Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Leilighet

#1

millact sa for siden:

Har altså kjøpt leilighet som bygges. Har endelig tid til å tenke litt mer på det.

Det blir hvitt kjøkken fra Strai, vet ikke modell, åpen løsning med stue og kjøkken. Hvite vegger og en vegg i pilasterblå. Vi må ha noe over benk. Fliser? Glassplate? Kjøkkenplater?

Vi må nok ha en lampe over spisebordet. Hvilken lampe?

Forslag til nattbordlamper og taklamper til soverommene?

Kanskje blir det nytt spisebord og evt stoler, vi får se. Forslag? Tenker det skal være plass til 6 stoler og en ileggsplate.

Kom med tips. Leiligheten er dyr, så jeg ønsker ikke bruke masse penger på alt det ekstra.


#2

Trixie sa for siden:

Ville iallefall brukt tid på å finne god belysning.
Hvis du er på Instagram er det så mye inspirasjon.
Jeg synes det er fint med farger, men det er jo ulikt.
Jeg ville brukt mest penger på det som er inventar først, det andre kan lett byttes ut.


#3

millact sa for siden:

Takk for gode tips!


#4

Trixie sa for siden:

Mitt hjem og nordiske hjem har mye fint synes jeg.
Finner også mye inspirasjon i blader, f eks rom 123.



#6

Heilo sa for siden:

Husk at med helt ny leilighet må du sannsynligvis også planlegge løsninger for gardiner/lysskjerming og garderober. Vi har hatt nybygd en gang og kjøpte nå en leilighet som var noen år gammel. At forrige eier hadde tenkt ut og installert gode løsninger for dette har vært gull verdt. Jeg ville ha prøvd å legge penger i sånne ting først og heller kjøpy nye møbler etterhvert hvis de du har kan fungere.


#7

Toffskij sa for siden:

Veldig enig med det Heilo sier.

Vi har ellers hvit høyglanslaminatplate på veggen over kjøkkenbenken (fra IKEA), og jeg synes det er veldig fint og praktisk.


#8

Charlie sa for siden:

Dersom du bygger nytt, vil jeg veldig anbefale å få montert galleriskinner overalt. Det er slike tynne lister hvor du kan henge opp bilder, speil osv i sener som går ned fra lista, og fleksibelt kan bytte dem og flytte dem. Med den leverandøren jeg brukte, kan du henge opp til 50 kg i de sterkeste. Noen skinner kan man også klipse spot’er inn i. Det er svakstrøm, så du trenger ikke elektriker.

Jeg har produkter fra Artiteq

www.artiteq.no/

Slipper hull i veggene, ser smashing ut og er fleksibelt og enkelt å bytte bilder og annet.


#9

meisje sa for siden:

Jeg mener at god belysning er veldig viktig for å få en god atmosfære i en bolig. Jeg syns ikke taklamper midt i rommet gir god belysning, jeg er veldig glad i lyslister ca 70 til 100 cm fra veggen med spotter som bakgrunnsbelysning. Vi har hue LED pærer i våre skinner, og kan få mange ulike stemninger fra samme lyssystem.

Riktig og nok lagring og solskjerming ville jeg også prioritert, det var gode tips.

På kjøkkenet ville jeg hatt noe som er enkelt å holde rent, jeg ville derfor valgt bort fliser med fuger.


#10

millact sa for siden:

Gode tips, takk.

Må lese prospektet skikkelig i morgen. Har det på jobb. Har vært mest opptatt av å gjøre huset visningsklart og få det solgt. Jeg kjøpte torsdag før høstferien og skrev kontrakt med megler på salg dagen etter. Gått litt slag i slag, men det var det verdt. Det er nå markedet er godt her.


#11

millact sa for siden:

Gode tips. Det blir nok i alle fall noen led spoter i stua. Får finne ut hva som er inkludert. Nok lys er viktig.


#12

Pepper Lemon sa for siden:

I forhold til spisebord så tenker jeg at et rundt bord kan være veldig hyggelig, og med ileggsplater for å kunne ha større middager. At det er lite og rundt i det daglige gjør det hyggelig for dere tre å spise ved alene, mer intimt. (Jeg ønsker meg det samme selv, jeg synes ikke det er koselig å sitte oss tre på et stort bord.)


#13

millact sa for siden:

Det er et godt tips. Nå har vi kjøkken med et lite, firkantet bord fra Jysk og tre stoler rundt. Det står omtrent inntil veggen/vinduet. Men i leilighet får vi kun plass til et bord. Det er ikke ofte vi er mange, men vi må ha muligheten. Om to år er det siste konfirmasjon, holdes hjemme.


#14

veobra sa for siden:

Jeg er veldig fornøyd med å kunne dimme og tilpase lys til bruk. Vi har lamper og lysbærer fra Philips Hue. Jeg dimmer lyset på kjøkkenet etter om vi skal sitte der og spise eller vaske opp, det samme i andre rom. Vi kan både styre lyset fra app og fra trådløs lysbryter. Jeg liker veldig godt mulighetene det gir. Siden det finnes både ferdige lamper og løse lyspærer kan du også bruke dette i lamper du har fra før og koble alt sammen.


#15

-ea- sa for siden:

Gratulerer med kjøp og salg!
Hvis jeg hadde kjøpt helt ny leilighet så ville jeg prioritert gulvvarme i stue og kjøkken, i tillegg til nok kontaktpunkter for strøm og nett.


