Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Finnes det byråer som henter og leverer klesvask?

#1

Anne C sa for siden:

Jeg sitter her hos pappa nå. Mamma døde i går, og det er ganske mye vi må fikse for han. Han er lite mobil og sliter med å komme seg ned til vaskerommet i kjelleren.

Er det noen som kjenner til firmaer som kan hente og levere klesvasken hans?
Han holder til på nedre Romerike.


#2

Timar sa for siden:

Kondolerer, AnneC :klemme:

Jeg googlet litt og ser at det finnes noen slike tjenester, men de er jo veldig lokale. Det mest aktuelle er nok å finne et renseri som tilbyr henting og levering?

Disse: Strømmen Rens & Skjorteservice på Strømmen storsenter tilbyr henting og levering, og jeg ser at de blant annet vasker håndklær, så vil tro det er mulig å avtale med dem. Link til nettside sendte meg hit: renseri.no/


#3

veobra sa for siden:

Kondolerer. :klemme:

Tips har jegt dessverre ikke. Komunen må kanskje på banen med hjelp på sikt.


#4

C3PO sa for siden:

Kondolerer.


#5

millact sa for siden:

:klemme:Kondolerer, Anne C.

Finnes det en Frivillighetssentral der? Sjekke med hotell hvem de får vasket klær hos?


#6

Mex sa for siden:

Kondolerer. :klemme:
Hør med kommunen hva de kan tilby av hjelpetjenester


#7

Acino sa for siden:

Kondolerer!
Lurt å få hjemmetjeneste/hjemmehjelp i kommunen på banen. De vil se/høre på hva han har bruk for og så si om de har noe å tilby. Da betales egenandel men vil tro det blir rimeligere enn et firma. Altså ikke hjemmesykepleie jeg tenker på meg ja, hjemmehjelp.


#8

Høns sa for siden:

Kondolerer.

Vet ikke hva som finnes av slike tjenester privat, men husker at vi fikk hjemmehjelpen til å vaske klær for min farfar (betalte for dette).


#9

Millen sa for siden:

Kondolerer. :klemme:


#10

gnuri sa for siden:

Kondolerer :klemme: Jeg tror også at hjemmehjelp er det beste


#11

IzziCreo sa for siden:

Kondolerer, Anne C :klemme:

Trenger han hjelp til annet også? Hvis hjelpebehovet er slik at hjemmehjelp er aktuelt så kan du kontakte hjemmetjenesten. Evt. så kan dere engasjere en vaskehjelp som også vasker klær. Er det mulig å få flyttet vaskemaskinen til bad eller kjøkken hvis han egentlig er i form, men trapper etc gjør kjeller uaktuell?


#12

annemede sa for siden:

Kondolerer. :klemme:


#13

Anne C sa for siden:

Han har fått fastlegen sin til å sende inn søknad om hjemmehjelp og sånt. Vasker de klær også? Det har gått helt over styr her det siste året, så det er mye man må ta tak i. Men han klarer det aller meste selv. Han er oppe i andre etasje og dusjer alene nå for eksempel. Men han har aldri vasket et klesplagg, og vi vil ikke at han skal fly opp og ned trapper mer enn han må.


#14

Zulu sa for siden:

Kondolerer med tapet av moren din. :klemme:


#15

Elisabet sa for siden:

Kondolerer.

I kommunen vi bor har de noe som heter "Praktisk bistand". Det er da ikke helsepersonell sånn som hjemmehjelpen. Mange har både hjemmehjelp og praktisk bistand. De tar også klesvask og andre ting i hjemmet som må gjøres som en ikke klarer selv. Sjekk hva dere kan få fra kommunen før dere betaler og ordner for tjenester privat. Får en det via kommunen så er det jo bare egenandel pr. gang. De burde jo ha noe hastetiltak i kommunen når det blir sånne situasjoner som faren din er nå med dødsfall.

Til dere får sjekket det ut så kanskje noen dere kjenner kan hjelpe han? At dere betaler noe dere kjenner som kan ta litt klesvask? Han kan jo fint samle klesvask 1 uke uten å måtte vaske noe sikkert.


#16

Anne C sa for siden:

Planen på så kort sikt som mulig er å få han til å ville flytte fra tre etasjer og over 250 m2. Han har ikke vært klar for det før. Men vi øyner et håp nå.


#17

Stompa sa for siden:

Hjemmetjenesten her både vasker klær og handler for stefaren min, pluss at de rydder kjøkkenet og tar ut søppel tre ganger i uka. Han betaler for det, men det er helt overkommelig og sikkert billigere enn å ta det privat.


#18

meisje sa for siden:

Kondolerer med Moren din :klemme:


#19

Kaprifol sa for siden:

Kondolerer :klemme:



#21

Charlie sa for siden:

Kondolerer.

Jeg ville også benyttet muligheten til gjennomgang av bistandsbehov hos kommunen. Det er også en sikkerhet, synes jeg, ifht at de kan følge opp dersom helsen skulle tilsi det, senere. De kan jo det med observasjon. Om hjemmehjelpen er innom regelmessig, er det verdifullt.

Han ønsker sikkert å være mest mulig selvhjulpen, leilighet er bra for å få til det, også på sikt.



#23

ingling sa for siden:

Kondolerer! :klemme:

Det er en god idé å kontakte kommunen og høre hva slags hjelp en kan få. Vær obs på at mange kommuner er ekstremt presset på akkurat den fronten nå og saksbehandlingstiden er lang, så det kan ta tid. I tillegg er det ganske stor forskjell på hva en kan få. Min mor som hadde vært gjennom kreftbehandling og ikke kunne vaske huset selv, fikk tilbud om 2 timer hjemmehjelp hver tredje uke eller noe sånt, etter hun var ferdig med hjemmesykepleien hun hadde de første ukene. Det rekker ikke så veldig langt. Hun klarte klesvasken selv da, men kjøpte privat vaskehjelp annenhver uke siden hun hadde mulighet. Så hvis det haster med hjelp, ville jeg søkt kommunen, men sett på private løsninger mens dere venter. Så håper jeg ikke ventetiden er så lang.


#24

Anne C sa for siden:

Penger er heldigvis ikke det største problemet for han, så han er villig til å betale dersom han må det. Men fastlegen er på saken, så får vi se det.

Vi skal i alle fall starte med å få en hovedvask av hele huset slik at det oppleves rent der. Det er helt utrolig stusselig hvordan dette har fått utvikle seg gjennom koronaperioden hvor hun ikke ville ha besøk av noen. Men nå kan man jo nesten skjønne hvorfor.


#25

ingling sa for siden:

:klemme: Det er liksom nok å ta innover seg når en har mistet noen uten å få det på toppen.


#26

Stompa sa for siden:

Kondolerer, ja. Det glemte jeg i hastverket lengre opp :flau:

Rundvask er lurt, ja, og absolutt verdt pengene. Det vil gjøre det lettere å holde det rent.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.