Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Julegodt på pinne/spyd

#1

Taien sa for siden:

Til 17 mai for noen år siden lagde jeg spyd med marshmallows, jordbær, blåbær og brownies og solgte dette på skolearrangementet. Det var veldig populært.

Nå skal vi avholde et julearrangement med korpset og vi skal ha salgsbod hvor vi selger kaker osv. (Småkaker i en lite pose osv). Jeg har lyst til å lage spyd og pakke inn i cellofan. Men hva skal jeg ha på? Noe som er mer julete enn spydene til 17.mai...

Og er det andre ting jeg kan lage å pakke inn for salg?


#2

millact sa for siden:

Pose med brente mandler, rocky road eller bountykuler. Cookies med fargede nonstop.


#3

Myria sa for siden:

Du kan lage kakao på pinne (sjokolade smeltet med litt fløte, fyll i store isbitformer eller noe lignende og dryss på minimarshmallows eller hakket fudge, stikk en pinne oppi før du lar det stivne). Eller kanskje noe sånt?


#4

Taien sa for siden:

Ja! Det var en god idé!



#6

Taien sa for siden:

Wow!! Stilig!


#7

zinatara sa for siden:

Juletre brownies


#8

zinatara sa for siden:

Eller sånne kjelker av candy canes og en kvikk lunsj med en nisse oppå.


#9

veobra sa for siden:

Dette var gøy! Jeg la til "christmas" i det siste søket og fikk enda mer julete greier.


#10

Taien sa for siden:

Nå må jeg spør deg et sikkert teit spørsmål Nextlife: Hvordan gjør man deted sprøyteposer osv? Jeg får det ikke til, det blir bare gris og søl. Jeg vet ikke hvor mye jeg skal klippe av enden på posen....jeg forstår ingenting av å "måle med sprøytetippen" Jeg syns aldri tippen passer (åpning for liten) og ender med å klippe for mye. HJELP! Har du noen teskje forklaringer?!


#11

Madicken sa for siden:

Disse har vært veldig populære de gangene jeg har laget slike. Det er viktig at brownien er litt seig og fast.


#12

Charlie sa for siden:

Skal det selges for gaver, tenker jeg marengs er fint. Kan pakkes fint og lages i ulike farger og smaker. Lakris er kjempegodt i marengs!

Ellers er cake-pops en mulighet. Energibars o.l. kan vel også lages som kuler og dermed på pinne, men noen av dem er ganske klissete.

Cookies og endel småkaker kan nok lages på pinne, men de bør sikkert ikke være for "møre"/ smuldrete om de ikke skal falle av pinnen. Ville tenke at f.eks. brune pinner kunne lages for et pinneformat, det er en ganske fast deig. Pepperkaker, mulig havreflarn... Doghnut-rundinger ("holes").

Marshmallows dyppet i sjokolade og strø, doble småkaker med et fast kremfyll og pinnen stukket i midten.

Eller fyll iskremkjeks eller bak i iskremkjeks (eller krumkaker)


#13

Charlie sa for siden:

Hvis du kun har tip og ikke kobling, stapper du tippen godt nedi tuppen av posen og klipper bare litt over tutten. Bruker du kobling (dings til å skru koblinger av og på) stapper du indre del av koblingen godt nedi tuppen på posen, skjærer/ klipper nederst ved skrurillene, tar av plast tuppen du har klippet og setter på tip'en utapå og skrur på ytre del av koblingen. Skal man ha mer enn en tip er kobling helt GULL og sparer arbeid, kliss og glasur.

Anbefaler veldig wilton.com for både instruksjon og inspirasjon.

www.wilton.com/how-to-prepare-a-decorating-bag/WLTECH-7846.html


#14

Taien sa for siden:

Tusen millioner takk for forklaring. Er det noen sprøyteposer som er bedre enn andre?
Den videoen var virkelig til god hjelp. Jeg er klar! :glis:


#15

Charlie sa for siden:

Jeg liker egentlig best å kjøpe engangs. De fra Wilton har vært tilgjengelig gjennom Cacas i Norge, de har bl.a. distribuert via Panduro, Jernia, har sett det på noen Meny-butikker. Har også brukt en rull med sprøyteposer jeg har kjøpt på Meny, Toppits el.l., de er også helt greie.

I gamle dager kunne man i nøden bruke en brødpose av plastikk (ikke de tynne knitreposene) men det går ikke lenger, de er for tynne nutildags og alt sprekker og blir gris, er min erfaring. Proffene ruller kremmerhus av bakepapir/matpapir, men jeg synes det er vanskelig å rulle tight nok, når jeg ikke har nok trening.


#16

Nextlife sa for siden:

Ja, fin forklaring.
Ikke kjøp de sprøyteposene enkelte dagligvarebutikker har, en liten firkanta eske med poser inni.
Kjøp heller på Nille, de er billige og stødige


#17

Fluke sa for siden:

Vi lager og selger pepperkaker på pinne på julemarked jeg er med på, og det er overraskende populært.


