Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Suksessterte

#1

Nenne sa for siden:

Hva er grunnen til at kremen av og til ikke blir stiv? Samme oppskrift hver gang, men noen ganger vil det seg bare ikke.

Tips? Triks? Idéer?


#2

Timar sa for siden:

Aner ikke, men jeg mener vi har hatt en tråd om det før. Har du prøvd å søke? FP pleier å ha svaret! :nemlig:


#3

Nextlife sa for siden:

Om smør og eggekrem har ulik temp kan den være vrien å få stiv.

Det hjelper å sette inn i kjøleskap et par timer, og så piske opp.

Jeg foretrekker metoden med å ha kaldt smør i varm eggekrem og la det smelte i. Piske litt, kjøle ned og så piske godt. Det funker hver gang for meg


#4

Nenne sa for siden:

@Nextlife, mener du da piske for hånd eller med mixmaster eller liknende? Jeg trenger teskje her nå kjenner jeg.


#5

Nextlife sa for siden:

Enten for hånd eller bare noen gå runder med mixer på lav hastighet.
Pisker man mye blir den i overkant lys og luftig etter min smak.


#6

Nenne sa for siden:

Mange takk! :blomster:


#7

Lille meg sa for siden:

Jeg har hørt påstått at om man bruker smør og ikke margarin, så kan den bli mer flytende?


#8

Lykken sa for siden:

Jeg bruker oppskrift fra Det Søte Liv og pleier å få det til.
Tips
Det viktige når du lager denne kaken er å få passe konsistens på den gule kremen. Kremen kan bli litt for tynn og begynner da å renne nedover sidene på kakestykkene. For å unngå dette, er det for det første viktig at du lar eggemassen småkoke lenge nok til at den blir skikkelig tykk. Det tar noen minutter. Pass veldig nøye på at den ikke blir brent. Du må røre hele tiden. Deretter er det viktig at du lar den ferdige kremen bli ordentlig kald i kjøleskapet (eller en stund i fryser). Da blir smøret som er i kremen stivt, og kremen dermed tykkere. Kremen kan gjerne stå i kjøleskapet over natten før du har den på kaken.


#9

Nextlife sa for siden:

Det stemmer, men smaken blir jo også en helt annen da.


#10

Nextlife sa for siden:

Dette er den vanligste måten å lage kremen på, men jeg liker best den jeg nevner over her med å la kaldt smør smelte i varm eggekrem. Jeg har aldri vært plaget med tynn krem eller annet krøll etter jeg begynte å gjøre det slik. Jeg fant denne metoden hos Sverre Sæthre.
www.dn.no/smak/oppskrifter/mat/17-mai/sverre-satres-beste-oppskrifter-til-17-mai-suksessterte/2-1-1009099


#11

Lykken sa for siden:

Ja, det er det jeg gjør. Rører inn kalde smørklatter som smelter i eggekremen.

www.detsoteliv.no/oppskrift/suksesskake-i-langpanne




#14

Lykken sa for siden:

Tror det viktigste er at man koker eggekremen først så den får ordentlig tykkelse. Og det tar litt tid mens man rører og rører og ikke for høy varme.


#15

Nenne sa for siden:

De fleste oppskrifter sier 5-10 minutter. Jeg pleier å bruke lengre tid for sikkerhets skyld. Hvor lenge pleier du å koke?


#16

Lykken sa for siden:

Tja, ca 10 minutter, bruker lang tid på at den koker opp først på lav varme, jeg feilet en gang på for høy varme og da skilte eggene seg, så måtte spe på med masse melis for å få glattet den ut. Men ble veldig god uansett heldigvis. Jeg brukte vanlig smør en gang i mangel av margarin og da ble kremen for flytende.


#17

Molly sa for siden:

Jeg bruker alltid meierismør. Når den får småkoke noen minutter så har jeg alltid fått fin konsistens på kremen. Smøret blandes inn etter koking, så står kremen i kjøleskapet til den får passe konsistens.


#18

Libra sa for siden:

Jeg oppskrift fra min mor fra attenhundreogvintervåtter. Det står det at jeg først skal koke opp fløte og sukker til det tykner, så skal det avkjøles før jeg tilsetter silte eggeplommer. Skal girs et nytt oppkok (jeg lar det putre lett i 3-4-5 minutter) Avkjøler til litt varmere enn rom-temp før jeg rører inn smør. Har aldri fått rennende krem.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.