Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Veggfeste til lcd-tv på veggen?

#1

Huldra sa for siden:

Har revet en vegg og skal nå sette den opp igjen. Med tid og stunder (kanskje år - hvem vet) skal det opp en tv på den veggen. Gjerne en 46 tommer eller større. Da bør man vel ha en form for forsterikning i den da eller? Hvor høyt opp på veggen? Og hvordan er festeanordningen for veggfestet i veggen? Noen som skjønte? hehe.


#2

Chanett sa for siden:

Vi hang opp vår tv i går. Bak gipsen, mellomstenderverket er det forsterkninger av tre.


#3

Veronal sa for siden:

Dere bør legge inn ekstra spikerslag for TV-en i veggen før dere kler den igjen. Veggfestene festes som regel med franske treskruer e.l.


#4

Huldra sa for siden:

Ja, det var noe slikt vi trodde vi burde ja. Hvor mye ekstra spikerslag bør vi legge inn? Hvor høyt ca. på veggen osv? Hvor stort område trenger den for å feste seg på?

Vi er så treige at vi burde jo selvsagt sett litt på dette før vi reiv veggen osv. Sjekka på butikken.


#5

Veronal sa for siden:

Snekkerene la inn 2''x6'' i hele vertikalretningen. Antakelig fordi det var det de hadde også snudde de stokken til et spikerslag. Det finnes forskjellige veggfester - det finnes veggfester som trenger større festeplass også.


#6

Huldra sa for siden:

Har du en liten formening om hvor høyt opp på veggen en slik tv bør plasseres? Har forsøkt å google litt, men finner ikke ut av det.


#7

Veronal sa for siden:

Øynene skal se midt i skjermen når du sitter. Det avhenger litt av hvor høye overkropper dere har og hvor høy/lav sittehøyde dere har på sofaen.

Sånn så spikerslaget vårt ut under byggingen:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.