gjøre de siste dagene før, ville jeg bakt i dag og frosset ned. Suksessterte er ei kake som virkelig ikke forringes av en tur i fryseren.


#5

Molly sa for siden:

Jeg synes den er aller best hvis den lages to dager før den skal spises.


#6

Tjorven sa for siden:

Jeg er enig med Lorien. Få det gjort i dag og frys ned. Denne kaka fungerer supert også i opptint tilstand.


#7

My sa for siden:

Fungerer til og med om den ikke er 100% opptint også, har jeg hørt. :flau:


#8

millact sa for siden:

Absolutt; nå fikk jeg lyst å komme til Anda.


#9

Elisabet sa for siden:

Den kaka kan fint stå i kjøleskapet fra i dag eller i morgen uten å fryses når den skal brukes på lørdag.


#10

kamp sa for siden:

Jeg syns faktisk den er best halvveis tint med litt sjokolade oppå (lager en lavkarbo variant)


#11

My sa for siden:

Dette med lavkarbo variant må du gjerne forklare nærmere :vilha: (antar det ikke er noen krise med kupping nå, siden Anda trolig har fått svar på det hun lurte på).

#12

Anda sa for siden:

Tusen takk, dere, glad for at jeg kan bake i kveld. :knegg:


#13

kamp sa for siden:

Poster oppskrift nå jeg får den av mamma ;) (det er hun som lager den best hehe)

Det hender jeg har «vanlig» sukker i fyllet vist jeg skal fryse den og spise halv fryst fordi da er fyllet mykere men som fersk er det ingenting i veien med å bruke tagatesse. Men nå er jo tagatesse utgått (dessverre) så nå er det finesse det går i.

Som oftest lager mamma «gule bomber» av det. Det er vel strengt tatt jule kaker men det er greit å bare ha til meg i fryse boksen fordi da kan jeg ha et par av de mens andre spiser noe annet.


#14

Anda sa for siden:

Blir nok av deilig mat, her ja. Har måttet catre selve maten, hanket inn naboen til å ta den i mot mens vi er på seremonien, og får også kake fra svigerinne. Akkurat spise-delen gleder jeg meg til! :knegg:


#15

My sa for siden:

Lykke til! :heia:


#16

kamp sa for siden:

Her er oppskriften til gule bomber

Mandeltopper :

250 g malte mandler
45 g Tegatesse
20 g Sukrin
1 ts bakepulver

2 egg røres godt i, til seig masse

Settes som små topper på bakepapir
Stekes ved 175 grader til gyllen

Gul krem :

4 eggeplommer
120 gr sukker (evt tagetesse)
1 dl "fløte" (bruker gryr her fordi jeg tåler ikke fløte)
Gis et oppkok på svak varme
Tas av platen og rør i 100 g margarin (bruker Berit Nordstrand, meieri smør kan også brukes men da helst uten salt)

Mener de skal stekes ca 15 minutter på 180 i ovn men du må følge litt med

Legg gul krem mellom to mandeltopper - frys
Smelt (sukkerfri) sjokolade med litt kokos fett
Dypp bomben halvt i sjokolade og frys på nytt.
Oppbevares i fryser

Samme oppskrift bruker jeg kake men tilpasser steketid til formen osv

Som sagt best med litt sukker om den skal spises halvfrosset men fersk eller helt tint trenger man ikke det.

Jeg eeelsker denne!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.