Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God sjampanje for en som ikke er så glad i det?

#1

Anne C sa for siden:

Jeg skal ha en bitteliten greie i forbindelse med 50 års dagen min om noen uker. Jeg er ikke spesielt glad i noe alkohol i det hele tatt, men vil gjerne ha en sjampanje. Er det noen som kan anbefale en som er god? For en litt sart gane som egentlig ikke er så glad i det?

Og er det noen alkoholfrie liksom-sjampiser som fungerer?


#2

Tallulah sa for siden:

Hva er det du ikke liker med champagne, da? Er det for tørt, for surt, for boblete?


#3

Hyacinth sa for siden:

Det finnes en god del alkoholfrie bobler på polet, bare spør etter hjelp. Hvis det er bobler som er poenget, mener jeg.


#4

Hyacinth sa for siden:

Jeg er glad i både tørt og bobler, men jeg forstår at folk ikke liker champagne, for jeg synes at gjærsmaken kan bli veldig framtredende i både champagne og mange andre bobler, for eksempel cava. Gjærsmak i alkohol misliker jeg sterkt.


#5

Anne C sa for siden:

Jeg vet ikke, jeg drikker så lite alkohol at jeg ikke har peiling.

Men jeg tenker kanskje noe som ikke er for surt i alle fall.


#6

Toffskij sa for siden:

Tradisjonell champagne er jo faktisk tilsatt sukker, så ikke velg en som det står extra brut eller non dosage på, i hvert fall.


#7

Anne C sa for siden:

Takk for tips.


#8

liefje sa for siden:

Hvis det er selve champagnesmaken du ikke liker, finnes det gode siruper fra f.eks. merket "Drit Forbanna" som man kan ha bittelitt av oppi. Har du oppi en sånn, spiller det mindre rolle hvilken type bobler du har kjøpt for du får smak av det du har i. Hvis ikke dette er aktuelt, kan det være du liker en som er sec i stedet for brut (søtere). Begge disse tingene er jo såklart avhengig av hva du skal ha til. Skal den være til aperitif uten noe til, kan du bruke både brut og sec, evt. med sirup avhengig av hva man liker. Skal det være til kaker, tar du sec. Skal du ha noe salt til, er brut best.


#9

løve70 sa for siden:

Denne er rimelig og falt til og med i smak hos en av mine venninner som vanligvis ikke liker champagne; Montaubret Brut Rosé. Ellers kan det kanskje funke bedre med prosecco om du ikke er så glad i champagne?


#10

Toffskij sa for siden:

Jeg synes Diebolt-Vallois Blanc de Blancs Brut er fin – den er lagd på bare chardonnay og er dermed ganske lett og mild, og så har den en slump sukker tilsatt og er ikke supertørr. Og den koster ikke alle skjortene heller, til champagne å være.


#11

Toffskij sa for siden:

Liefje: Jeg synes sjelden sec er noe særlig godt. Det blir liksom altfor mye av de andre champagnesmakene når man kommer opp i så høy sødme.


#12

liefje sa for siden:

Jeg er veldig enig, og kan egentlig ikke forstå at folk ikke liker brut eller så tørr som mulig, men tenkte bare det var noe for dem som egentlig ikke liker champagne. Jeg drikker aldri sec selv hvis jeg får bestemme, men har syntes det var greit til kaker hvis jeg har fått det servert.


#13

m^2 sa for siden:

Må det være champagne, eller holder det at det med bobler?
Jeg synes champagne stort sett er litt for surt, men cremante derimot! DET er godt det - en slags mellomting mellom champagne og prosecco.
Bobler gjør det og, og generelt er de også billigere om det har noe å si.
Uten at jeg er noen stor vinkjenner :)

Jeg liker disse:
Denne, denne rosa, og denne

eller ble det et typisk "svar på noe du ikke spurte om"... :sorry:


#14

Anne C sa for siden:

Dette var fin informasjon synes jeg.


#15

Nenne sa for siden:

Cremant er laget på samme måte som Champagne, med de samme druene også, men er lagret kortere på bunnfallet i produksjonen, så de typiske champagnesmakene og lukten av kjeks/toast/brioche/gjær er mye mindre tydelig. Det gjør at en del liker Cremant bedre enn Champagne.

