Adrienne sa for siden:
Disse ble servert i barnebursdag i helgen med stort hell. (Oppskrift til 20+ snurrer)
Pizzabunn:
12 dl mel*
1 pakke tørrgjær
En dæsj olivenolje
En ts salt
4 dl lunkent vann
Bland sammen og kna godt og la stå i 20 minutter.
*Jeg brukte 6 dl hvetemel og 6 dl sammalt hvete grov, men man kan gjerne være mer kreativ med melblandingen. Det går også an å lage av bare hvetemel, men jeg synes det gjør seg med litt grovere deig.
Mens deigen hever lager man fyll:
Siden det var barnebursdag valgte jeg å lage enkelt fyll, for å gjøre det så lettspiselig som mulig.
500 gram kjøttdeig
1 fedd hvitløk
1 ss tomatpuré
1 boks hermetiske tomater
1 revet gulrot
1 ts sukker
Krydder: Oregano, basilikum, pepper og salt, etter innfallsmetoden.
Steik hvitløk og kjøttdeig, bland i tomatpuré og la surre litt. Ha i hermetiske tomater, gulrot og sukker og la det putre i noen minutter. Krydre etter smak.
Når deigen er ferdig hevet kjevles den ut til et rektangel. Smør på fyllet og ha litt revet ost over. Rull sammen deigen som man gjør når man baker skillingsboller og skjær passende stykker (ca. 1,5 cm tykke) og legg på bakeplate. Trykk pizzasnurrene litt flate og ha på litt mer revet ost. La de stå til heving i 15-20 minutter.
Stekes i ovn på 225 grader i ca. 12 minutter.
Dersom man lager pizzasnurrer til voksne vil jeg anbefale å være litt mer vågal med pizzafyllet, f.eks. løk, skinke i stedet for kjøttdeig, sopp, paprika, you name it.
Det er veldig godt og de er også gode å fryse for å varme opp i ovnen eller micro til lunsj etc. Perfekt å sende med som niste i barnehagen også.