Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Diskusjonstråd om ny regjering - 2021

#1

Tjorven sa for siden:

Da er navnene på statsråder i den nye regjeringen lansert. Jeg tenker at vi nå ha en tråd om frustrasjoner, gode tildelinger og dess like.


#2

Tjorven sa for siden:

Mange av utnevnelsene føler jeg er ganske selvfølgelige.

Jeg er ikke overrasket over at Anniken Huitfeldt ble utenriksminister eller at Sandra Borch ble landbruksminister.

Jeg overraskes over at en person i 20-årene får rollen som justisminister, men jeg vet ikke noe om henne så jeg skal ikke si noe om hvorvidt hun er egnet eller ikke. Jeg bare tenker at det kanskje er greit med litt mer arbeidserfaring før man får en slik post. Eller er jeg bare gammeldags når jeg tenker sånn?


#3

Tjorven sa for siden:

Jeg er skuffet over at Ola Borten Moe fikk en ministerpost, men det var heldigvis en av de "små" postene. Eller den oppfattes kanskje som så liten siden den forrige ministeren i den posten var helt og fullstendig anonym? :vetikke:


#4

polarjenta sa for siden:

Om jeg er overrasket over noe så er det Enoksen som forsvarsminister.


#5

Tjorven sa for siden:

Ja, og fy fillern for et ormebol han nå stikker hånda inn i. Altså; når man kommer fra Andøya og har en "viktig" jobb der nå, Sp har gått tydelig ut i media og sagt at flystasjonen skal reddes, for så å ikke få gjennomslag for dette i Hurdalserklæringen (det er i hvert fall sånn jeg har tolket det).

Jeg mistenker at Sp får en ganske annen oppslutning ved neste kommunevalg, gitt. (For de som ikke er sååå inni saken, så fikk Sp en helt enorm oppslutning ved sist kommunevalg på Andøya.) Nå har Sp vist at de kan smøre tykt på med valgflesk de også. Det blir jo veldig lokalt, men for meg som ikke akkurat er Sp-tilhenger, så håper jeg jo at symboleffekten også vises nasjonalt.

Men for all del; Sp "reddet" høyskolen på Nesna ... som skolen selv hadde bestemt at ikke var levedyktig lenger. :gal:


#6

Toffskij sa for siden:

Jeg kan avsløre at folk i forskning og høyere utdanning ikke akkurat er begeistret. :gal:


#7

polarjenta sa for siden:

Du har helt rett, i stedet har Andøya fått endel andre lovnader som plaster på såret.

Sp hadde gått noe ned ved stortingsvalget, men hadde en oppslutning på 55%, det får de ikke ved neste kommunevalg. Da blir jeg i såfall enda mer overrasket.


#8

IOA sa for siden:

"Vi" som i jobben min, er fornøyde med å ha fått Hadia Tajik. :-) Det er et felt som vil kreve mye framover. Og som frivillig i kulturlivet er jeg glad for å få en som har litt mer å bidra med enn selfies og dansemoves. Hadde håpet på Trettebergstuen, og er godt fornøyd med at det ble sånn.

Jeg er også overrasket over justis, hadde håpet på APs Lene Vågsli der.


#9

My sa for siden:

Jeg vet ikke helt hvor de skulle gjort av Borten Moe for at det skulle være minst mulig problematisk. Er lettet over at han ikke ble integreringsminister eller klima- og miljøminister eller noen sånt, det hadde jo vært skandale. Etter min mening burde han holdes utenfor alt av ministerposter, men det er kanskje vanskelig med en såpass profilert og erfaren politiker. At akademia ikke er begeistret for å få Borten Moe som "sin" minister er ingen bombe. Et ganske uforståelig valg det også egentlig. :gruble:


#10

Maverick sa for siden:

Sprekt justisministervalg. Nå er det vel ikke akkurat å hoppe etter Wirkola å overta den stolen, og embedsverket er ikke akkurat rookies så det kan egentlig bli ganske spennende det der.

Anette som kultur- og likestillingsminister er utmerket og åpenbart, og hun har gode folk rundt seg.

Jeg er spent på Hadia Tajik som arbeids- og integreringsminister, og håper hun kan walk the walk like bra som hun kan talk the talk.

Kondolerer til forskning og høyere utdanning.


