Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dokumentasjon fra håndverkere

#1

Elise sa for siden:

Vi pusset opp et bad for litt siden. Jeg har ikke fått noe dokumentasjon på dette arbeidet, og har en gang sendt spørsmål til rørlegger om dette, uten å ha fått svar. Det er rørleggeren som har koordinert arbeidet med elektriker, snekker, osv.

Vi har aldri pusset opp bad tidligere, så jeg har ikke vært borti dette før. Hva kan jeg kreve, hva er lurt å ha av dokumentasjon, og hva er viktig å ha? Det er vel elektrikerjobben som er det viktigste slik jeg har forstått det, kanskje jeg bare skal ta direkte kontakt med de? Bør jeg i tillegg kreve dokumentasjon fra for eksempel han som la gulvet? Eller burde rørleggeren ha skaffet meg en slags felles dokumentasjon fra alle?

Jeg har sjekket på boligmappa.no om de har lagt det inn der, og det har de ikke.


#2

star sa for siden:

Du skal ha FDV ja så purr.


#3

-ea- sa for siden:

Det burde de sende uten oppfordring. Jeg hadde elektriker for en forholdsvis enkel jobb ifjor, montere taklampe og noen kontakter, men de sendte samsvarserklæring ilag med fakturaen.

Boligmappa er gull, jeg la inn papirene der og har notert andre oppgraderinger. Jeg kommer til å selge leiligheta en gang i framtida, og da er det greit å ha alle opplysninger der.


#4

Neket sa for siden:

Vi pusset opp to bad i fjor, og de har lagt inn en halv million dokumenter i boligmappa. :knegg: Alt er dokumentert, og de gjorde det på eget initiativ, tror ikke vi måtte mase.


#5

star sa for siden:

Det bør gjøres uoppfordret ja, men mange er veldig sløve.


#6

Propella sa for siden:

Du må ha samsværserklæring. Fra elektriker, fra rørlegger, fra fliselegger osv. Alle yrkesgripper. Har du skjekket om det har kommet i boligmappa? Det er dit det blir sendt. Alle boliger har en boligmappe. Hvis ikke du får erklæringene er ikke jobben verdt en krone. Spesielt ikke etter nyttår når den nye loven trer i kraft. Da vil et nyoppusset bad uten samsværserklæringer få en verdi lik 0 kr. Alt som ikke kan dokumenteres vil få svært lav verdi. Så dugnadsjobb gjort på slike ting som membran, elektrisitet og rørlegger vil man tape veldig på.


#7

Marla Singer sa for siden:

Kan jeg bruke tråden til å spørre om hva i all verden man gjør hvis håndverker nekter å sende over dokumentasjon?


#8

Elise sa for siden:

Som jeg skrev i hovedinnlegget har jeg sjekket boligmappa og den er tom, ja. Jeg får ringe i morgen. Men skal rørleggeren fikse dette for de andre yrkesgruppene som har vært inne, siden han har organisert og ordnet hele jobben? Eller må jeg ringe til hvert enkelt firma som har gjort hver sin del? Jeg har jo annet å bruke arbeidsdagen min på.


#9

Charlie sa for siden:

Hvis rørlegger er den som har hatt ansvar for alt, har du formodentlig betalt hele jobben via rørlegger, og de andre er underleverandører. Da ville jeg tro rørlegger også har ansvar for å levere domumentasjon på alt, når de har tatt betalt for alt. En sånn koordinatorjobb tar de vel vanligvis et påslag for å utføre, så det burde være innenfor prosjektlederpåslaget.


#10

Elise sa for siden:

Ja, jeg synes jo det, men siden dette er så fremmed grunn for meg så vet jeg ingenting om hva som er "innafor" å kreve.


#11

-ea- sa for siden:

Jeg syns at "jeg vet ingenting" er et utmerket utgangspunkt for å ringe (eller eposte) og spørre hvordan de pleier å gjøre det.


#12

Elise sa for siden:

Jeg har sendt mail for en stund siden og etterspurt, uten å få svar. Har derfor bestemt meg for at jeg må ringe denne gangen. Var egentlig på vei til å gjøre det i stad, men så kom det opp noe. Synes det er greit å ha litt mer peiling før jeg ringer, sånn at de ikke lurer meg.


#13

Elise sa for siden:

Jeg mannet meg opp til å ringe i dag, klar til å ta frem strengestemmen og stille kritiske spørsmål. Men jeg rakk bare å være kjempehyggelig, for jeg fikk til svar at han trodde han hadde sendt det for lengst, men det viste seg at det nok kanskje var en bokstav som manglet i mailadressen. Så da er alt i skjønneste orden.

:riktig:


#14

star sa for siden:

Så bra!


#15

Propella sa for siden:

Ikke er noe bedre enn det.


#16

Elise sa for siden:

Haha. Jeg trodde alt skulle ordne seg etter jeg ringte og sa fra, men neida. Han sendte dokumentasjon fra en av fem håndtverkere. Så ringte jeg igjen etter en stund, og da kom det fra en til. Og sånn har vi holdt på. SJUENDE gangen jeg ringte sa jeg at jeg syntes dette begynte å bli pinlig på hans vegne. :snill:

I dag kom det siste. 7 mnd etter badet ble ferdig. 4 mail, 7 telefoner. :himle: Men NÅ er alt i orden, og jeg har lagt inn alt i boligmappa på nett.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.