Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bruk av klesplagg

#1

Tjorven sa for siden:

Jeg så et innslag på nyhetene i går om hvor problematisk det er at klesplaggene våre blir brukt så lite (usikker på hvilken nyhetskanal som viste dette). I programmet ble det sagt at hvert plagg vi eier i gjennomsnitt brukes 10 ganger. Følgende artikkel sier 8 ganger.

Jeg ble VELDIG overrasket over dette tallet. Jeg er veldig klar over at jeg ikke akkurat har norgesrekord i shopping og derfor må bruke plaggene mine mer før de vurderes å byttes ut. Jeg har et par penkjoler som kanskje har vært brukt så få ganger, men mine andre klær har en helt annen brukshyppighet. Jeg tror antall ganger plagg brukes er atskillig nærmere 100 enn 10. Egentlig tror jeg det er enda mer. Jeg har fremdeles et par gensere som er i jevnlig bruk som jeg kjøpte da jeg var student - i forrige årtusen.

Strømpebukser kan forresten finne på å gå i stykker før de har vært brukt 10 ganger.

Er det noen som vil tenke litt høyt med meg om dette? Stemmer tallet for din del?


#2

ingling sa for siden:

Stemmer overhodet ikke for min del. Jeg har ikke så mange plagg i gangen, og bruker alle i en slags rotasjon, så de blir brukt mye mer enn det. Strømpebukser kan nok hende brukes 10 ganger maks, de går jo i stykker innimellom. Men alt annet brukes til det er slitt (eller ikke passer lengre :mumle:)


#3

trøtt sa for siden:

Stemmer ikke for de aller fleste av mine plagg. Har nok noen penkjoler som ikke er brukt mer enn det, men stort sett bruker jeg klær i mange, mange år.


#4

-ea- sa for siden:

Jeg har to kjoler som har vært brukt kun én gang hver, i hvert sitt selskap.
Ellers er vel alt unntatt det jeg har kjøpt de siste par ukene brukt mer enn ti ganger, men noe kanskje akkurat bare ti. Enda.


#5

Bluen sa for siden:

Jeg har veldig mye klær, men bruker dem også i mange år - iblant til de er helt tynnslitte. Har kjoler og skjørt som er både 10 og 15 år gamle, som fortsatt er i bruk.


#6

Karamell sa for siden:

Jeg har helt sikkert topper jeg har brukt mindre enn 10 ganger og noen bukser og kjoler som ikke ble favoritter, for jeg har mye klær. Men de aller fleste brukes jo mye mer.


#7

Retz sa for siden:

Dette stemmer veldig dårlig med mitt klesforbruk. Jeg bruker klærne mine til de er utslitt, og selv da blir de ofte ikke kassert umiddelbart, men degradert til når-ingen-ser-meg status. Selv de to kjolene mine er brukt mer enn 10 ganger, men så har de hatt god tid på seg også. Når det gjelder yttertøy så er faktisk alt kjøpt brukt bortsett fra dunjakka mi.

Det jeg bevisst bruker lite nå pga miljøet et de gamle fleecejakkene mine. Ikke helt slitt ut ennå, men de har etterhvert blitt erstattet med ull.


#8

Malama sa for siden:

Jeg har et par kjole som bare er brukt i et par bryllup hver, fra den sommeren jeg var i 3 bryllup på 4 uker mer mye de samme folka.

Men ellers bruker jeg jo klærene mine mer sånn sikkert i snitt 10 ganger i måneden, har jeg følelsen av. Ok, så tar ullgensrene pause om sommeren og tskjortene pause om vinteren, men jeg går jo mye ide samme gensrene om og om og om igjen for tiden.

Andre kjoler brukes også mange ganger, og ejg eier utenom de to kjolene og min egen brudekjole, ingen plagg som ikke er brukt MINST 10 ganger, de fleste trolig godt over 100 (av vanlige bruksklær, bunden er nå brukt 1-3 ganger i året siden jeg var 15, men er nok ikke oppe i 100 enda. Og det finnes vel ikke en strømpebukse som overlever så mange bruk. )


#9

C3PO sa for siden:

Det stemmer overhode ikke for meg.

Jeg skal nok innrømme at jeg ikke er flink til å lappe ermene på ullgenserne, men de fleste genserne mine bruke veldig mange ganger før jeg slutter å bruke dem.


