Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dempet gulfarge som passer til laurbær?

#1

Hyacinth sa for siden:

Vi har laurbær i andre etasje og skal male deler av første etasje. Fargene møtes i trappa. Vi har hele tiden sett for oss en eller annen blåfarge, men så kom jeg på at gul kanskje kunne fungere. Området som skal males skriker etter varme, og jeg har alltid vært glad i gult, men jeg har aldri før vurdert å male vegger i gult.

Men fargen må passe til laurbær. Jeg tror også det vil være fint å gå for en mer dempet gulfarge, slik at den ikke blir skrikende. Samtidig vil jeg gjerne at den er litt frisk og ikke helt lysegul.

Forslag?



#3

Hyacinth sa for siden:

Takk for tips! :-)

Jeg må ha en farge som gir solskinn inni meg. :)




#6

Che sa for siden:

Hva som defineres som skrikende er vel etter øyet som ser, men jeg har malt noe på barnerom i fargen "spontan" - Den er gul, altså - på ingen måte kremfarget eller noe sånn - men skrikende er den heller ikke.
Det er en annen farge som heter "silky yellow" som jeg ser for meg kan passe til laurbær - men den er mer i kategorien gylden beige, kanskje.....


#7

Hyacinth sa for siden:

Jeg elsker knæsj gul, sterk, varm solgul, og skrikende er egentlig ikke et ord i mitt fargevokabular. Men jeg er bekymret for denne laurbæren, da. Jeg ser ikke for meg at sterk solgul er pent inntil laurbær.


#8

Miromurr sa for siden:

Jotun har en som heter sommersol som jeg liker godt. Aner ikke om den passer til laurbær da.


#9

Che sa for siden:

Jeg ser heller ikke for meg det :sorry: Får litt sånn stue på 90-talletvibber av tanken, egentlig. (en liten tapetbord i tillegg, så er du i mål, liksom)



#11

Hyacinth sa for siden:

Har spurt Jotun, og de sier Fresh Pasta eller Gul Antikk, nøyaktig som foreslått i denne tråden. :)


#12

IzziCreo sa for siden:

You and me both, Hyacinth :dulte:

Jeg synes gul antikk er for brun og bruntonene som er nå er jeg ikke fan av personlig. Fresh pasta minner meg om vaniljefarge, og vanilje er noe jeg elsker, så den kan gå, men ingen av de sier GUL til meg, så selv hadde jeg nok kanskje forlatt idéen om gul vegg hvis ikke jeg hadde funnet en som matchet laurbær godt og var gul-gul (og jeg tenker som deg at det nok skal endel til å finne en god match der).


#13

My sa for siden:

Du kan se på bildene i "startlån-tråden" til Frukt, der har hun malt med Gul Antikk, om jeg ikke husker feil (men ikke inntil laurbær da).



#15

IzziCreo sa for siden:

Hyacinth, dette MÅ du se :elsker: Mon tro om du kan finne en blandt alle disse vakte gultonene som kan passe til laurbær :blafre:


#16

Camomilla sa for siden:

Gul/Gull….

Hva med metallisk maling fra MarcPolo i gull?
Er ikke akkurat gul, men helt nyyyydelig inntil fargen laurbær.


#17

Hyacinth sa for siden:

Gull? Hmm. Jo kanskje?


#18

Hyacinth sa for siden:

Åh, se der! :elsker: Takk!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.