Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vaniljeekstrakt

#1

Niobe sa for siden:

Jeg hadde med flere flasker vaniljeekstrakt i kofferten fra USA i 2017, men nå er lageret tomt. Dette var tykk, mørk og kjempegod vaniljeekstrakt, full av vaniljefrø. Det blir neppe USA-tur med det første, så hvor kjøper jeg god vaniljeekstrakt nå? Jeg trenger, det er jo snart jul!


#2

Acino sa for siden:

Coop obs har iallfall. Men må si jeg foretrekker vaniljepasten til... Husker ikke merket, selges coop obs det også.


#3

kamp sa for siden:

Jeg kjøper på iherb.com
Syns den er best


#4

frukt sa for siden:

Jeg liker det de har på Obs og Mega. :ja:


#5

Niobe sa for siden:

Jeg så på den de hadde på Obs. Men det var liksom en bitteliten flaske. Men den er god, altså?

Jeg kjøpte derfra for mange år siden, men nå var det blitt ganske dyrt der også, og frakten var kjempedyr.


#6

C3PO sa for siden:

Jeg har brukt vanlijeekstrakten til Meny, som kommer i et syrup. Jeg var skeptisk til å starte med, men den har fungert bra.


#7

kamp sa for siden:

De bruker hovedsaklig dhl nå ja.. jeg lager alltid større bestillinger derfra på ca 3000kr en gang i året og da samler jeg «opp» det jeg skal ha. Typisk ting jeg ikke før i Norge ;)


#8

Bokormen sa for siden:

Vi har laget vaniljeekstrakt selv, dvs, den lager jo nesten seg selv. Smaken ble bra i alle fall. :)


#9

Lavender sa for siden:

Ja, den på mørke flytende på reagensrør, tror Madagaskar til ca 250,- den er drøy.


#10

IzziCreo sa for siden:

Jeg kjøper fra Cacas (eller Kitchn. Likt sortiment). Den er god. Før brukte jeg Wilton sin, men den finner jeg ikke lengre.


#11

Madicken sa for siden:

Jeg har også brukt denne, og synes den fungerer bra.


#12

Che sa for siden:

Har du prøvd å lage selv?


#13

Niobe sa for siden:

Det er for sent å lage til julebakingen, oppskriften jeg har skal stå å trekke i 3 måneder. Og en flaske rom koster jo litt om man kun skal lage vaniljeekstrakt av en skvett. :knegg:


#14

safran sa for siden:

Kan man ikke bruke vaniljesukker? :o


#15

Niobe sa for siden:

Nei! Det blir virkelig ikke det samme!


#16

safran sa for siden:

Jeg snakker ikke om Freia sitt vanillin-vaniljesukker, men vaniljesukker av bourbonvanilje.


#17

kamp sa for siden:

Den inneholder:
Sukker, maisstivelse, vanillin.

« Den første, kommersielle syntesen av vanillin startet med det lettere tilgjengelige, naturlige stoffet eugenol. Nå lages hovedsakelig kunstig vanillin fra enten guajakol eller lignin. Guajakol er et petrokjemisk produkt. Lignin er en bestanddel i tre og er et biprodukt fra fremstilling av kjemiske papirmasser, da spesielt sulfittprosessen.»

Så egentlig kan man si at vaniljesukker er laget av særlig gran trær..»

Vanilje ekstrakt er vaniljestenger som har ligge i alkohol.


#18

Nextlife sa for siden:

jeg pleier å lage en hurtigversjon av vaniljeekstrakt ved å ta 2 deler rom der jeg koker ned den ene delen til en tykk, tykk sirup. Blander i Helios økologisk vaniljepulver (det er veldig potent) etter smak mens sirupen ennå er varm og blander i den andre delen ukokt rom.
Den har godt av å stå litt, men kan finfint brukes umiddelbart.


#19

Niobe sa for siden:

Ja, jeg bruker selvsagt bare ordentlig vaniljesukker. Det blir likevel langt fra det samme som vaniljeekstrakt!


#20

Nenne sa for siden:

Bruker du brun rom?


#21

safran sa for siden:

Jøss, okei.


#22

Nextlife sa for siden:

Jepp.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.