Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Strikk: lage kjole av genseroppskrift?


#2

allium sa for siden:

Jeg ville funnet en oppskrift som strikkes ovenfra og ned, da er det lettere å bare fortsette til du er fornøyd med lengden. Og jeg er redd garnet som er brukt her vil egne seg dårlig i en kjole, som du jo sitter på store deler av tiden.


#3

Floksa sa for siden:

Hm. Hva tenker du på da? At garnet slites fort?
Jeg skal ikke bruke garnet i oppskriften, men rester jeg har hjemme. Ikke helt sikker på hva jeg skal velge. Men vil gjerne ha tips om hva jeg ikke bør velge. Jeg vurdere å strikke genseren og så ta opp masker nede og strikke nedover ja.
Jeg vil ha denne :trassig: :lol:


#4

nokon sa for siden:

Eg strikka ein kjole/tunika i Faerytale frå DSA ein gong på 00-tallet. Problemet med den var at garnet var altfor lett, slik at kjolen ikkje falt ned. Plagget fekk rett og slett ikkje nok tyngde. Eg trur kanskje det vil vere tilfelle med desse garnkombinasjonane også?


#5

Floksa sa for siden:

Ja den ser jeg. Jeg tenkte å lage en kant nederst med parlemorstrikk slik at det blir litt tyngde? Mulig jeg trenger mer enn det? Bruke tre tråder? Jeg tror jeg må prøve meg fram :lol:


#6

Tallulah sa for siden:

Jeg tror ikke jeg ville blandet inn en strikketeknikk til. Litt av det som er pent med denne genseren er jo nettopp måten hun bruker vrangbordstrikking til å skape mønster i raglanen. Jeg tror en kant med perlestrikk nederst vil fremstå som et klumpete bånd. Kan du ikke bare strikke denne ovenfra og ned i stedet da? Når den blir "genserlengde" så vil du jo ha et inntrykk av om den er for lett til kjole og bør felles av, eller om du kan strikke den videre til kjole/tunika.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.