#11

Hyacinth sa for siden:

Jeg er strålende fornøyd med Tonje Brenna, men det gjenstår jo å se hvordan det vil fungere. Min fagforeningsmann i samme sektor tror det vil gå bra.

Jeg er også veldig glad for Hadia i den rollen hun nå får. Håper og tror hun vil gjøre en god jobb.


#12

Stompa sa for siden:

Kan noen lenke til en artikkel der hele den nye regjeringa er lista opp? Jeg finner bare artikler med "noen av de nye regjeringsmedlemmene" eller videoer. Jeg vil ha ei skriftlig, oversiktlig liste! :gaah:



#14

Addison sa for siden:

Her er listen:


#15

Lille meg sa for siden:

:nemlig: Det er mulig at mine antipatier mot FrP generelt og Per-Willy og Sylvi spesielt skinner gjennom her, men jeg er ganske sikker på at dette kommer til å gå helt fint.


#16

Lille meg sa for siden:

Og for første gang: Flertall av kvinner!


#17

Heilo sa for siden:

Jeg kan slutte meg til Toffens manglende entusiasme over ny "sjef".

Barth Eide er en relativt tung politiker, og jeg tenker at det er interessant at han har fått Klima- og miljø, og at Ap også har tatt olje- og energi selv. Jeg håper at det betyr at det kan bli mer vei i vellinga enn det regjeringserklæringa tyder på. Når Støre skal til Glasgow på klimatoppmøte i november må det da bli pinlig for han å ikke ha noen skikkelige ambisjoner og noen svar på hvordan Norge virkelig skal bidra med mer enn å pumpe opp "grønn" olje?


#18

Nenne sa for siden:

Jeg må si jeg ble overrasket over både justisministeren og kunnskapsministeren. Det er veldig ungt å få så stort ansvar og jeg er neimen ikke sikker på at så unge folk har fått nok livserfaring og politikererfaring til å fylle de rollene.

Jeg hadde en tanke om hvem som kunne bli kunnskapsminister og møtte i flere tråder her argumenter som at han var for ung og et ubeskrevet bland. Hun som nå skal ha jobben er yngre, hvis den oversikten jeg har sett er rett, og mindre kjent for meg i hvert fall og har ikke sittet i Utdannings- og forskningskomitéen en gang.

Justis- og beredskapsministeren er 28 år. Hun har sikkert teorien fra jus-studiet lett tilgjengelig fremme i panna, men har ikke praktisert faget. Jeg er jammen glad vi er på slutten av en pandemi og ikke på begynnelsen. Rett og slett.


#19

Hyacinth sa for siden:

Nenne, hvis du tenker på Torstein Tvedt Solberg, så stemmer det at han er eldre, han blir vel snart 37, tror jeg. Men han SER enormt ung ut! Som en tjueåring.


#20

Polyanna sa for siden:

Jeg er vilt begeistret for Jan Christian Vestre som næringsminister, i hvert fall.

Han er vestlending, har lassevis med erfaring og en tydelig grønn ambisjon.

Sandra "en god ulv er en død ulv", kunne jeg klart meg godt uten. Det samme gjelder i grunnen mesteparten av gjengen fra SP. :knegg:

Jeg syns det er helt på grensen å slippe til en storeier på norsk sokkel, også i andre posisjoner enn olje, næring og miljø. Forskning er en stor del av det grønne skiftet, og så skal en rendyrket oljemann være ansvarlig for det? :skeptisk: Mye av forskningen på grønn energi skjer nettopp i oljeselskapene, jeg BEGRIPER ikke at det kan være greit?

Spennende valg som justisminister, og så vil det vel vise seg om den posten fortsatt er forhekset. :p

Spennende med Hadia Tajik også, god rolle, tror jeg!

Og så liker jeg at de har satt en skikkelig slugger, med enorm internasjonal erfaring, på jobben som klima- og miljøminister. Så veldig mye av jobben handler om å jobbe globalt og mot EU.


#21

Maverick sa for siden:

Jeg er også fornøyd med Barth Eide. Og generelt misfornøyd med Senterpartiet, så det er liksom ingen begeistring for noen av de postene.


#22

Tjorven sa for siden:

Men noen overraskelse var det vel ikke, og jeg tenker at posten hun har fått tildelt er riktig.

Jeg så også et debattprogram med henne hvor hun i fullt alvor uttalte: "Vi kan godt bare bygge Nord-Norge-banen, for de har nok sykkelfelt i Oslo allerede." :dåne: Slike uttalelser lyser ikke akkurat av innsikt ... for noe som helst egentlig.