#10

Fintdethei! sa for siden:

Jeg skal jo innrømme noen bomkjøp. Da brukes ikke de genserne 10 ganger. Men favorittene brukes mye og i flere år.
Poenget må være å redusere impulskjøpene og kjøpe færre plagg.


#11

tink sa for siden:

Det stemmer ikke med meg, min familie og mange jeg kjenner. Derfor tenker jeg det er noen andre der ute som virkelig bidrar til å holde snittet så lavt. Mannen klaget nettopp over at jeansene blir mye fortere slitt enn før. Da vi undersøkte saken nærmere viser deg seg at buksene har gått fra 99 % bomull og ned til 74 % bomull på få år. Ja, det krever enorme vannressurser å lage en dongeribukse. Men da er det definitivt en fordel om den tåler å bli brukt mer enn 8 ganger (noe som ikke er tilfelle med de med mindre bomull og mer polyester).


#12

Myria sa for siden:

Med unntak av penkjoler og noen bomkjøp brukes både mine og mannens klær betydelig flere ganger enn 10. De fleste klærne brukes jevnlig i flere år. Jeg er også veldig overrasket over tallet i artikkelen og kan ikke helt skjønne at det er mulig?


#13

Malama sa for siden:

Mine bukes mer enn 8 ganger før de vaskes. Men de slites jo ut, de gjør jo det , dog lenge etter 8 bruk altså.


#14

kamp sa for siden:

Jeg kan fint innrømme at jeg har maaaange t shorter.
Men det henger sammen med at jeg flyttet tre ganger i mnd (mellom mamma, pappa og institusjon) før psyk. Så for å slippe å dra med meg alt hele veien så ble en del liggende overalt.

Kjøpte nylig to joggebukser på obs. De er også brukt mye.
Undertøy må jeg kjøpe nytt av nå fordi eh ja, det er er ikke mye stoff igjen i de (er så tynnslitte)
Gamle bukser er 10-15 år gamle med slitte kanter
Gensere har jeg flere av men det er jo noen med glidelås, noen ull, noen hette osv.

Kjoler og skjørt? Hva er det…? Hehe.. (gutt..)

Sokker trengs det også nye av fordi de er det også bare hull i(men ikke kjøpt ny på 10 år).

Så det stemmer ikke på meg.

Eller jeg har måtte kjøpe to nye jakker i år! Men det er ambulanse sin feil da, de klippet opp begge armene for å legge inn venefloner for å gi med stesolid mot epilepsi..


#15

star sa for siden:

Mine brukes til de er utslitt eller til de ikke passer.
Unntaket er penklær.
Jeg har lite klær så samme brukes gjerne 2 ganger i uka.


#16

Isprinsessen sa for siden:

Jeg tror nok ikke fp i stor grad bidrar med mye klesplagg som kun brukes en gang eller to.
Men det er helt klart at mange, kanskje spesielt unge, har klær de bare bruker en gang. Mange som kjøper seg en ny billig top når de skal ut på byen etc...
Og når en er på kjøpesenter så ser en jo mange plagg som er i lav kvalitet og design som ikke akkurat roper gjenbruk og noen kjøper jo de.


#17

Milfrid sa for siden:

Stemmer dårlig for min del, muligens med unntak av noen få plagg, type finkjoler. Andre ting brukes igjen og igjen, med mindre det var totalt bomkjøp, og det er det få av.


#18

Blå sa for siden:

Jeg har ganske mye klær, men jeg bruker dem stort sett lenge.

Som flere andre her har jeg nok noen penkjoler som ikke blir brukt mer enn 10 ganger. Til gjengjeld fant jeg nettopp kjolen jeg brukte på nyttårsaften 1999 på loftet og leverte den videre til lillesøster som gled helt nydelig inn i den. Så nå bare venter vi på et skoleball så den kan bli brukt mer enn den ene gangen jeg har brukt den.

Jeg har nok noen bomkjøp som ikke er brukt så ofte. Men de fleste av dem er bruktkjøp. Jeg tenker meg litt mindre om på bruktbutikken enn andre steder. Og klær jeg kjøper brukt er forhåpentligvis brukt noen ganger før meg.


#19

Lavender sa for siden:

Jeg kjøper dyrere klær og bruker de gjerne i 10 - 15 år. Handler veldig lite på lavpris fordi jeg synes at klærne for ofte mister farge, fasong eller er for tidstypiske. Har noen Zara kupp og mulig noe basic HM og Lindex.

