Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bruker du parfyme?

Parfyme

  • Ja, stort sett
    41 stemmer
  • Innimellom
    34 stemmer
  • Stort sett aldri
    71 stemmer
  • Annet
    8 stemmer
#1

Elise sa for siden:

Ja, det lurer jeg på i dag.


#2

Gri sa for siden:

Det er svært sjeldan, berre «til fest». I kvardagen som lærar tenker eg det kan vere greit å la vere, kan vere elevar som reagerer på lukter på ulike vis.


#3

Blånn sa for siden:

Hvis jeg finner den igjen når jeg skal i selskap.


#4

jolie sa for siden:

Mangler alternativet "nei", så jeg svarte stort sett aldri. Jeg bruker det ikke, og er heller ikke så fan av deo med lukt. Men sistnevnte må jeg ha for å ikke lukte svette. Kjipeste er når de slutter å virke og jeg må venne meg til ny lukt.

Selv om jeg ikke vemmes av andres parfyme så liker i grunnen mest naturlig lukt. Men må innrømme at jeg foretrekker litt billig deo-lukt av tenåringssønnen framfor de naturlige luktene som kommer av testosteron på heisatur. :knegg:

Før jeg fikk barn brukte jeg parfyme omtrent hver dag.


#5

Teflona sa for siden:

Aldri. Allergisk og plages av andres bruk.


#6

star sa for siden:

Ja. Men bare de siste årene. Før det var det ytterst sjelden.


#7

polarjenta sa for siden:

Jeg svarte annet fordi jeg aldri bruker det. Brukte litt før, men pappa tåler det ikke etter kreftbehandling og skolen jeg jobber på er parfymefri så jeg sluttet for mange år siden.


#8

My sa for siden:

En svært sjelden gang. Har ikke noe problem med parfyme, og plages ikke av at andre bruker det, men vet (pga fp) at mange andre gjør det, derfor bruker jeg det stort sett aldri. Men det skjer som sagt, en sjelden gang. I spesielle anledninger.


#9

Fløyel sa for siden:

Stort sett aldri. Sluttet når vi fikk en som reagerer på parfyme på jobb, for tja.... 8-10 år siden.
Har brukt en i sommer når jeg skal i selskap. Jeg reagerer på lukt selv og har blitt mer sensitiv med årene.


#10

Input sa for siden:

Aldri. Jeg gjorde det av og til som ung, men har ikke brukt noen form for lukt etter jeg fikk barn. Vi bruker også luktfri deodorant, såper, shampoo, balsam og tøyvaskemiddel. Mannen brukte deodorant med lukt da vi ble sammen, men sluttet veldig raskt, heldigvis.


#11

Chablis sa for siden:

Ja, det gjør jeg ofte.


#12

Malama sa for siden:

Mamma får astma om jeg gjør det, og besøker henne.

Hun er selvsagt ikke den eneste i verden som reagerer spn, så det er nok noe av bakgrunnen for "nei"

Vi bruker også parfymefritt vaskemiddel til klær. Jeg kjenner på lukta når Mellomste har vært på besøk hos naboen. Hele hun bare lukter.


#13

trøtt sa for siden:

Dette.

Plages også av andres bruk av vaskemidler, shampoo, kremer osv.


#14

Drømmedama sa for siden:

Jeg bruker en liten dæsj hver dag, ville gjerne hatt mer, men er blitt mer obs på at dette også påfører andre mennesker dufter de kanskje ikke tåler/ønsker, så derfor modererer jeg meg. Elsker selv at andre bruker parfyme, og synes egentlig at verden blir litt gråere og tristere uten.


#15

Stompa sa for siden:

Stemte "stort sett aldri". Tre-fire ganger i året kanskje; for sjelden for "innimellom".

Jeg er ikke allergisk og plages ikke, men synes det er grusomt å gå forbi eller være i samme rom som folk som bruker for mye parfyme. Og det synes jeg veldig, veldig mange gjør. Lurer av og til på om de bader i den ...


#16

meisje sa for siden:

Svært sjelden. Sluttet etter å ha hatt hyperremis for da var jeg ekstremt sensitiv på lukter.


#17

Nooria sa for siden:

Jeg brukte parfyme helt til jeg fødte mitt første barn. Da sa de på ABC-klinikken at parfymelukt ville forvirre babyen mht amming. Fra da av har jeg ikke hatt rutinen på å kjøpe og bruke. Jeg bruker heller ikke skyllemiddel på klærne. Det sluttet jeg også med da jeg begynte å kjøpe babytøy.