#23

Maverick sa for siden:

Innsikt i hvordan sanke senterpartivelgere fra rurale strøk med skitne triks, da.


#24

Blå sa for siden:

Borten-Moe for høyere utdanning må jo være krise. All min sympati til sektoren.

Jeg har vel stort sett mer tro på ministrene fra Ap og er veldig spent på Tajik som arbeidsminister.


#25

Tjorven sa for siden:

Ja, altså. Full sympati fra min side. Det er jo egentlig helt krise.


#26

ElinM sa for siden:

Jeg har stått veldig nær en stor utbyggingssak her jeg bor, og fulgt med på hvordan den håndteres av ledere, næringsliv og politikere. Kort oppsummert, jeg er rystet over politikeres evne og vilje til å sette seg inn i saker. Kun noen ytterst få gjør det. Alt er et spill om egeninteresser, makt og penger. Jeg tviler sterkt på at påtroppende regjering er stort bedre. Demokratiet er i ferd med å utspille sin rolle, slik jeg ser det, og jeg tror vi får en altfor tannløs regjering.


#27

Polyanna sa for siden:

Jeg tror faktisk jeg vil sette en hundrings på at Borten Moe er ute før slutten av 2022. Jeg er SIKKER på at det dukker opp en habilitetskonflikt. Og kanskje annen moro også.

Og lurer på hva Navarsete tenker og føler. Både Gram og Borten Moe var med på den hytteturen det ble sendt en grov tekstmelding til henne.


#28

Stompa sa for siden:

Takk for oversikt; jeg har ikke hatt tid til å finne den sjøl. :blomster:

Har ikke tid til å gjøre mer enn å lese over lista nå, heller. :nemlig:


#29

Billa sa for siden:

Jeg tror det bare er å lene seg tilbake og vente på at SP møter ses selv i døra gang på gang på gang. Det å «lytte til folk» kan fort vise seg å bli en utfordrende øvelse når man må samarbeide om avgjørelser og ikke bare være enig med alle. Det sier seg selv at vi ikke kan styre landet etter folkeavstemmingsprinsippet. Skuffet over plass til Borten Moe, glad for Barthe Eide.


#30

vixen sa for siden:

Et tegn på at man begynner å ble eldre er at antall statssekretærer på vennelista øker #gammelaufer

Er fornøyd med Hadia for "mitt" departementet. Barth Eide og Anniken er flinke folk.


#31

Polyanna sa for siden:

Det kan jo være greit å ha en slugger av en statsråd for klima, når de har beholdt ambisjonene, men fjernet tiltakene, i plattformen sin. :knegg:


#32

Tallulah sa for siden:

Syns vel det er ganske krise med alle fra SP, for å være ærlig, men ekstra kjipt for høyere utdanning og landbruk.

Ellers er jeg godt fornøyd med Trettebergstuen, det er deilig med en kulturminister som både har interesse og kunnskap om feltet hun skal jobbe for (og ikke i mot, slik en del tidligere i hennes stilling har gjort), også heier jeg på Tadjik. Hun imponerte meg som kulturminister, hun var både dyktig, kunnskapsrik og interessert i å lære.


#33

Floksa sa for siden:

Borten Moe ble ikke olje og energi minister. Det er jo et pluss. Sandra Borch kan jeg styre meg for. Vi ønsket oss Sandbakken i Ap.


#34

Floksa sa for siden:

Om vi driver med veddemål tipper jeg SB går i løpet av 2022 på grunn av uheldige utspill om rovdyr…. Da kanskje vi kan få Sandbakken.


#35

Input sa for siden:

Jeg må si jeg er veldig positiv til valget av justisminister. Aner ingenting om henne, men synes det er superkult at de har valgt en ung kvinne til den rollen.

Jeg synes også det er flott at regjeringen består av to overlevende fra Utøya.


#36

meisje sa for siden:

Jeg liker ikke at to misogynister som beskytter hverandre fikk hver sin statsrådspost.


#37

Tjorven sa for siden:

Er det noen her som stemte Sp og kan si noe om hva de mener om postene de fikk og folka som ble valgt? Eller er det feil forum for sånt?


#38

My sa for siden:

Sp-velgere på hipsterforum?! :what:


#39

Input sa for siden:

Hvem? Her har jeg åpenbart missa noe.