Jeg tror ikke FP er representativ for utvalget det snakkes om. Jeg har vært med eldstejenta på mange bruktbutikker de siste to årene. Det er slike mengder med billig og mindre pent tøy at det er trist og grunn til å boikotte. Og vi har sett det beste, som selges, mengden som kjøres bort med traktorskuff for brenning er det virkelige lasset.


#20

Teflona sa for siden:

Kan underskrive.


#21

Anne C sa for siden:

Jeg har helt klart klær jeg har brukt lite, men det er nok meste fordi det er bomkjøp. De aller fleste klærne mine bruker jeg langt fler enn 10 ganger.


#22

millact sa for siden:

Jeg har lite klær, burde faktisk hatt mer. Alt brukes mye og lenge. Det har nok hendt jeg har kjøpt noe som ikke har falt i smak helt. Gir da som regel videre til bruktbutikken slik at andre kan bruke det.


#23

Maverick sa for siden:

Ja, noen få plagg er kun brukt en eller to eller ingen gang. De aller fleste er brukt påtagelig mye mer enn det. Jeg sliter veldig på klær og bruker dem helt opp.


#24

oslo78 sa for siden:

Kjøper to-tre plagg i året (brukt) og bruker dem til de er utslitt og hullete. Endelig et område jeg har god miljøsamvittighet på.


#25

Gri sa for siden:

Nokre få bomkjøp, tynne strømpebukser og eit par penkjolar har nok vore brukt 10 eller færre gongar, resten vert brukt igjen og igjen over mange år, og mykje av det heilt sikkert over 100 gongar.


#26

Kaija sa for siden:

Jeg har noen bomkjøp, men ikke mange.
Jeg har bare to bukser, siden jeg har krympet, og ikke giddet å kjøpe nytt. De rullerer jeg på, så selv om de var nye i høst har jeg sikkert brukt dem flere titalls ganger hver. Så går det i gamle og nyere kjoler. Gensere og topper har jeg ikke mange av, så de jeg har er også velbrukte. Det jeg ikke bruker « opp» selv, sender jeg videre i sirkulasjon. Og jeg arver også, eller kjøper brukt. Litt artig nå å se niesene mine i klær jeg brukte på byen da jeg var ung og single midt på 90-tallet.


#27

Erica sa for siden:

Stemmer ikke. Jeg er ingen shopper, og handler ikke ofte klær, ergo bruker jeg også de klærne jeg har mange ganger. Jeg har sikkert noen få plagg som kanskje var litt bomkjøp som bare er brukt få ganger, men det er ikke mange altså.


#28

Strå sa for siden:

Som andre nevner er neppe FP representativt for gjennomsnittsbefolkningen. Når jeg først kjøper meg klær foretrekker jeg at de varer så lenge som mulig, slik at det tar lang tid før jeg må skaffe mer klær. Selv brullypskjolen (rosa ballkjole) fra 1987 har jeg brukt tre ganger selv og Mellomste har brukt den flere ganger. Jeg tror den ble levert til en bruktbutikk i fm flyttingen. Jeg flekkvasker og lufter mange plagg flere ganger før vasking i maskin må til.


#29

ingling sa for siden:

Brudekjolen har jeg bare brukt to ganger, da. Selve dagen og vennefesten vi hadde en måned etterpå. :nemlig:


#30

Mex sa for siden:

:dulte:
Samme her. Brudekjolen er nok det eneste plagget i mitt skap som bare har blitt brukt en gang. Ellers er nok gjennomsnittsbruken laaaangt over 10 ganger pr plagg. Jeg har plagg hengende som er 20 år gamle som fortsatt kan bli brukt.


#31

Marla Singer sa for siden:

Jeg ble ikke så overrasket egentlig, å kjøpe klær er jo en slags hobby for mange.

