Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rideutstyr til vinterbruk

#1

løve70 sa for siden:

Jeg ser for meg lange dager i stallen fremover. Arvingen passer hesten til ei venninne i tillegg til vår egen (og noen dager enda en), så da må jeg hjelpe til. Jeg fryser veldig lett og har allerede begynt å fryse i beina.... Har lyst å kjøpe en lang vinterrideparkas og vinterridesko(finnes det varme chaps også?)

Hva kan anbefales? Tar gjerne imot tips om varme ridehansker, bukser og annet utstyr også. Har ullklær så det holder og varm dunparkas, men trenger altså tips til utstyr jeg også kan ri med.....


#2

Floksa sa for siden:

Varmedress? Er ikke det standardutstyr? :knegg:
Det finnes vel til og med slike som er laget for å ri i nå?
Jeg prøvde også flere fôra bukser sist jeg var på Horze.
Hadde kjøpt meg en slik om de hadde hatt min str. Ellers er gode sko kjempe viktig.
Gjerne såpass store at du kan legge i ullsåler og ha på ullsokker.


#3

løve70 sa for siden:

Jeg har faktisk tenkt på varmedress :knegg: Men det blir mer til stallbruk/se på treninger enn til å ri i ser jeg for meg. Har varme Sorel støvler til slkt bruk også.


#4

Neket sa for siden:

I gamle dager når jeg var hestejente var det termodress som var greia både på hesten og i stallen, men vi red bare på tur, ikke i ridehus eller noe sånt.

Jeg tipper du kan få plass til masse ull under et par chaps? Har nøstebarn fortsatt ribbestrikket bukse til voksne? Vintersko med god hæl i stedet for kalde ridestøvler?

Med forbehold om at utvalget er større nå enn i gamle dager når jeg drev med sånt, det er jo noen år siden - mulig det finnes noe lurere.


#5

Maverick sa for siden:

Det er noe dritt å ri i termodress. Jeg bruker vinterridestøvler, ullstillongs, tykke ullstrømper, ridebukse og lang frakk. Ridevotter i stedet for hansker.

Man blir jo gjerne ganske varm av å ri, det er tærne det er verst for. Finnes noen sånne forede tåhetter man kan feste på stigbøylene.


#6

løve70 sa for siden:

Jeg kan liksom ikke huske at dette var et problem i min ungdom som hestejente :knegg: Tror ikke jeg var like stor frossenpinne den gang.

Men det høres ut som pri en må bli varme ridesko som jeg kan ha ullsåle og ullsokker i. Får plass till ullstillongs under ridebukse/chaps ihvertfall.


#7

løve70 sa for siden:

Ja, ser for meg at termodress er fint til stallbruk, men ikke riding.

Ridevotter høres lurt ut. Vet du hvor man får tak i det? Jeg driver typisk med påskritting og avskritting, samt rir på tur, så ofte blir jeg ikke akkurat varm....


#8

Trixie sa for siden:

Softshell ridebukse er helt nydelig. Jeg hadde vintertidestøvler tidligere, uvurderlig. Finnes oppladbare såler til å ha i sko også.
Ellers vinterchaps.


#9

My sa for siden:

Jeg kjøpte et år et lammeskinn beregnet på sal, i julegave til min frosne, urinveisinfiserte ridesøster, fordi hun ønsket seg det. Har ikke tenkt til å linke, for sist da jeg søkte nettet rundt for å kjøpe det fikk jeg opp reklame for hesteutstyr minst et halvt år etterpå. :knegg: Men kjøpte det på en Hööks-butikk i nabokommunen.


#10

Maverick sa for siden:

Fikk tak i på Hööks, noe billig opplegg, men funker fint. Opp/nedskritting blir man jo ikke så varm av nei, da kan man jo også fint sitte oppå i termodress da. Turridning med litt tempo og offpist gir gjerne litt høyere temperatur synes jeg, men uendelig skritting langs grusveier er bikkjekaldt.


#11

løve70 sa for siden:

Det var en god ide :)


#12

Mams sa for siden:

Jeg syr rideskjørt og tilbakemelding fra de som har kjøpt de er at de er veldig gode å ha på ridetur. Det varmer godt over lårene (og legger) og dekker også "pompen" til hesten.
Man kan selvsag5t velge å sitte på det,men intensjonen er at det skal dekke ryggen til hesten etter salen også.


#13

løve70 sa for siden:

Det høres ikke dumt ut :)


#14

Niobe sa for siden:

Hvis du søker på «ridevotter» på Facebook, så burde det være mulig å finne ei som selger tovede ridevotter her i området. Jeg har sett annonnsen hennes her og der. Ellers finnes det thermoridebukser, men jeg hadde nok kjøpt rideparkas om jeg skulle ridd mye. De har en veldig fin på Marton.


#15

løve70 sa for siden:

Godt tips, jeg skal søke på Facebook.

Er det denne du tenker på

Eller denne:


#16

Niobe sa for siden:

Den jeg så var hvert fall mørk blå. Jeg kan ikke huske de hvite detaljene, men mulig jeg husker feil. «Alle» går rundt i noe sånn i stallen hvor jeg rir. :)


#17

løve70 sa for siden:

Tror jeg får ta en titt rundt i stallen 'min' og :)

Ser at Marton har denne og:


#18

Niobe sa for siden:

Jepp, den var det nok!


#19

safran sa for siden:

Se dah! :hjerter:

Ikke helt det du spurte om, men likevel. :o


#20

løve70 sa for siden:

Nydelig :hjerter:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.