#40

Maverick sa for siden:

Hipsterforum? :haha:


#41

Floksa sa for siden:

Regner med det siktes til saken om Navarseter som fikk en kjip sms fra Gutteklubben kjekk og grei på hyttetur. Alle nekter for å ha sendt den.
Selv om det kom fra en mobil på den hytta. Men var sikkert et spøkelse som sendte den…..
Sp har aldri ryddet skikkelig opp i den saken siden ingen vil innrømme skyld.


#42

Lorien sa for siden:

Veldig overrasket over justisministervalget, og skuffet over at de i det hele tatt tok med Borten Moe. Hadia tror jeg blir bra. Og Brenna har jeg troen på.


#43

Polyanna sa for siden:

Jepp, det var den hytte-SMS-en jeg også tenkte på. Ikke bare Borten Moe, men Gram også. Fysjom.


#44

Input sa for siden:

Åja, da er jeg med. Trodde det var noe som hadde skjedd nå nylig. Er enig i at det er ugreit, ja.


#45

Chanett sa for siden:

Eg følte meg skikkelig gamlis når ein av statssekretærane har gått på skulen med dotter mi.


#46

Zulu sa for siden:

Men dere trodde vel ikke for alvor at Borten Moe skulle bli utelatt? Han er jo nestleder, selvfølgelig må han bli statsråd. Jeg tenker at han er plassert der han er for å nøytralisere han mest mulig. Hvis ikke det var for det, ville de ha fjernet posten, tror jeg. KD klarer seg utmerket med én statsråd, særlig når integrering flyttes igjen.


#47

gajamor sa for siden:

Som nestleder måtte Borten Moe nesten få noe, og jeg er bare letta over at han ikke fikk olje eller klima.

Justisministeren tror jeg kan bli god. Hun er såpass ung at hun er villig til å høre på andre. Er litt usikker på barth Eide. Er redd det blir for mye fokus på kvoter. Mjøs Persen er jeg spent på.


#48

Zulu sa for siden:

Jeg synes også Enger Mehl er et sprekt valg, og håper hun lykkes. At hun ikke har arbeidserfaring som jurist bekymrer meg ikke i det minste. Det er ikke akkurat som om finansministeren har bakgrunn som økonom, heller. :knegg: Jeg er for øvrig fornøyd med at Vedum endte opp der, så kanskje han må stikke fingeren litt i jorda, han også. Kunnskapsministeren er jeg nøytral til på det utdanningspolitiske feltet, men har inntrykk av at hun er en dyktig politiker. Glad det ikke ble Solberg, han har avslørt temmelig mangelfull kunnskap om feltet ved flere anledninger, og har ikke vært særlig stødig i debatter.


#49

Maverick sa for siden:

Vedum bør i det minste ha erfaring med å stikke fingeren i jorda!


#50

Zulu sa for siden:

:knegg:


#51

Polyanna sa for siden:

Ja, Hurdalsplattformen kan jo peke litt i den retningen, men samtidig, internasjonalt samarbeid ER nødvendig. Og et fungerende kvotesystem også.

Men med en platform som er anti-elbil, skal senke drivstoffprisene, ikke fokuserer på karbonfangst og vil skjerme landbruk fra prising av klimagassutslipp, så blir man jo nødt til å satse på å kunne betale seg ut, om de skal nå klimamålene. :knegg:


#52

meisje sa for siden:

Borten Moe og Kvam var på tur sammen der en svært stygg melding ble sent til partikollega Navarsete. Som kjent har ingen vedkjent seg meldingen foreløpig.


#53

Polyanna sa for siden:

Jeg føler at justisministerens bakgrunn som reality-stjerne, kanskje er ekstra relevant i den posten, gitt all balubaen på det kontoret de siste 8 årene. :knegg:

Slår hun Sandberg og Bertheussen, tro, i reality-poeng?


#54

Tjorven sa for siden:

Det blir store sko å fylle. :rofl:


#55

Blå sa for siden:

Justisministeren er vel ett av de bedre SP valgene. Og jeg tror på Tvinnereim og Toppe også.


#56

Strå sa for siden:

Her skriver du omtrent det jeg tenkte og ikke klarte å formulere. Et par tanker til:
Justis: Jeg tror aldri jeg har hørt om eller lagt merke til Mehl. Det behøver ikke bety noe som helst.
Arbeid osv: Tajik gjør aldri noe halvveis, har hun sagt ja til posten vil jeg tro det kan skje ting i den sektoren .