Jeg kjøper veldig sjelden klær, og prøver å finne klær som holder i en evighet. Men, siden jeg gjør så mange bomkjøp kan jeg ikke skryte av at jeg i gjennomsnitt bruker klærne så veldig mange ganger, selv om jeg bruker de jeg liker i 20 år hvis de holder. Jeg kaster ikke bomkjøpene da, de bare henger der, til jeg blir flink nok til å sy til at jeg kan sy dem om og bruke dem. :engel_ikke:

Blir ikke kjempeoverrasket om det ikke er veldig mange som iler til i denne tråden for å fortelle om at de handler masse uten å bruke noe, forresten. :knegg:


#32

Che sa for siden:

Om jeg tar alle klærne mine og lager et snitt på hvor ofte jeg bruker dem, så kan det være at antall ganger mine klær er i bruk er ganske lavt. - Jeg har jo mange kjoler jeg sjelden bruker - også en del gensere jeg sjelden bruker. Åtte ganger høres uansett ganske så lavt ut. - Det er litt enten eller: noen klær jeg har brukt bare et par ganger, mens andre har jeg brukt helt til de er utslitt. (nå skal det sies at vekta mi har variert en god del og da...)


#33

ingling sa for siden:

Jeg har forresten noen plagg som er veldig lite brukt, når jeg tenker meg om. De er sånn egentlig fine, men fikk ikke brukt før jeg vokste litt ut av dem, henger på vent til jeg evt. kommer tilbake. Så jeg har klær jeg ikke har brukt, men som hovedregel bruker jeg altså "opp". Og det selv om jeg vasker og tromler alt for mye. :jupp:


#34

frukt sa for siden:

Jeg har klær jeg bruker hver uke, klær jeg bruker sjeldnere, klær jeg bruker en gang i året, og klær jeg aldri har brukt. Men jeg gir bort, og selger, så det som ikke blir brukt får nytt liv. Og jeg har blitt flink til å kjøpe mindre, og til å kjøpe brukt.

Jeg har en treningstights jeg kjøpte i 2009 som jeg fortsatt bruker. Den har ihvertfall blitt brukt mer en 10 ganger. Mizuno ass!


#35

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg bruker også opp klærne mine. Men, latterlig nok, så er det de dyre klærne som blir brukt lite. Så ufattelig teit, det har jeg ikke tenkt over før. Jeg kan bruke 5000 kr på en kjole som blir brukt to ganger. Det er jo ullgensere jeg burde kjøpe dyrt, de bruker jeg jo til de ikke lenger henger sammen.


#36

Kanutte sa for siden:

Ja, jeg har nok klær i skapet som jeg har eid lenge, men ikke brukt mer enn ti ganger. Særlig syntetiske klær kan være lekre de første par gangene jeg bruker dem, men så synes jeg ofte de begynner å lukte svette, eller se mindre bra ut etter vask, og dermed unngår jeg å plukke dem fram igjen. Jeg misliker intenst å gå med ukomfortable klær, og jeg er veldig bevisst klærne jeg har på meg (som i; kjenner at de lukter, strammer, sitter feil, ser rare ut). Klær som kler meg, som er behagelige, og som jeg føler meg vel i, blir brukt til de blir utslitt, de andre klærne sendes til gjenbruk eller arves bort (hvis de ikke lukter), eventuelt lagres i skapet til koronakiloene forsvinner :sparke:


#37

Strå sa for siden:

BRUDEkjole var det det het. Takk, for hjelpen.

Min brukte jeg da vi gifta oss, da forloveren min gifta seg* og i et femtiårslag som la opp til 80-tallsstil.

*Den ble kortet 25 cm og ingen andre enn bruden visste det var brukt som brudekjole.


#38

Marla Singer sa for siden:

Ja! Jeg kom på det der ganske nylig, og har lagt bort tanken om at jeg ikke kan bruke mye penger på hverdagsklær. Nå hsr jeg f eks kjøpt en smådyr kjole som jeg bruker en gang hver uke (hadde brukt den hver dag hvis det hadde vært sosialt akseptert), og da blir den jo egentlig KJEMPEBILLIG! :knegg:


#39

millact sa for siden:

Godt poeng!


#40

løve70 sa for siden:

:nemlig:


#41

Madicken sa for siden:

Jeg er dessverre litt i overkant impulsiv, og har gjort en del bomkjøp opp gjennom årene. Jeg er "flink" til å selge eller gi bort disse plaggene, da, sånn at i hvert fall andre får glede av dem.


#42

Tjorven sa for siden:

Veldig sant. Jeg var litt usikker på hvordan jeg skulle formulere hovedinnlegget.

Og du har nok rett. Mange er shopping en hobby, og da blir det jo mye klær. Akkurat det er så fremmed for meg at du aner ikke. Jeg oppfatter shopping som en svært lite lystbetont aktivitet.

