Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skal du kjøpe inn julegavene tidligere i år?

Skal du kjøpe inn julegavene tidligere i år?

  • Jeg er allerede ferdig med alle julegavene
    0 stemmer
  • Ja, jeg har begynt og kommer å være ferdig tidligere enn vanlig
    14 stemmer
  • Ja, jeg har tenkt å begynne tidligere enn vanlig
    7 stemmer
  • Det har jeg ikke tenkt på, men det skal jeg nok gjøre
    2 stemmer
  • Det har jeg tenkt på, men det kommer jeg ikke å gjøre
    12 stemmer
  • Har ikke startet, men kommer ikke å starte tidligere i år.
    24 stemmer
  • Kjøper ikke julegaver
    0 stemmer
  • Annet
    10 stemmer
#1

Pelen sa for siden:

Verden er litt annerledes i år. Det kan være vanskelig å få fatt i råmateriale, fabrikker går for fullt og ligger etter og det er lange køer for å få ting transportert med båt. Derfor har jeg tenkt å være litt tidlig ute i år med julegaver ettersom dette nok også kan påvirke mer lokale leverandører.

Hvordan tenker du?


#2

Malama sa for siden:

Burde sikkert. Kommer neppe til å gjøre det. Handler mye i slutten av november med black friday/week og amfi kundekveld. Kommer sikkert til å brenne meg på det og ikke få tak i det jeg vil, men så hat jeg ikke bestemt meg for hva jeg skal gi heller da, det pleier jeg bestemme meg for på butikken.


#3

Che sa for siden:

Jeg kjøper julegavene i november som oftest - for jeg er så opptatt av å kose meg i desember. Vi kjøper ikke så mange gaver sånn totalt, så det skal nok gå helt fint det med gaver - Det er jo mest de gavene som skal sendes jeg må passe på å få kjøpt inn i god tid.


#4

Myria sa for siden:

Vi pleier å starte omtrent på denne tiden og har som mål å være ferdig eller nesten ferdig før desember har startet, og holder oss nok til det. Krysset ikke av på noe siden det ikke var noe alternativ for oss som alltid starter tidlig.


#5

Blå sa for siden:

Nei.

Jeg kjøper i hovedsak bøker og klær, eventuelt praktisk til huset til de som ønsker seg det. Og regner med at slutten av november, da jeg pleier å handle, kommer til å gå helt fint.


#6

zinatara sa for siden:

Nei har ikke planer om å begynne tidligere, men pleier å være ferdig med innkjøp til 1 Desember.


#7

Luftslottet sa for siden:

Jeg kjøper alltid julegavene tidlig og har ikke tenkt å somle noe mer i år.


#8

sindrome sa for siden:

Nei. Dersom jeg ikke får tak i det som ønskes gir jeg heller penger.


#9

Blondie sa for siden:

Jeg har begynt tidlig i flere år allerede, det er nødvendig å fordele kostnadene over flere lønninger. Blir altså ferdig tidlig, men ikke tidligere enn vanlig.


#10

gnuri sa for siden:

Jeg gjør som Blondie


#11

Bluen sa for siden:

Tanken har ikke slått meg, og gitt min natur (og konfirmasjon og bursdagsopphopning på høsten) anser jeg det som helt usannsynlig. Ingen av alternativene passer - "det har jeg ikke tenkt på, og det kommer jeg ikke til å gjøre".


#12

Nenne sa for siden:

Jeg er mer enn halvveis, men det pleier jeg å være på denne tiden, så det er ikke noe tidligere i år enn ellers. Jeg prøver alltid å være ferdig i god tid før jeg skal i gang med andre juleforberedelser.


#13

Milfrid sa for siden:

Ikke tenkt på, ikke tenkt å handle tidligere. Folk får få de gavene som finnes i butikken. :nemlig: Det er ikke så avanserte gaver jeg kjøper, egentlig.


#14

Martis sa for siden:

Jeg er mer enn halvveis, ikke fordi jeg var redd for å ikke få tak i, men fordi jeg var på Island i høstferien og er ferdig med dem da. Vi sender nesten alle gaver, så det blir en ganske stor portokost for det som skal til utlandet. Gavene som skal til Sverige frakter vi selv til jul.

Men ja, lurt å kjøpe elektronikk når det faktisk er tilgjengelig, da det er en komponentmangel i verden nå.


#15

Snippa sa for siden:

Manglet alternativ for "har begynt, men det er ikke tidligere enn vanlig".
Jeg er alltid ute i god tid, og det har jeg tenkt til å være i år også.


#16

veobra sa for siden:

Dette. Med unntak av konformasjonen, jeg får vel ikke skylde på den når det er ett år siden sist og minst to år til neste gang. :knegg:

Jeg klarer ikke se for meg at butikkene er tomme for alle alternativer til julegave så dette stresser meg ikke.


#17

Señora sa for siden:

Fjorårets julegave kom nettopp i posten til minstepoden, han har ventet på et kretskort eller noe sånn til pcen som han har bygget seg. Ja, jeg vil begynne tidligere i år.