#18

Charlie sa for siden:

Synes de er helt greie, har du dårlig erfaring? Eller fordi de er dyre?


#19

Nextlife sa for siden:

Jeg synes ikke de er spesielt bra, små og tynne og ikke så stødig som de på rosa eller rød rull fra Nille.
Men det er nok smak og behag.


#20

Taien sa for siden:

Hvordan lager du det? Altså hvordan får du pepperkakene til å festes til pinnen?


#21

millact sa for siden:

Slike har vi gitt bort i julegave til barnas venner. Går fort å lage. Lurt med limpistol.


#22

Niobe sa for siden:

Oreokuler/trøfler er veldig fine på pinne!




#25

Taien sa for siden:

Disse har jeg laget til lærere og barnehageansatte til jul tidligere.


#26

Fluke sa for siden:

Sent svar her ... Vi laget dem en uke før og oppbevarte i kakaboks. Settes stående på isoporplate og selges en og en løst uten cellofanpose. Kom gjerne innom på julemarked (en plass vi har vært sammen før) i morgen mellom 11:00 og 16:00 ;)


#27

Taien sa for siden:

Er det i morgen? Trodde det var i helgen. Ja jeg skal prøve å ta en tur innom. :klem:


#28

Hyacinth sa for siden:

Åh, kan jeg også få vite hvor det er?


#29

Fluke sa for siden:

Joda, det er i helgen. Jeg hadde fredag i hodet mitt i dag ...


#30

Fluke sa for siden:

Vi solgte 200 pepperkaker på pinne til kr. 10,- per stk i løpet av fire timer i dag. Må nok sette opp pris til 15,- neste år tror jeg, for de som kommer på julemarked i morgen får ikke ...


#31

Fluke sa for siden:

Dersom du vil ha tips om hva som solgte godt, kan du få lese evalueringen min når markedet er ferdig. :raus:
(Bare husk at mine kunder i denne sammenheng er mye "alternativ-folk" ;) så vann-kefir og lignende blir fort utsolgt)


#32

kamp sa for siden:

Kombucha og kimchi her også :ja:


#33

Charlie sa for siden:

Gjerne. :elsker:


#34

Charlie sa for siden:

Kom til å tenke på denne. Har dere oversikt? :nikker::tilber:


#35

Taien sa for siden:

Her ble julemarkedet avlyst pga Covid situasjonen. :sukk:

Men kjekt å få høre hva som gikk på markedet deres, Fluke!


#36

Charlie sa for siden:

Ja, Fluke - hvordan gikk det? Ville gjerne visst litt om evalueringen. Ser ut til at det er julemarked på gang, og det er alltid morsommere med noe folk har lyst på enn det motsatte. :elsker:


#37

Fluke sa for siden:

NÅ er evalueringen klar, akkurat i tide til å planlegge dette årets julemarket.

Populære produkter blant barn:
Pepperkake på pinne (solgte dem for kr 10,- per stk - setter opp til 15,- i år tror jeg)
Sjokoladekarameller (vi la ut smaksprøver på tallerken og ALLE som smakte kjøpte minst en pose karameller til kr 25,-)

Blant voksne var populære produkter
Surdeig
Vann-kefir
Granola
(de første tre her gikk så fort unna at jeg rakk ikke telle over - men vet vi hadde mer enn 20 stk surdeig til kr. 80,- per stk som gikk i løpet av den første timen)
Brente mandler
Rødkål
Syltet rødløk
Syltetøy (diverse typer)
Knekkebrød
Aioli
Chillimandler
Økologiske oliven med chilli og hvitløk

Her er liste over produkter i tillegg til det over - alt ble utsolgt i løpet av markedet og vi må nok lage mer av det meste i år (bortsett fra pepperkaker i pose og kakemenn)
Kakemenn
Pepperkaker
Kokosmakroner
Chillimandler
Ingefærshot
Sjokoladecookies
Syltet rødløk
Marsipankuler
Hvitløks/chilli-oliven i lake
Peppermyntekuler
Plommesyltetøy
Kransekakestenger
Olivenolje
Kvedesyltetøy
Knekkebrød
Flarn med sjokolade
Aioli
Chilli olje
Hylleblomstsaft
Lemon Curd
Surdeig
Julegranola
Syrlig Sukkerflesk


#38

Charlie sa for siden:

Gaaad, jeg vil ikke ha julemarked, jeg vil på deres! :danse:

Men.. olivenolje? Noen presser selv? :undrer:


#39

Taien sa for siden:

Jeg tar også gjerne turen innom julemarkedet deres, Fluke.

Jeg skal bidra med heklede dyr og heklede poser med pepperkaker oppi til årets marked.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.