(Men jeg strikker ... jeg har masse bekjente som tenker på strikking som husarbeid og som synes jeg er "flink". Det er ikke helt sånn jeg vurderer det. :knegg: )


#43

nokon sa for siden:

Det er nokre få enkeltplagg i min garderobe, som trekk snittet ned, men til gjengjeld favoritter som definitivt utjevner i andre enden også.

Eg trur ikkje eg har plagg som er over ti år gamle i min garderobe, men det heng saman med at trettiåra har vore ein periode kroppen har endra seg veldig mykje, først svangerskap, deretter store variasjoner i vekt.

Eg merker at det blir færre impulsive bomkjøp når eg handler gjennom Zalando og liknande, samanlikna med studietida. Då var eg fæl til å gå innom HM på Oslo city mellom lesesal og festing, kjøpe eit billig plagg å gå ut i og liknande, som skissert over her. I voksen alder har eg blitt mykje tryggare på kva type klede eg bruker over tid og ikkje, og velje bort klede eg erfaringsmessig ser blir lite brukt.


#44

Tjorven sa for siden:

Jeg har et par ullkjoler fra Mette Møller som kostet en god del ved innkjøp. Men de brukes hver eneste uke fra september/oktober til april, og nå har jaggu meg datteren min begynt å bruke dem hun også. Så pris pr gang de brukes har blitt høyst akseptabel.

Den ene fikk jeg i presang da jeg ble 40 og det er 6 år siden. Den ser fremdeles like fin ut, selv etter ukentlig bruk i vinterhalvåret. (Den har blitt litt snau nå etter korona, men det jobbes med saken. :sparke: )


#45

Frk_Fryd sa for siden:

Dersom jeg tar med alle klærne i garderoben, inkludert gammelt treningstøy, penkjoler, bluser, yttertøy osv, så vil nok snittet bli dratt godt ned. Jeg bruker klærne jeg er glad i til de er tynnslitte, men det henger definitivt plagg i skapet som knapt er i bruk også.


#46

frukt sa for siden:

Du er ikke alene om det. :knegg:


#47

frukt sa for siden:

Jeg har forøvrig blitt inspirert til å bruke kjoler og skjørt oftere. Det er noe jeg knapt har gått i så langt i år.
Skal til legen og ta celleprøve om to uker, og da har jeg alltid på meg skjørt eller kjole, så jeg hadde allerede begynt å tenke på det. :humre:


#48

-ea- sa for siden:

Minnet meg om at jeg tilbragte mange ettermiddager på Oslo City det halvåret på nittitallet :knirk: da jeg jobba i Oslo og ukene besto av jobb og shopping og så hjem i helgene.

Jeg har forresten et plagg i merinoull som jeg aldri har vaska, og som jeg kanskje har brukt bare ti ganger på snart ti år. Har bare hengt det ut til lufting av og til. Bruker det i anledninger der jeg skal være litt samisk, men ikke gå all in. :humre:


#49

nokon sa for siden:

Etter å ha tenkt litt meir, så trur eg ikkje snittet pr. plagg er kjempehøgt i livstidssamanheng. Snittet inkluderer alt av bomkjøp og alle typer plagg eg endte med å bruke lite. Sjølv om eg har enkeltplagg eg har brukt mykje, er jo alle Oslo City-kjøpa frå tjueåra med i statistikken del og. :sparke: On the bright side: Eg har endra forbruksmønster veldig dei seinaste åra.


#50

Drømmedama sa for siden:

Åtte er jo veldig lite? Stemmer ikke for meg ihvertfall. Jeg har for det meste kjoler, og de aller fleste bruker jeg så mye at jeg rett og slett bruker dem opp. Noen av dem er for pyntet til å gå med ofte og drar snittet ned, og noen sjeldne bomkjøp har det blitt innimellom som ikke blir brukt særlig mye, men jeg har blitt mye mer kresen med årene og shopper ikke for å shoppe. Ikke fordi jeg har vært så miljøbevisst, jeg gidder bare ikke sløse penger på klær jeg ikke kommer til å bruke. Jeg følger ikke trender i særlig stor grad heller, og dermed bruker jeg de samme klærne i mange år.


#51

millact sa for siden:

Fryktelig lite lystbetont, derav liten garderobe. Må egentlig ut og kjøpe meg både bukser og overdeler.