#57

annemede sa for siden:

Kjersti Toppe som barne og familieminister, jeg tror hun hadde gjort seg godt i helsedepartementet også. Jeg har trua på henne.


#58

Maverick sa for siden:

Realitystjerne?


#59

Floksa sa for siden:

Tipper hun har vært med i farmen?
Jeg vet ikke altså, det eneste reality TV’n jeg ser er Mesternes mester.


#60

Fintdethei! sa for siden:

Hun vant Anno for en del år siden. Og hun deltok ikke i årets valgkamp, da hun var med i innspillingen av kompani Lauritzen..


#61

Blå sa for siden:

Mitt hovedproblem med henne er at hun var veldig lite hyggelig i Anno. Som ellers var en reality der folk oppførte seg hyggelig mot hverandre. Men hun var veldig ung og kan jo ha utviklet seg siden det.


#62

Penelope sa for siden:

Jeg husker dette helt annerledes. Husker henne som dyktig og sympatisk.


#63

Marla Singer sa for siden:

:knegg: Aftenpodden har forøvrig allerede døpt regjeringen "reality-regjeringen", det gjelder visst ikke bare Mehl. Trine Eilertsen tok opp et relevant poeng, synes jeg, og det er at Mehl som lørdagsunderholdning i Kompani Lauritzen til våren kan fremstå som spesielt samtidig som hun står i krevende og tøffe saker som justisminister. Hun påpeker at det var en litt snodig vurdering å tillate fravær i valgkampen for å delta på dette hvis Vedum vurderte henne som justisminister. Det er jeg enig i.

Kan du utdype litt? Jeg er veldig interessert i hvem Mehl er, men vet absolutt ingenting.


#64

Tjorven sa for siden:

Artikkelen på siden 3 i Aftenposten levner ikke sp sitt valg av statsråder mye ære. Det påpekes at de har i overkant mye erfaring fra reality-tv. Mehl har vært med å både Anno og Kompani Lauritzen (sistnevnte er ikke sendt enda), Vedum var med i Maskorama og Sandra Borch har vært i Skal vi danse.

Artikkelen "glemmer" at vi for tiden kan se både Trettebergstuen og Huitfeldt i Alle mot alle.

Ja, ja. Det er nye tider. Politikerne trenger visst flere arenaer for å få vist seg frem.


#65

Maverick sa for siden:

Droppet valgkamp for Kompani Lauritsen og ble justisminister? :haha: Da håper jeg VIRKELIG hun er flink.


#66

meisje sa for siden:

Skal vi da konkludere med at Sp statsrådene er en blanding av reality kjendiser og gutteklubben grei :skremt:

Det går seg sikkert til når de får startet på stasrådoppgavene.


#67

sindrome sa for siden:

Det jeg lurer på er hvor de har lagt digitaliseringsansvaret. Det var vel en som var distrikts og digitaliseringsminister i forrige regjering og jeg liker ikke at det ansvaret ikke lenger ligger i en post.

Ellers er det vel å håpe på at de mest kontroversielle statsrådene blir litt fanget av postene sine og forstår at i den stillingen så må man faktisk favne bredt og ikke bare kjøre på med egne kjepphester.

Jeg likte veldig godt at Fredrikstads ordfører blir statsråd for samferdsel for hvis det er noe sted på det sentrale østland som trenger noen som prioriterer kollektivtilbudet og dertilhørende infrastruktur så er det mellom Oslo og Halden. #pendleriområdet


#68

Tjorven sa for siden:

Mens jeg som jobber med samferdsel lurer veldig på i hvilken grad politikken påvirkes av hvor ministeren kommer fra geografisk. Samferdselsdepartementet har hatt stort fokus på at prosjektene som gjennomføres skal ha samfunnsøkonomisk nytte. Skal det gjelde for alle prosjekter eller bare de som ikke ligger i ministerens hjemfylke?


#69

Marla Singer sa for siden:

La oss håpe det! Altså, det er hun jo åpenbart, men det er litt av en post, da. Jeg blir nesten litt imponert over at Støre ikke safer akkurat justisministeren, etter alt tullballet som har vært.

