Pinnekjøttet har nå putret på komfyren i omlag tre timer, men er fortsatt litt seigt. Hvor lenge kan jeg måtte risikere å vente på at det skal bli mørt? Dette skjedde i fjor også, så jeg må vurdere annen mat i jula... :(
Kålroten er mør og potetene venter bare på å bli satt på, og jeg har et par sultne mennesker i stua. :nemlig:
Vannet skal dekke rista/pinnene, så du må ha såpass mye vann at det ikke koker tørt tvert. Ellers kommer det an på kasserollen, hvor stor den er og hvor mye kjøtt det er.
Jeg vet at vannet skal under rista, men hvor høyt opp må rista? Har en diger kjele og 3,5 kg pinnekjøtt. Kan man fylle på kokende vann, hvis det skulle bli
litt lite?
Har denne 10-literskjelen fra Ikea, holder det?
Ja, man skal alltid etterfylle dersom vannmengden minker. Min erfaring er at det kommer såpass mye fuktighet fra kjøttet at jeg ikke trenger å fylle på, men det kommer jo helt an på.
Ei venninne KOKTE faktisk pinnekjøttet i vann (helt dekket) sist jeg spiste hos henne, og det er det møreste deiligste pinnekjøttet jeg har smakt! Visste ikke at man kunne koke det på den måten.
Jeg tror jeg skal gjøre det 2. juledag. Det er faktisk det beste pinnekjøttet jeg har fått servert, så da kan det jo ikke gå gale. Lillebror har bestilt pinnekjøtt hos meg den dagen så jeg får nesten laget det til stakkaren, hehe. Men jeg elsker jo det selv da.
Jeg bruker ikke pinner eller rist. Jeg legger stykkene med mest bein i bunn og fyller vann så det nesten dekker de stykkene. Folk som ikke har likt pinnekjøtt før har likt mitt veldig godt og mast om å få det flere ganger. :stolt:
Eg har heller ikkje vore så nøye på kor mykje vatn det er oppi :)
Skal lage i jula eg og og trur eg skal ta litt meir vatn i ja.
Har kjøpt mega godt pinnekjøtt som er laga lokalt her, Spekeloftet :nam: