Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pinnekjøttspørsmål - haster litt

#1

Albertine sa for siden:

Pinnekjøttet har nå putret på komfyren i omlag tre timer, men er fortsatt litt seigt. Hvor lenge kan jeg måtte risikere å vente på at det skal bli mørt? Dette skjedde i fjor også, så jeg må vurdere annen mat i jula... :(
Kålroten er mør og potetene venter bare på å bli satt på, og jeg har et par sultne mennesker i stua. :nemlig:


#2

Sitron sa for siden:

Vi pleier å la det koke en fire timers tid. Du har kanskje fått kjøtt fra i fjor.


#3

Martis sa for siden:

Oj, etter tre timer burde det ha vært mørt. Er det lam eller sau du bruker?


#4

Isolde sa for siden:

Er det ikke sånn at det slipper beinet når det er kokt?
Seighet vet jeg ikke noe om. Har bare kokt det selv en gang.


#5

Albertine sa for siden:

Det skal være lam, i følge pakken. Fra i fjor? Tja, det ble jo kjøpt på ICA Maxi, og vi vet jo hva de driver med i den kjeden... :himle:


#6

Albertine sa for siden:

Det slipper ikke benet, nei.


#7

Isolde sa for siden:

da er det ikke kokt ;) 1 time til kanskje ja..

Har du trykkkoker kan du hive de over der så går det fort.


#8

Albertine sa for siden:

Trykkoker finnes nok ikke her i huset nei. Da må vi smøre oss med tålmodighet.


#9

Sonar sa for siden:

Hvordan gikk det med pinnekjøttet? Ble det mørt tilslutt?

Håper det :)


#10

Albertine sa for siden:

Jeg lot det få putre tre kvarter ekstra og det ble nyyyyyydelig! Og jeg som trodde jeg hadde kjøpt alt for mye... Det forsvant, gitt. :D


#11

Sonar sa for siden:

Nå fikk jeg virkelig lyst på pinnekjøtt. Bare 2 uker igjen.... :ja:


#12

Sitron sa for siden:

Da var ikke mitt firetimerstips så aller verst. Godt det smakte.


#13

Benzo sa for siden:

Hvor langt opp skal rista eller pinnene?


#14

Karamell sa for siden:

Du skal ha alt vannet under rist/pinner...


#15

Albertine sa for siden:

Vannet skal dekke rista/pinnene, så du må ha såpass mye vann at det ikke koker tørt tvert. Ellers kommer det an på kasserollen, hvor stor den er og hvor mye kjøtt det er.


#16

Benzo sa for siden:

Jeg vet at vannet skal under rista, men hvor høyt opp må rista? Har en diger kjele og 3,5 kg pinnekjøtt. Kan man fylle på kokende vann, hvis det skulle bli
litt lite?
Har denne 10-literskjelen fra Ikea, holder det?


#17

Albertine sa for siden:

Ja, man skal alltid etterfylle dersom vannmengden minker. Min erfaring er at det kommer såpass mye fuktighet fra kjøttet at jeg ikke trenger å fylle på, men det kommer jo helt an på.



#19

Benzo sa for siden:

Se på innlegget mitt igjen, har lagt til bilde og spørsmål. :)


#20

Albertine sa for siden:

Jeg brukte også en sånn IKEA-sak, men jeg tror min var mindre. Skal sjekke størrelsen før jeg svarer. :)


#21

Dixie Diner sa for siden:

Ei venninne KOKTE faktisk pinnekjøttet i vann (helt dekket) sist jeg spiste hos henne, og det er det møreste deiligste pinnekjøttet jeg har smakt! Visste ikke at man kunne koke det på den måten.


#22

Zip sa for siden:

Det gjer bestemor til mannen også. Blir veldig godt :)


#23

Dixie Diner sa for siden:

Jeg tror jeg skal gjøre det 2. juledag. Det er faktisk det beste pinnekjøttet jeg har fått servert, så da kan det jo ikke gå gale. Lillebror har bestilt pinnekjøtt hos meg den dagen så jeg får nesten laget det til stakkaren, hehe. Men jeg elsker jo det selv da.


#24

trøtt sa for siden:

Jeg bruker ikke pinner eller rist. Jeg legger stykkene med mest bein i bunn og fyller vann så det nesten dekker de stykkene. Folk som ikke har likt pinnekjøtt før har likt mitt veldig godt og mast om å få det flere ganger. :stolt:



#26

Zip sa for siden:

Eg har heller ikkje vore så nøye på kor mykje vatn det er oppi :)
Skal lage i jula eg og og trur eg skal ta litt meir vatn i ja.
Har kjøpt mega godt pinnekjøtt som er laga lokalt her, Spekeloftet :nam:


#27

Albertine sa for siden:

Det er de nederste bitene som er best ja, så det er rart at det er damping som er anbefalt tilberedelse. Kanskje jeg også skulle prøve det i jula?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.