#18

Tallulah sa for siden:

Innimellom. Aldri mye, og ikke lenger hver dag. Flere årsaker til det; jeg har blitt mer observant på at andre kan reagere på lukten og jeg har reist en del i jobben og ikke drasset den med meg.


#19

Lavender sa for siden:

Har alltid, bruker nesten aldri. Jobber i åpent landskap og unngår derfor på jobb. Kan selv reagere på dufter, så jeg er forsiktig.


#20

Cabrel sa for siden:

Jeg bruker stort sett litt parfyme, men bare en bitteliten lett dæsj. Jeg kan fort reagere på sterke lukter, så er nøye med å være forsiktig.


#21

Pepper Lemon sa for siden:

Aldri. Det skyldes forumlivet - etter å ha lært her hvor mange som plages av parfyme har jeg sluttet. Av forfengelighetsgrunner, jeg synes det hadde vært så innmari flaut om folk syntes det var ubehagelig å havne nær meg. :knegg:


#22

Trixie sa for siden:

Ja stort sett. Passer på mengden så det ikke blir for mye.


#23

Che sa for siden:

Av og til. Har aldri brukt mye. Har jobbet med parfymeallergikere i flere år, så bruker det enda mindre nå. Egentlig liker jeg best lukt i kategorien «body mist», men finner ikke så mange jeg liker der heller.


#24

007 sa for siden:

Ja, daglig. Den er frisk og mild, jeg reagerer på tunge festparfymer.


#25

Strå sa for siden:

Stort sett aldri, kanskje to-fem ganger i året de siste 10 årene. Jeg har ikke noe i mot milde dufter og reagerer ikke på det, men jeg ser ingen grunn til å marinere meg i lukter andre reagerer på. Sterke lukter fra klesvaskepulver og parfyme hender det jeg får vondt i hodet av selv.


#26

kamp sa for siden:

Du mangler et alternativ..

ALDRI DE STINKER UANSETT ;)


#27

Hondacrv sa for siden:

Hahaha, kamp. Egentlig litt enig. Eg bruker aldri, og syns som oftast det er ubehagelig når folk nær meg gjer det. Det trigger migrene.


#28

Snippa sa for siden:

Bruker luktfri deo og en liten dæsj parfyme hver dag. Parfymen er veldig lett, og lukter ikke mer enn om jeg skulle brukt deo med lukt. Bruker ikke vaskemidler og sånt med lukt.


#29

Libra sa for siden:

Aldri, så jeg trykket annet. Jeg plages også av andres bruk. Jeg er allergisk, så andres definisjon av en liten dæsj hjelper ikke meg.

Jeg ble allergisk i voksen alder, og kan stolt fortelle at jeg kuttet parfyme fullstendig lenge før jeg selv begynte å reagere.


#30

Stompa sa for siden:

Dere som sier at dere bruker litt, men aldri for mye – hvordan vet dere at det ikke er for mye? Jeg vil jo virkelig tro at de parfymedusjerne jeg møter på ikke gjør det med vilje, at de ikke er klar over hvor sterkt de lukter. Det er jo nesten umulig å vurdere på seg selv. :vetikke:


#31

007 sa for siden:

Jeg bruker en sprut/dæsj, så mindre kan jeg jo ikke ta om jeg først skal bruke parfyme? :vetikke: Men klart: en dæsj kan være for mye for de som reagerer på parfymerte lukter.
Selv reagerer jeg på tøymykner, og det skal ikke store dæsjen til for at jeg kjenner det. Men jeg reagerer ikke likt på alle typer, og det er forskjell på å sitte ved siden av en som bruker tøymykner i klesvasken og å sove i sengetøy med tøymyknerlukt.


#32

Blondie sa for siden:

Aldri, tror det må være 25 år siden sist.

Jeg kan reagere på sterke lukter, det kan trigge migrene. Jeg har derfor naturlig nok ikke noe ønske om å utsette meg selv for mer enn jeg må.


#33

Maverick sa for siden:

Nei. Jeg blir fort ganske dårlig av noen parfymer, og det er ikke verdt det å teste hvem jeg reagerer på og ikke.


#34

Shun sa for siden:

Nei, jeg lever hovedsakelig parfymefritt, og klassifiserer gjerne parfyme i samme kategori som tobakkslukt.


#35

Toffskij sa for siden:

Ekstremt sjelden.


#36

millact sa for siden:

Stemte innimellom, men det skjer sjeldent. Har eau de toilette. Parfyme er for sterkt.


#37

kamp sa for siden:

Jepp. Ikke bare det men jeg har Vocal cord dysfunction, på norsk stemmebåndfunksjons. Altså at stemmebåndene kan klappe slappe slik at jeg ikke få puste ved mye parfymer. Ligner på et astma anfall men motsatt problem med luft inn/ut. Kan være vanskelig å få kommet seg ut av det men lært meg en teknikk ;)

Samme med eilo, bruker samme teknikk der for å komme meg ut av anfall.


#38

Unicorn sa for siden:

Aldri. Jeg eier ikke en eneste parfyme faktisk.


#39

Mei sa for siden:

Aldri. Og får migrene av andres parfyme.


#40

ingling sa for siden:

Jeg bruker en liten dæsj veldig lett eau de toilette relativt ofte når jeg er på jobb eller andre ting utenfor huset. Folk på jobb er ganske tydelige hvis noen har på for mye/tung duft, så de ville sagt fra.


#41

frukt sa for siden:

Veldig sjelden, ikke hver måned engang. Vet ikke helt hvorfor det har blitt sånn. Kanskje fordi jeg har vært singel lenge, og gidder ikke å bruke så mye tid på sånt. :vetikke: Men og fordi det ble en vane da jeg var i praksis på sykehjem.
Bruker ikke deodorant heller. Lager min egen.


#42

Teflona sa for siden:

Ja, spesielt skyllemidler med lukt.


#43

Fintdethei! sa for siden:

Bruker ikke parfyme. Brukte av og til før, men jeg fant aldri en lukt jeg likte. Bruker body lotion med litt frisk duft.


#44

vixen sa for siden:

Veldig sjelden i hverdagen. En kollega reagerer på alt. Så med oss på jobb er det ingen håndkrem med lukt en gang. Ikke skyllemidler i klær og null parfyme.


#45

Charlie sa for siden:

Stort sett aldri. Bruker ikke luktprodukter annet enn såpe/ shampo. Kjøper stort sett parfymefrie vaskemidler.


#46

Linella sa for siden:

Bruker ikke parfyme. Takler ikke å gå og kjenne på lukten hele tiden. Kan heller ikke ha hudkremer, deodoranter og lignende som lukter mye.


#47

Snippa sa for siden:

Jeg bruker en veldig lett edt, og jeg har spurt folk jeg vet reagerer om de reagerer på min parfymebruk. De ville svart ærlig om de gjorde det. Hvis det diskuteres parfymebruk, allergier osv er det aldri noen som tror at jeg bruker parfyme. Jeg vil tro det indikerer at jeg bruker lite nok, og/eller mild nok.


#48

Avatar sa for siden:

Samme her.


#49

Teflona sa for siden:

Er det innafor å si fra til folk om at man plages av lukta? :sparke:


#50

Input sa for siden:

Det hadde jeg aldri fått meg til å gjøre.


#51

Strå sa for siden:

Selvfølgelig er det innafor. Særlig hvis man blir dårlig.


#52

oslo78 sa for siden:

Annet - aldri.


#53

Lyppa sa for siden:

Stemte annet, men svaret er nei. Vi i familien er allergiske mot parfyme.


#54

Avatar sa for siden:

Jeg føler ikke det. De gangene jeg har gjort det får jeg ofte svaret: «Men min parfyme er jo så mild».


#55

kamp sa for siden:

Jeg gjør det hehe (men så er jeg jo rimelig direkte av meg..)


#56

Mei sa for siden:

Har aldri sagt fra til noen og ville aldri gjort det. Med mindre det var mannen eller ungene.


#57

Fluke sa for siden:

Aldri.


#58

Tjorven sa for siden:

Jeg brukte alltid parfyme. (Jeg innbiller meg at jeg brukte det i moderate mengder.)

Så hadde vi et "troll" her på FP som fortalte hvor ekstremt farlig dette var for henne. Hun holdt det gående så lenge at jeg faktisk sluttet helt.

Så all parfymen min ble gammel og jeg har ikke engang noe for "finere anledninger".

