Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bra mat etter trening (om man vil gå opp i vekt)?

#1

Pelen sa for siden:

Herremannen trener ca 6 dager i uken. Han er 186 og veier sånn ca 60 kg. Han trener ofte fra kl. 20, dvs en stund etter middag. Når han kommer hjem så vil han gjerne kunne ha forberedt noe som er ferdiglaget og som venter i kjøleskapet og som enten varmes raskt eller spise kaldt. Nå steker han ofte egg eller gjør omelett og spiser kanskje noen rester fra middagen. Alternativt er noe han kan gjøre superraskt og enkelt. Han tenker da f.eks. på havregrøt, men spørsmålet er om det er næringstett nok.

Har du noen forslag på næringstett kveldsmat som gir en god balanse etter trening?


#2

him sa for siden:

Kommer jo an på hva han liker, men tunfisk blandet med majones på brødskive er smekkfullt av proteiner og fett. Eller cottage cheese (med honning og bær). Eller smootie? Guacomole (sunt fett), salsa og nachos? Eggesalat på brød?

(det jeg har foreslått har mye fett og karbohydrater i tillegg til protein)


#3

Storm sa for siden:

Hva med å fast lage en ekstra middagsporsjon som dere setter av til han til kvelds?


#4

kamp sa for siden:

Jeg lager vafler (lchf) og har på pålegg med mye fett.


#5

Pepper Lemon sa for siden:

Tja. Gutten min sliter litt med det samme. Tortellini fylt med ost og skinke er kjapt å lage og veldig kaloritett. Det er vel 750 kcal for en slik pose. Salmalaks og grov ris. Omelett med grønnsaker, ost og skinke og toast. Slikt går det mye i her. Havregrøt kan også blandes med H-melk og egg rørt inn.


#6

Lavender sa for siden:

Ost, nøtter, avocado, makrell i tomat, laks, egg, sjokolademelk av proteinberiket melk, YT og andre restitusjonsprodukter. Men også påfyll underveis i lange treninger for å unngå å gå tom. Bananpannekaker med havremel og egg metter godt og lenge. Røra skal stå en stund.


#7

Bayone sa for siden:

Proteinpanneaker. Ha en røre klar i kjøleskapet bare til å steike opp når han kommer hjem. Havregryn knust i blender, egg (eller banan), litt smeltet smør, bakepulver og en dæsj kardemomme eller kanel. Stekes som tykke lapper. Det bruker min mye til kveldsmat etter kamp og trening.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.