(Også begynner jeg å lure på om det er jeg som er sær og gammelmodig, som ruller med øynene av realitydeltagelse og synes folk er altfor unge til ting.)


#70

sindrome sa for siden:

Jeg er helt enig. Men når jeg ser på hva som er gjort så ser det veldig ut som om samferdselsministerens tilhørighet har sammenheng med hva som blir gjort og Oslo-Halden er ignorert og har en stor befolkning.

Jeg håper egentlig at toglinjen fra Halden - Oslo ikke skal innom Fredrikstad, at Fredrikstad kan bli Østfolds Drøbak og få ekspressbusser til Oslo i stedet for toglinje, for det er så mye drama rundt linje og stasjonsvalg som Særp/Fredrikstad aldri kommer til å bli enige om. Gi Fredrikstad et godt kollektivtilbud og ny VGS så blir de happy og slutter å bråke så mye.


#71

Polyanna sa for siden:

Jeg syns ærlig talt at realitydeltagelse er ganske pussig for en stortingspolitiker også, men sånn har det kanskje blitt. :gammel:

Men jeg hører at hun er smart og har stor arbeidskapasitet, og da er kanskje mye gjort. Etter 7 år med FrP-kaos og halvannet år der alt har gått til Covid, så er det et enormt etterslep. Det er rart at FrP ikke har fått mer tyn for at de feilet så til de grader på det kriminalpolitiske - det er jo en kjernesak for dem.

Bare den saken med at man prøver å få til å arrestere dømte, norske kjeltringer som lever åpenlyst på kjente adresser i Spania og andre steder, og fortsatt bedriver kriminalitet. Der har det ligget konkrete forslag skuffen i departementet siden 2015 eller no.


#72

Tjorven sa for siden:

Jeg tar det som et tegn på at jeg begynner å bli gammel. Fyren på nabopulten er akkurat like gammel som Mehl. En fryktelig flink og likandes kar, men det er rett og slett ikke alt han er klar for enda når han har så liten arbeidserfaring. Mener jeg. :nemlig: :vismann:


#73

Maverick sa for siden:

Jeg tenker at det er like greit å ikke anse at en 28-åring er lik en annen 28-åring, som å anse at en 53-åring er lik en annen 53-åring. La dem få vise hva de kan først, kanskje.


#74

Input sa for siden:

Enig. Er det én ting vi har lært av tidligere justisministere er det at det absolutt ikke hjelper å være gammel gubbe heller.


#75

Polyanna sa for siden:

Haha, sant. Jeg reagerer ikke så mye på alderen, egentlig.


#76

Marla Singer sa for siden:

Definitivt. Jeg mener at alder er relevant når det gjelder hva som kreves av erfaring, men det er selvfølgelig verken slik at ung alder betyr at det går gærent, eller det motsatte.


#77

Tjorven sa for siden:

Dette er jeg enig i. Men så er det kanskje lov til å håpe på at hun fremdeles er åpen for input fra omgivelsene. I større grad en en del stabeiser i 50-årene.


#78

My sa for siden:

Den mest relevante sammenheng med alder er kanskje at hennes alder har et annet syn på deltakelse i reality-tv enn vår (les: min) alder. Det samme gjelder trolig velgerne som er nærmere henne enn meg i alder, og oppvoksende generasjon. Og at derfor, på sikt, deltakelsen i realityprogram ikke vil ha så stor betydning for tilliten, når hun (forhåpentligvis) viser seg å være dyktig i jobben sin.

#79

Input sa for siden:

Det er jo en viss forskjell på å være med på Anno kontra Paradise Hotell da.


#80

Tjorven sa for siden:

Det er stor forskjell på typen reality-tv også. Anno og Kompani Lauritzen er helt ålreite programmer. Jeg tror jeg hadde reagert på en helt annen måte om hun hadde vært med i Ex on the beach. :knegg:


#81

My sa for siden:

Definitivt. :knegg: 71 grader nord er vel også av en type de kunne slippe unna med.

Men likevel - man framstår jo bare sånn passe dedikert når man velger det framfor valgkamp, hvis man ønsker en karriere som fulltidspolitiker.


#82

millact sa for siden:

Hun var i alle fall flink til å snakke for seg da hun ble intervjuet på Dagsrevyen i går. Håper hun vil lykkes.


#83

-ea- sa for siden:

Sto ikke kommunalministeren på Debatten igår og snakket om digitalisering?