#16

Mamari sa for siden:

Jeg følger med i tråden til Millact - jeg flytter inn i splitter ny 3 roms selv om to måneder med ungdommen min. Kjøkkenkrok og stue er åpent som Millacts, og er på 31 kvadrat.

Budsjett er begrenset, men jeg tenker å prioritere innredning av garderober på soverom og i entrè, vaske/tørketrommel maskin skal kjøpes og installeres i "tårn" på bad. Ny,god seng til meg selv skal anskaffes. Gardinskinner (doble) i tak har jeg lyst på og eventuell solskjerming til våren (leiligheten har sydvendt beliggenhet med overbygd balkong).

Rundt spisebord (som Pepper foreslår) med ileggsplater er notert. Med gode stoler til..

Belysning er vanskelig,men følger med og noterer forslag:)


#17

millact sa for siden:

Det er vannbåren varme, fjernvarme, i gulv. Det gleder jeg meg enormt til å ha!

Det er lagt opp til nokså mange kontaktpunker for strøm ut fra hva jeg kan se.


#18

millact sa for siden:

Jeg skal også ha ny seng; min nåværende er dobbeltseng fra Svane, straks 16 år gammel og ikke så god lenger. Jeg tar det minste soverommet og tenker det blir 120 cm rammemadrass fra Ikea på meg. Det holder. De er ikke så dyre heller.

Det følger med noe solskjerming; må forsøke å finne ut nøyaktig hva. Jeg kom så sent inn i prosjektet at alt av møter er unnagjort før det.


#19

Tilde sa for siden:

Gratulerer med kjøp av leilighet😃
Belysning som flere sier er viktig.
Vi har anbefalt våre foreldre (som har kjøpt seg ny leilighet) å bruke penger på å få tips og råd for belysning.
Vi har hjulpet med det meste (bad, kjøkken, dører, gulv, lister, garderobe mm), men når det gjelder belysning melder jeg pass.
Her ville jeg lagt ned litt penger😃


#20

Mamari sa for siden:

Vet du hvor man kan få konkret hjelp til belysning egentlig?


#21

Charlie sa for siden:

Hvis du tenker økonomi, så er vel spisestuer noe det er veldig gunstig å kjøpe brukt. De er ofte lite brukt, alt tatt i betraktning, og tar ganske stor plass, så lett å få en god pris bare for at selger skal få det ut av huset. (For de gode merkene kan man gjerne enkelt supplere, om det skulle være viktig.)

Har selv tenkt at når det flyttes i leilighet er jeg ikke sikker på at jeg gidder å ha spisebord fast. Mulig det heller blir et slikt sammenleggbart catering-bord i boden.

www.jula.no/catalog/hage/utemiljo/hagemobler/bord/bord-790226/


#22

millact sa for siden:

Kan gjerne kjøpe brukt. Godt mulig det beste er å ta med mitt spisebord i høyglans og bruke det en god stund og heller bare supplere med bedre stoler. Bruke opp bordet rett og slett.

Skal forsøke å bruke møblene vi har, kjøpe så lite nytt som mulig og da gjerne brukt.


#23

Tilde sa for siden:

Her er det en som selger den tjenesten.
Usikker på om det er via butikk som selger lamper mm.
Det må jeg sjekke opp😃


#24

Charlie sa for siden:

Tenkte på denne tråden da jeg gikk forbi Christiania belysning. De hadde ute plakat om rådgiving. Så mulig endel faghandler kan noe om dette, og kanskje også elektrikere - ihvertfall de som har butikk og selger belysning. Har fått noen gode råd av elektrikere (også). Pleier å spørre håndverkere hva de ville gjort hjemme hos seg selv når jeg lurer på noe. Han ene elektrikeren sa om kjøkkenbelysning at han hadde to rekker med spoter under overskapet, så han fikk lys på hele benken. Som eksempel.


#25

Strå sa for siden:

Om mulig ville jeg investert i kjøkkenbenk med 70 cm dybde heller enn 60 cm. Jeg har bodd med begge deler og er ikke i tvil om at 70 cm er riktig for meg. Lys som kan justeres svakt nok er også et møst.


#26

Mamari sa for siden:

Det stemmer - jeg fant ut idag at Christiania belysning har såkalt lysplanlegger. Det lurer jeg på om jeg skal prøve - ikke så gale priser heller.


#27

millact sa for siden:

Nå har vi bodd her i nesten tre uker og trives godt. Har enda igjen et par kasser å tømme, men i dag har vi fått gjort mye! Hyggelige naboer. Vi gleder oss til å komme helt i orden og få ting opp på veggene samt noe foran vinduene på soverommene. Savner lite fra huset, men merker vi har noe mindre plass nå enn før.


#28

Millen sa for siden:

Så godt dere trives!


#29

IzziCreo sa for siden:

Så godt å høre, millact!



#31

meisje sa for siden:

Så bra flyttingen har gått fint. Har du nok garderober og har du riktig lys inleiligheten?



#33

millact sa for siden:

Vi må nok få noe mer garderobeskap, har bestilt, men det er det jo lang leveringstid på.

Skal og kjøpe en lampe til å ha over spisebordet.

Solskjerming er bestilt, likeså plissegardiner. Kommer nok snart.

Meldte meg til å sitte i styret, trenger yngre folk der. Mine to er de eneste ungdommene, regnet med det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.