Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Det lukter dårlig av støvsugeren

#1

liefje sa for siden:

Vanlig støvsuger, ikke robot som altså lukter dårlig. Noe å gjøre eller er det bare å krype til korset og kjøpe en ny?


#2

Cauchy sa for siden:

Går det an å bytte filter på den?


#3

liefje sa for siden:

Filter, ja. Det må jeg sjekke. Takk.


#4

veobra sa for siden:

Bytte pose også?


#5

Anita72 sa for siden:

Bytte filter som det er sagt tidligere. Støvsugeren har helt sikkert 2 filter, både hepa- og motorfilter. Mulig det holder å bytte hepafilteret (billigst).


#6

liefje sa for siden:

Posen er byttet uten at lukten forsvinner. Får sjekke ut det med filtrene. Mulig det lønner seg med ny uansett hvis de er dyre for støvsugeren er ganske gammel, type 8 år hvis jeg husker riktig.


#7

meisje sa for siden:

Kan være at lukten sitter i slangen inn til motorenheten. Kan være at det lønner seg å vaske den og deretter blåse den tørr med trykkluft eller hårføner( ikke ha den koblet på mens du gjør dette) Bytte filter regelmessig, og frigjøre også motorenheten for støv.


#8

Appelsin sa for siden:

Vet du noe som kan ha forårsaket den vonde lukten?

Husker at eldste gulpet oppå støvsugeren (hun lærte seg å krabbe altfor tidlig..), og før jeg rakk å tørke det bort, hadde det forsvunnet ned i ventilene :lol: etter det luktet det nykokt grøt hver gang jeg støvsuget, men det gikk over etter et års tid.

Bra tips fra de andre her!


#9

star sa for siden:

Jeg arvet min etter foreldrene mine når jeg flytta inn her jeg bor nå for 11 år siden. Så den er sikkert minst 15 år.

Henger meg på forslagene over.
Jeg har aldri hatt problemer med vond lukt fra min.


#10

liefje sa for siden:

Byttet både pose og filter igjen nå og krysser fingrene. Aner ikke hva lukten kommer fra. Ingen spesielle ulykker som har blitt støvsugd bort så vidt jeg vet og aldri opplevd noe sånt før. Har vært sånn et par uker. Det var ingen lukt fra slange så jeg håper det løser seg.


#11

zinatara sa for siden:

Når ungene var små hadde en av dem sølt et glass med karri på kjøkkengulvet. Det var ikke en god ide å støvsuge opp, for etter det luktet det karri hver gang vi brukte den.


#12

IzziCreo sa for siden:

Hvis du ikke finner årsaken så finnes det duftkuler til støvsugere, men kan kan også ta å støvsuge noe annet som dufter godt. Sjekk Normal eller Elkjøp.


#13

Neket sa for siden:

Vi hadde en som bare ble mer og mer stinkende. Vasket alt vi kom til, byttet pose og filter men ingenting hjalp. Vi holdt ut et år men til slutt klikka mannen og insisterte på ny støvsuger UMIDDELBART :knegg:

Det var kanskje ikke så hjelpsomt - men poenget er at hvis filter ikke hjelper og dere har vasket alt som vaskes kan så er det kanskje lurt å kjøpe ny. I stedet for å plages av den lukten i et år, og ende med å kjøpe ny likevel.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.