De som M^2 lenker til der er bra eksempler på Cremant. :) Min favoritt er denne: Delorme Cremant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut 2019

En helt OK alkoholfri variant er denne: Oddbird Richard Juhlin Blanc de Blancs

Ellers er jeg enig med Toffen i Champagneforslaget.


#16

Toffskij sa for siden:

Jeg synes jo også at man virkelig ikke skal kjøpe champagne om man faktisk ikke liker det. Med mindre det er for å glede noen andre, da.


#17

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg skjønner også at man ikke kan like champagne, men tenkte det var greit med litt fler detaljer om akkurat hva det er man ikke liker med det før jeg evt. anbefalte noe. :knegg:

Enig! Man MÅ ikke ha champagne for at det skal være en staselig anledning. Man kan også lage en champagnecoctail om det er noe man liker bedre.


#18

Anne C sa for siden:

For å være helt ærlig så har jeg ikke smakt på det på veldig mange år, som i for over 20 år siden. Kan godt hende at jeg har nippet på det siden, men jeg drikker som nevnt veldig sjeldent. Nå skal det være her hjemme hos meg, og da tenkte jeg at jeg ville teste det ut.


#19

Toffskij sa for siden:

Jeg prakker regelmessig champagne på gjestene mine for å glede meg, må jeg innrømme. :knegg:


#20

Karamell sa for siden:

Jeg liker ikke champagne, og jeg er sikker på om jeg skulle drukket det måtte det bli sec. Jeg fikk en prosecco som var rosa en gang gang som jeg faktisk klarte to glass av da, den var sikkert som dessertvin med bobler å regne. :knegg: Dessverre har jeg ikke funnet den på polet. Den heter Marco Porello, Birbet. Den vil jeg ha! :sutre: Edit: Nå fant jeg den! Fant den ikke på telefonen da jeg søkte, men på PC.


#21

Syrinx sa for siden:

Alternativt gå for noe helt annet, som eplecider fra Skarbø gard for eksempel. Smaker som epler rett fra treet. På ingen måte champagne eller dets like, men absolutt gode bobler som jeg vil tro er vennlige for en som ikke liker gjærsmak.


#22

Hyacinth sa for siden:

Ja, milde måne for noen fantastiske sidere som lages i dette landet! Det er så utrolig mye godt! Her hos oss har siderinntaket økt vanvittig de siste årene. Jeg tror ikke folk er klar over hvor mye godt som finnes.


#23

Anne C sa for siden:

Hvor kjøper man sånt?


#24

Tallulah sa for siden:

Polet! Det er veldig mange gode norske sidere. Be om hjelp på polet, så kan du sikkert finne noe godt.


#25

Anne C sa for siden:

Ja jeg skal spørre om hjelp, men det er liksom greit å ha litt peil når man spør. Så man vet hva man skal spørre om.



#27

him sa for siden:

Anbefalter Iseple. Ikke cider, men dessertvin. Denne var en suksess fra 18 åring til 70 åring. Dessertviner er generelt sett lett å like. (Men det er jo noe helt annet enn det du etterspør i HI)


#28

Anne C sa for siden:

Jeg er åpen for det meste jeg altså. Så takk til alle forslag.



#30

Anne C sa for siden:

Veldig kul flaske ja!


#31

Nenne sa for siden:

Nei, det vil jeg nok ikke si. :humre:


#32

Che sa for siden:

André Clouet V6 Expérience er og en champagne som jeg synes er god. (Den koster rett i underkant av 400)

(Nå skal det sies at jeg ikke vet om jeg synes champagne er verd prisen når det finnes så mye annet godt - men det er kanskje noe med at 50 må stases litt ekstra:) - Jeg kommer til å gi min mann en champagne når han blir 50 seinere i år - men han liker det da:)



#34

Anne C sa for siden:

Nå er det ikke så lenge til jeg skal gå til innkjøp av bobler, men har ikke bestemt meg enda for hva det blir. Jeg får lese meg gjennom denne tråden igjen. Takk til alle bidrag.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.