#52

Nenne sa for siden:

Pentøy er nok brukt sjeldnere, men t-skjorter og bukser brukes til de blir utslitt. En kose-ullbukse begynner nå å få så store hull at den må kasseres. Jeg har også flere favoritter blant t-skjorter som jeg snart må innse at må pensjoneres dessverre. Noen ting er jo feilkjøp og sånn da, så de ender opp med å ikke brukes eller brukes lite, men det skjer heldigvis ikke så veldig ofte.


#53

Gerbera sa for siden:

Jeg har mye bomkjøp liggende i skapet. Enten er det for fargerikt (jeg elsker fargerike klær. På hengeren i butikken. Hjemme blir de bare liggende ubrukt), det er for pyntet (jeg ELSKER penklær. På hengeren i butikken. Nå for tiden blir de liggende ubrukt) eller det er kjøpt for å slanke seg inn i... :sparke:
Ulltøy har jeg også mengder av!! Jeg ELSKER ulltøy. Det blir brukt, men jeg får jo favoritter der også, og ufavorittene blir liggende nærmest ubrukt, dessverre.

Vekta har gått opp og ned som en jojo. Vegrer meg mot å kvitte meg med klærne, de er jo fine, jeg liker de jo (på hengeren), og jeg tenker jo at jeg skal bruke de en gang. Jeg vet bare ikke når.

Tidligere hadde jeg en jobb som krevde at jeg pyntet meg litt, og brukte litt penere tøy. Nå kan jeg komme unna med å reise på jobb i ulltøy, og hoppe rett i uniformen. Da blir det ikke brukt så mye annet.

Prøver å selge unna noen av bomkjøpene innimellom, og angrer som regel umiddelbart :knegg:

Himmel og hav... Jeg høres jo rablende gal ut...


#54

Balanse sa for siden:

Jeg er imponert over at dere gjør så få omkjøp. I tilegg til at jeg gjlr en god del feilkjøp, så svinger også vekten ganske mye. Ddt er derfor en hly andel av mine klør som ikke blir brukt.

De klærne jeg faktisk kan bruke blir brukt ihjel. Men det er noe annet i mitt hode.


#55

Input sa for siden:

Jeg har gjort MASSE bomkjøp. Alle for ofte ser ting helt annerledes ut i butikken enn hjemme på badet. Men de siste årene har jeg handlet mye mer på nett, og da er det jo lett å returnere det som ikke passer.

Jeg er absolutt ikke et shoppingmenneske, så det meste av bomkjøp er gjort i panikk. Type må ha en ny kjole til jul og har utsatt det til 23. desember.... En gang kjøpte jeg den til og med på vei til toget dit jeg skulle feire, på julaften. :sparke:


#56

nokon sa for siden:

Blir det ikkje feil å seie «med unntak av strømpebukser, pentøy, impulskjøp og bomkjøp …» når ein ser på gjennomsnittet? Dette er jo strengt tatt ein del av gjennomsnittet … :gruble:


#57

Divine sa for siden:

Morsomt at denne tråden skulle komme opp nå. Jeg skal nemlig i et møte i morgen med folk jeg jobbet sammen med for over fem år siden. Og jeg har stresset litt med tanken på hva jeg skal ha på meg, for jeg har knapt kjøpt meg plagg siden den tid, så jeg har tenkt "men de vil jo se at jeg går i noe jeg gikk i den gangen". Særlig - som om folk går rundt og husker hva slags klær jeg gikk med i 2016, liksom. :gal:

Så jeg vil si at de aller, aller fleste plaggene mine har jeg brukt mer enn ti ganger. Til og med penklær. Jeg fikk med meg en snill forumbruker som veileder ved julebordskjoleshopping i 2011, og den kjolen har jeg brukt på alle julebord siden.

Jeg liker virkelig ikke å shoppe, og føler faktisk at når jeg har færre plagg å velge blant, så blir jeg flinkere til å sette sammen og bruke det jeg faktisk har.


#58

Tjorven sa for siden:

Jeg tror nok at dette til en stor grad bidrar til at det virkelig gjennomsnittet er lavere enn folk selv innbiller seg. Fordi man tenker på de klærne som faktisk blir brukt.

Jeg forsøkte for litt siden å sy meg en jakke/skjorte, men det ble så mye feil og tull at den kommer jeg nok aldri til å bruke. Den bør jo telle med i gjennomsnittet selv om den aldri formelt sett aldri flyttet inn i skapet mitt før jeg leverte den til resirkulering.


