Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ønsker oppskrift på god sitronterte

#1

Noba sa for siden:

Jeg har fått i oppdrag å bake «dessertkake» til et vennejulebord og tenker at en sitronterte (eller annet friskt) er en bra ide. Har sett på oppskrifter fra Trine og Fru Timian. Har noen her testet ut slike oppskrifter og kan komme med anbefaling? Tror jeg må prøvebake en i helga…

Jeg skulle og finne likør til kaken jeg baker og tenker da på min favoritt limoncello. Blir det for mye sitron? Andre forslag?


#2

Myria sa for siden:

Denne er min klare favoritt.

125 g smør
80 g melis
250 g hvetemel
30 g mandler
1 egg

4 egg
250 g sukker
2 store sitroner
50 g smør

Mal mandlene i food processor og tilsett så melis, mel og smør som kjøres til en kornete masse. Tilsett egget. Press deigen ut i en smurt 30 cm paiform. Prikk bunnen med en gaffel og stek midt i ovnen ved 225 grader i 10-15 minutter. Avkjøl. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland inn finrevet skall og saft fra sitronene. Rør inn smeltet smør. Hell blandingen i paiskallet. Stek på midterste rille ved 180 grader i ca 20 minutter. Avkjøl før servering.


#3

Noba sa for siden:

Tusen takk! Hørtes godt ut med mandler i tertedeigen. Har du en formening om cirka mengde sitronsaft som blir passe? Jeg synes det varierer utrolig mye hvor mye sitron jeg får ut av en sitron..


#4

Myria sa for siden:

Ja, det varierer jo veldig fra sitron til sitron. Jeg mener jeg målte det til rett under 1 dl en gang. Jeg pleier ikke måle, jeg bare presser saften i og noen ganger blir det mye sitronsaft og andre ganger lite og jeg synes ikke jeg merker forskjell på paien uansett. :jupp:


#5

Nenne sa for siden:

Hvis du vil ha noe annet enn sitron kan kanskje denne være en mulighet:

Hexamer Pinot Noir Weissherbst Auslese 2018. Varenummer 12149601.

Jeg har prøvd den både til jordbær og til epledessert og den var veldig god til begge.


#6

Lavender sa for siden:

Jeg bruker Trines sitronterte 2.0, jeg lager den lille deigen som står i 1.0 oppskriften samme sted, 2.0 deigen er altfor stor. Jeg synes Trine beskriver fremgangsmåte for fyllet litt dårlig. Så jeg lester og bruker av og til Lise Finckenhagen sin oppskrift. Hun har også en sitronterte med Lemoncurd som fyll. Det bør være økologiske sitroner og maks av det som står anbefalt. Marengstopp har Finckenhagen god oppskrift på, den imponerer, men marengs er ikke min favoritt. Mengde sitron alltid i gram eller dl.


#7

Shun sa for siden:

+1 på Trines sitronterte.



#9

Noba sa for siden:

Takk for tips! Klarer du å beskrive smaken? Søt? Frisk? Krydder?

#10

scilla sa for siden:

Har ikke oppskriften her, men søk på Lise Finkenhagens sitronterte - den er vanvittig god!


#11

Lhi-My sa for siden:

Christine Storm Munch, prestefrue og oldemor til Edvard Munch, levere på slutten av 1700-tallet og utover 1800-tallet. Hun var en spennende dame som blant annet brakte fransk mote til Vågå i Gudbrandsdalen hvor hennes mann var prest og som gjennom dette påvirket det vi i dag kaller bunader. Kul dame på mange vis! Hun importerte også sitroner til fjellbygdene her og laget blant annet en fantstisk sitronterte. Prøv den!

www.dn.no/smak/oppskrifter/sitronterte/1-1-5763281


#12

Nenne sa for siden:

Det er frisk med god syre som balanserer sødmen. sukkerinnholdet er høyt, så den er søt nok til desserten.


#13

Penelope sa for siden:

Kan sitronterte fryses?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.