Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppbevare sjokoladekake til i morgen

#1

Musemus sa for siden:

Jeg har laget sjokoladekake, to bunner. Tenkte å pynte den i morgen med glasur, fordi jeg må vente på om HeltHjem ( :mad: ) klarer å levere kakebildet som skal på i løpet av natta. Men hvor skal jeg oppbevare den imens? Det er kefir i den.
Har pakka den inn i plast, og så med folie utenpå. Enn så lenge så står den på kjøkkenbenken.


#2

millact sa for siden:

Hadde satt den i kjøleskapet, jeg.


#3

Acino sa for siden:

Jeg hadde oppbevart den i romtemperatur, eller litt kjøligare, men ikke kjøleskapet. Den kan fint stå på benken.


#4

millact sa for siden:

Hvorfor ikke kjøleskap?


#5

Acino sa for siden:

Fordi den ikke trenger det pluss jeg synes det raskere blir tørrere da. Jeg lager ofte sjokoladekrem uten melk også nettopp for å kunne ha den i romtemperatur, ikke noe som kan bli raskt dårlig. Også smart med tanke på at når vi lager slike kaker er det ofte i anledninger hvor det er mye annen mat som trenger plassen i kjøleskapet, praktisk altså. :knegg:


#6

Syrinx sa for siden:

I gamle dager sto skuffekaker i kald stekeovn i dagesvis. Tror kanskje de siste bitene var på kanten til kavring, men nydelig uansett. :knegg:

Har du en kjølig bod, sett den i boden. Ellers er ofte beste rommet for kakeoppbevaring soverommet, om man pleier å ha det kaldt der selvsagt.


#7

My sa for siden:

Jeg hadde oppbevart den i en plastpose på kjøkkenbenken, uten å tenke så hardt over det.


#8

Charlie sa for siden:

Hadde glatt latt den stå på benken, ja.


#9

Millen sa for siden:

Tipper i kjeller på gulv eller i stekeovn her.


#10

Malama sa for siden:

Her hadde den blitt satt oppå fryseren, det er nok det kaldeste rommet i huset.

Der står det årlig en ferdig pyntet sjokoladekake fra 23. Til 25. Desember. Minstemor sin bursdagskake.


#11

Nextlife sa for siden:

Oppbevar i kjøleskap, der burde alle kaker være. Ta ut et par timer før servering så blir den temperert, myk og saftig.


#12

IzziCreo sa for siden:

Enig med nextlife. Eller et kaldt rom hvis man ikke har plass i kjøleskapet. Nesten samtlige kaker jeg baker smaker best når de har fått kjølet seg ned i kjøleskap og stått litt på benken før de spises. Saftig og gode med masse smak.


#13

millact sa for siden:

Ja, det er min erfaring.


#14

Musemus sa for siden:

Bildet kom i natt og kaka ble satt nede i kald bod. :D Da får det bli kjøleskap neste gang!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.