#18

løve70 sa for siden:

Samme her :knegg:


#19

polarjenta sa for siden:

Nei, tror jeg får tak i det meste. Skulle det være noe som ikke er mulig å få tak i så finner jeg på noe annet, eller gir penger.


#20

Chablis sa for siden:

Ikke tidligere enn jeg pleier, er alltid ferdig før desember. Til nå har jeg kjøpt 25 gaver


#21

Stompa sa for siden:

Har ikke startet, kommer ikke til å starte tidligere i år.

Jeg kjøper ikke så mange, og ingen har noen ønsker uansett - så de får få det jeg får takk i. :nemlig:


#22

frukt sa for siden:

Jeg tenker alltid at jeg skal begynne tidligere, men det skjer sjelden. I år er situasjonen nokså spesiell med en million ting å tenke på, og henge fingrene i, så det skjer nok ikke noe før i desember. Så jeg får nedskalere, og legge lista kjempelavt. Jul blir det uansett.


#23

Elisabet sa for siden:

Jeg har begynt og kjøpt et par stykker med noe som var på tilbud jeg skulle ha, og kommer til å tenke på det tidligere enn vanlig til mange andre også jeg skal kjøpe til, men er ikke nødvendigvis noe tidligere ferdig med å handle enn vanlig. Får se. Planen er å være ute i god tid i alle fall. Men er ikke redd for at ting skal gå tomt og at det er derfor jeg er tidlig ute. Finner alltids noe selv om en er sent ute uansett.


#24

liefje sa for siden:

Sånn har jeg gjort det i alle år også. Desember er for bare kos!


#25

ingling sa for siden:

Jeg har ikke begynt å tenke på hva jeg skal kjøpe en gang. Så svaret er, sannsynligvis ikke. :knegg: Jeg tror alltid jeg skal begynne tidligere, men sånn som november ser ut på jobbfronten er det høyst usannsynlig at noe skjer før mot slutten av måneden i år heller.


#26

Addison sa for siden:

Jeg er helt på linje med Bluen her. :nemlig:

..og er ikke så veldig glad i jul og alt styret rundt. Juleferie er fint da!


#27

Retz sa for siden:

Selv med noen tomme butikkhyller lever vi i en verden av overflod, så det er bare å kjøpe det som måtte være tilgjengelig. De fleste får uansett strikkede gaver, og blir det knapphet på ull så får jeg finne utfordringer i restekorga.


#28

Musemus sa for siden:

Jeg kjøper hele året, og er stort sett ferdig til høsten. De julegavene som er spiselige (til foreldrene våre), lages i desember, men da er det kos.


#29

oslo78 sa for siden:

Svarte annet. Har begynt og skal som vanlig få gjort unna det meste de neste ukene. Har ansvaret for alle våre gaver og alle pappas gaver, og det er en anselig mengde. Altså ikke tidligere enn vanlig siden jeg alltid er tidlig ute.


#30

Fintdethei! sa for siden:

Her er jeg også..


#31

Strå sa for siden:

Jeg har allerede begynt å tenke på hvem som skal få julepresang i år, så jeg føler at jeg er nesten ferdig. Antagelig blir det hjemmelagd syltetøy, kryddernøtter o.l. til de fleste og samvær med meg til de veldig spesielt kjære.


#32

Neket sa for siden:

Tviler. Jeg har planer om tidlig shopping hvert år, men ender som regel med å ta fri 18 desember og kjøpe alle julegavene på en dag. :knegg:


#33

~TM~ sa for siden:

Jeg har startet, men er nok ikke tidligere ferdig av den grunn.


#34

veobra sa for siden:

Her ender jeg også. Hvert år. Jeg har de beste intensjoner, men må bare innse at jeg jobber best under press. :nikker:


#35

millact sa for siden:

Dette. Tror listen er på 9 i år, helt overkommelig. Det blir sikkert noe spiselig til flere eller opplevelser samt ting som er lette å få tak i.


#36

Anne C sa for siden:

Jeg har ikke tenkt på det enda.


#37

007 sa for siden:

Nei, jeg regner med at det ikke er nødvendig.

Jeg er veldig opptatt av at julegaver skal kunne byttes, så jeg kjøper alltid så tett opp mot jul at jeg får byttelapp som varer til over nyttår.


#38

Noba sa for siden:

Jeg virkelig hater julegavehandling og tenker hvert år at jeg skal gjøre det unna i oktober bare for å bli ferdig. Evt. har jeg en plan om å sette ned foten og si at vi slutter med tullet og at alle får kjøpe seg en ting hver som de virkelig ønsker seg til en bestemt pris. Eller aller helst gir vi pengene til et godt formål… Jeg lykkes aldri… :gaah: De siste årene har jeg derfor prøvd å lage julegaver selv. Så blir det i det minste noe personlig. Men i år makter jeg ikke det heller.


#39

kamp sa for siden:

Ikke tidligere nei.
Men noe er allerede på vei posten.


#40

Elise sa for siden:

Jeg kjøpte noen i januar på salg, og forrige uke kom jeg over flere fine gaver, så jeg er halvveis allerede i oktober. Det har aldri skjedd tidligere. :niks:


#41

nokon sa for siden:

Samme her.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.