#59

Tallulah sa for siden:

Jeg har et klesskap fullt av klær jeg sjelden bruker, dessverre. Heldigvis er dette for det meste bruktkjøp; kjoler jeg har "reddet" fra loppis og bruktbutikker, ting jeg har kjøpt som dessverre venter på at jeg blir tynnere, eller at det så teitere ut på enn på bildet.

Så om man legger sammen alle klærne mine, så tviler jeg ikke på at gjennonsnittsbruken blir ganske lav.


#60

annemede sa for siden:

Jeg har en kjole jeg bare har brukt to ganger. Den er kjøpt brukt da, og kan lett bli brukt igjen til jul. Tynne strømpebukser trekker nok ned snittet ja, men de vaskes og brukes på nytt de også. Jeg har kjøpt meg en speed weeve www.fruugo.no/portable-loom-speedweve-type-weave-tool-repair-kit-household-sewing-craft/p-64063206-129260346?language=en&ac=croud&gclid=CjwKCAiA7dKMBhBCEiwAO_crFMlzSH753LzLG48KGNEYPaFltumWE0jJHNojXD3JHrZekAyVOD_UQBoC6CEQAvD_BwE som gjør at jeg har fikset mye ullundertøy og sokker. :elsker:


#61

Strå sa for siden:

Absolutt. Men for min del endrer ikke det saken. Penstrømpebukser det går hull på, de bruker jeg jo flere ganger, under bukser på tidlighøsten, før tykkere strømpebukser må til. Impulskjøp driver jeg med maksimalt en gang hvert tiende år. Pentøyet tas pent vare på, flekkvaskes med klut og brukes neste gang. Tilbehør kan varieres, men også det brukes flere ganger. Bomkjøp har det vært fint lite av de siste 15 åra, egentlig nesten ikke etter midten av 20-åra (det er nå 33 år siden jeg var midt i 20-åra).


#62

Blondie sa for siden:

Jeg shopper definitivt ikke som hobby, det er jo flaks for meg som ikke har råd til sånt. :knegg: Jeg liker ikke å kjøpe klær, føler meg alltid feil bygget i slike sammenhenger. De aller fleste klærne jeg har er kjøpt for ti-femten år siden eller arvet av venner. De blir brukt mye mer enn ti ganger, det er sikkert.

Noen kjoler har jeg brukt lite, da handler det om passform. Jeg burde gi dem videre, men drømmer stadig om at de skal passe meg bedre. :himle:


#63

Luftslottet sa for siden:

Jeg går rundt i klær jeg har arvet av Dragen, nokon og mora mi, så det må dra snittet kraftig ned. :knegg:


#64

gnuri sa for siden:

Jeg kjøper definitivt alt for mye klær. Mye kjøpes brukt, men også endel nytt. Jeg har gått opp og ned i vekt som en jojo, og når klærne blir for små, så selger eller gir jeg bort, og må kjøpe større. Går jeg ned skjer det samme.
Har jo selvsagt plagg som brukes i årevis, men jeg har også mye som blir brukt få ganger, for jeg ikke føler meg fin i det når jeg tar det på igjen. :rødme:


#65

Blondie sa for siden:

Mine kommer fra Dragen, Heiko, 007 og Pøbel. :knegg:


#66

Mams sa for siden:

Jeg har plagg jeg har hatt i mange år, og bruker masse.
Så har jeg plagg som henger der til jeg ot all formodning skal krympe inn i de igjen, men de kan være brukt masse tidligere.
Så har jeg hatt bomkjøp og bomsying, men de kastes ikke da, men blir levert til Fretex.


#67

Røverdatter sa for siden:

Jeg har klær i skapet som veldig sjelden blir brukt og som sikkert drar snittet kraftig ned. Jeg liker godt å ha fine klær samtidig som vekten svinger veldig mye. Det blir noen bomkjøp og det ligger en del klær til vent for bedre dager. Jeg er nok litt shallow, men jeg er bl a helt avhengig av å føle meg velkledd på jobb.

Jeg også gir bort, selger, bytter og låner ut, men må bare innrømme at klesforbruket mitt kunne vært mer bærekraftig.


#68

amo sa for siden:

Stemmer sikkert for min del. Av 10 bukser, tre bruker jeg ukentlig, 3 månedlig og 4 aldri….


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.