Ja, det syns jeg også. Helt fersk og så bli konfrontert med Norges nest verste sak på direkten på tv. Jeg tenkte at de har drillet henne hele kvelden før. :humre:


#84

amo sa for siden:

Jeg bare tenker nå må du ikke begynne å le, dette er alvorlig.Men hun slet med å ikke flire, så hun har litt å jobbe med.
Satser på,at det var nervøsitet og stolthet..


#85

-ea- sa for siden:

Enig i at ho var i litt for godt humør innimellom, ja.


#86

Nenne sa for siden:

Det er jo ingen tvil om at det har vært store fordelerfor hjemfylkene til tidligere samferdselsministere. Kjell Opseth fikk til mirakler for Sogn og fjordane for eksempel. Det er ikke for ingen ting at vi i Telemark håper og håper på en telemarking i den posten. Vi som har veistandard som får selv folk fra den meksikanske landsbygda til å rynke på nesa.


#87

Polyanna sa for siden:

Bittelitt. :knegg:


#88

sindrome sa for siden:

Bra at det snakkes om, men er det noen som har et ansvar? Det gjelder jo ikke bare kommunene.....


#89

ingling sa for siden:

Jeg synes Mehl gjorde en god figur i går, jeg. Og jeg har sett mange imponerende flinke folk på den alderen, så synes ikke alderen er hårreisende på noe vis. Synes det er litt spesielt å dømme henne for alder og realitydeltakelse før hun har begynt en gang, jeg er sikker på at hun vil gjøre en betydelig bedre figur enn mange av de som har hatt den rollen de to siste regjeringsperiodene (med unntak av Mæland såklart, hun er solid).

Digitalisering har tradisjonelt ligger i kommunal og modernisering, så det er ikke så rart at det er der det bor. Det gjelder jo langt de fleste fagområder, men noen må jo ha overordnet ansvar. Det departementet handler jo ikke bare om kommuner, til tross for navnet: "Departementet (KMD) har ansvar for bustadpolitikk, plan- og bygningslova, arbeid med FNs bærekraftsmål, kart- og geodatapolitikken, kommuneøkonomi og lokalforvaltning, IKT- og forvaltningspolitikk, elektronisk kommunikasjon, regional- og distriktspolitikk, det administrative ansvaret for statsforvaltarane, valgjennomføring, politikken overfor samar og nasjonale minoritetar, statleg arbeidsgivarpolitikk og statleg bygg- og eigedomsforvaltning." (regjeringen.no)


#90

Appelsin sa for siden:

Helt enig, ingling.


#91

polarjenta sa for siden:

Jeg mener det ble sagt at han hadde ansvaret.


#92

ingling sa for siden:

Han har det. : peker på sitat over her:


#93

polarjenta sa for siden:

Jeg leste ikke ditt svar før jeg hadde svart.:ja:


#94

Blondie sa for siden:

Poeng. :knegg:


#95

Marla Singer sa for siden:

Nja, nå oppfatter jeg ikke at det er noen som har "dømt" henne akkurat, men mer tenker høyt om det som faller en inn som en første reaksjon?

Også er det jo ikke akkurat som om man bør være fornøyd fordi det uansett vil bli bedre enn FrP-gjengen. Jeg har større forventninger til justisfeltet enn som så. Men jeg er åpen for, og håper, at dette blir bra, selv om jeg er litt spent siden jeg ikke vet hvem hun er.


#96

ingling sa for siden:

Nei altså, jeg ville jo helst ikke hatt Senterpartiet i regjering i det hele tatt. Men jeg synes det er et spennende valg, og selv om jeg ikke er enig med Støre i alt tror jeg tross alt ikke han tar inn statsråder han ikke er trygg på at kan gjøre en god jobb. Jeg er spent på å se hvordan hun løser jobben, synes hun virker proff. Det er jo flere politikere som har gjort reality, forøvrig. Jeg tar også justis på høyeste alvor, men departementet har solid embedsverk og jeg ser foreløpig ingen grunn til at hun ikke skal klare jobben fint.



#98

Polyanna sa for siden:

Det var korte hvetebrødsdager! :knegg:


#99

Appelsin sa for siden:

Sau er veldig viktig
:nemlig:


#100

sindrome sa for siden:

Takk for oppklaringen om digitaliseringsansvaret Ingling og Polarjenta :blomst:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.