Jeg er vokst opp i et parfymeri. En bieffekt av det er at jeg har sterkt redusert luktesans. Det er visstnok en ganske vanlig yrkesskade for parfymeriansatte. Jeg klarer i liten grad å kjenne om andre bruker parfyme eller ikke.


#59

Sissel sa for siden:

Innimellom krysset jeg av for. Har kommet litt utav det i koronatida, jeg pleide å bruke litt hver dag.


#60

Martis sa for siden:

Ja, bruker parfyme ukentlig. Tidligere var jeg nok en ganske storbruker, og luktet nok ganske mye for de som ikke tåler dette. :flau: Nå bruker jeg en diskre duft (tror jeg) og ellers ikke lukt på de og vaskemidler.


#61

Pasta sa for siden:

Bruker parfyme veldig sjelden, men shampo og bodylotion lukter litt.
Selv reagerer jeg ganske mye på skyllemiddel.


#62

Milfrid sa for siden:

Bruker parfyme. Men ikke om jeg skal ut og reise med fly eller ellers skal sitte tett sammen med folk. Bruker ikke skyllemidler eller andre produkter med sterk lukt.


#63

Libra sa for siden:

Jeg greier ikke å si fra. Har gjort det kun en gang og det var til en veldig nær venninne. Hun trodde også at hun hadde brukt bare en dæsj, men jeg fikk ekstrem hodepine og følte jeg gikk å smattet på såpe hele dagen. På dag to tok jeg mot til meg. Det var greit å si i fra da, fordi hun nettopp byttet parfyme til en jeg reagerte betydelig mer på enn den hun brukte tidligere.

Jeg skulle så inderlig ønske at folk kunne ha droppet parfyme på arbeid, der må jeg være. Hva folk gjør når de skal på byen, restaurant, teater etc det kan jeg ikke si så mye på, da kan jeg bare gå hvis jeg reagerer for mye. Det kan jeg ikke på jobb (hvor vi sitter i åpent landskap) :sukk:


#64

Lavender sa for siden:

Fristende, men jeg har ikke gjort det. Men har bedt leder om hjemmekontor resten av dagen to ganger. Ingen problem med å bli trodd med sugerørspust og piping i lungene. Så får det være opp til noen over meg tenker jeg. Og mer generell oppfordring, kleint nok det også når alle vet hvem.


#65

Karamell sa for siden:

Jeg bruker parfyme nå, men tidligere brukte jeg kun ved spesielle anledninger. Jeg jobbet med barn og unge tidligere og brukte aldri på jobb nemlig. Nå jobber jeg på kontor og mest hjemme alene.


#66

Avatar sa for siden:

Toget om morgenen kan være en liten prøvelse. Spesielt irriterende når jeg sitter der først og så kommer det en stinkbombe eller to. All parfyme er for mye. Selv en liten dæsj med mild parfyme.


#67

Kirsebær sa for siden:

Jeg bruker parfyme stort sett hver dag.
Jeg har ikke lyst til å slutte med det, men det kan jo virke som om det er veldig mange som plages av det når man leser her.
På jobb og hjemme hos meg er alle glad i parfyme, så der er det ikke noe problem.
Men jeg får gruble litt på det i andre sammenhenger.


#68

vixen sa for siden:

Jeg tenker det er helt innafor. . Kollegaen min sender ut e-post med det samme noen glemmer seg.


#69

My sa for siden:

Ja, jeg tenker hvis noen hadde hatt ekstremallergi mot f.eks nøtter, og fått problemer dersom noen spiste nøtter i kontorlandskapet, så ville det ikke vært et tema engang, om det var ok å si fra og be om at folk tok hensyn til det. Det ville vært en selvfølge.


#70

ingling sa for siden:

Vi har flere allergier hos oss. Jeg er allergisk mot hunder, og før var det helt akseptert at folk hadde med seg hund på jobb som gikk og valset i gangene. Det måtte jeg si fra om, og det var jo ikke noe gøy siden alle syntes det var såååå kos, og jeg var helt ny, men jeg blir like dårlig av det som andre blir av f.eks. parfyme. Det er egentlig ille nok at de er på jobb med hundehår på klærne i noen tilfeller, men det demper jeg med allergimedisin året rundt. Noen er allergiske mot orkideer og en del andre blomster, så det har vi ikke. Hvis folk bare hinter på rommet om allergiene sine, vet man jo ikke om det heller - det er jo mange flere ting enn parfyme folk kan reagere på, så det beste er å si fra. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.