Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Datatilsynet ilegger Østre Toten kommune bot

#1

Mex sa for siden:

Østre Toten kommune ble hacket og innbyggernes persondata kom på avveie. Dette blir kommunen nå bøtlagt for;
www.nrk.no/innlandet/ostre-toten-kommune-far-fire-millioner-i-bot-etter-dataangrepet-mot-kommunen-1.15695776

Jeg liker veldig godt at kommunen har fått pålegg om å utbedre datasikkerheten, men jeg stusser litt på bøtelegging. Vil ikke det å bøtelegge en kommune slå tilbake på innbyggerne? Høyere eiendomsskatt/kutt i velferden ol?
Pengene inn til kommene er vel i all hovedsak skattepenger? Og kanskje litt hvis de eier at kraftselskap? Men det er jo ikke sånn at kommunene bare har satt av en pott med penger i tilfelle millionbøter liksom?


#2

Strå sa for siden:

Det er innbyggerne som har valgt folka som styrer kommunen, så det er på et vis helt innafor slik jeg ser det. Også offentlige virksomheter og kommuner må vite at det straffer seg å ikke gjøre ting ordentlig, forsvarlig og riktig.


#3

ingling sa for siden:

Bøter er jo et virkemiddel Datatilsynet har for å håndheve regelverket og reagere når det ikke blir fulgt, og når det blir avdekket såpass store hull i sikkerhetsstrukturen er det helt på sin plass med en reaksjon. Det skjønner jo kommunen selv også, og som det står i artikkelen kunne det vært betydelig større beløp dersom de ikke hadde håndtert situasjonen såpass bra etter det skjedde. Jeg føler jo med dem på et vis, som kommuneansatt vet jeg mye om hvor lite penger det er i kassen og hvor mye som må ofres for å betale den summen, men ut i fra det jeg leser har Datatilsynet sitt på det tørre, og så får alle andre kommuner lese nøye gjennom rapporten og sjekke at de har ting på stell, for det som skjedde der kan skje mange andre steder også. Forhåpentligvis blir det i det minste lettere å få gjennom prosjekter som øker informasjonssikkerheten nå, for en sånn bot vil ingen ha...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.