Til 17 mai for noen år siden lagde jeg spyd med marshmallows, jordbær, blåbær og brownies og solgte dette på skolearrangementet. Det var veldig populært.
Nå skal vi avholde et julearrangement med korpset og vi skal ha salgsbod hvor vi selger kaker osv. (Småkaker i en lite pose osv). Jeg har lyst til å lage spyd og pakke inn i cellofan. Men hva skal jeg ha på? Noe som er mer julete enn spydene til 17.mai...
Og er det andre ting jeg kan lage å pakke inn for salg?
Du kan lage kakao på pinne (sjokolade smeltet med litt fløte, fyll i store isbitformer eller noe lignende og dryss på minimarshmallows eller hakket fudge, stikk en pinne oppi før du lar det stivne). Eller kanskje noe sånt?
Nå må jeg spør deg et sikkert teit spørsmål Nextlife: Hvordan gjør man deted sprøyteposer osv? Jeg får det ikke til, det blir bare gris og søl. Jeg vet ikke hvor mye jeg skal klippe av enden på posen....jeg forstår ingenting av å "måle med sprøytetippen" Jeg syns aldri tippen passer (åpning for liten) og ender med å klippe for mye. HJELP! Har du noen teskje forklaringer?!
Skal det selges for gaver, tenker jeg marengs er fint. Kan pakkes fint og lages i ulike farger og smaker. Lakris er kjempegodt i marengs!
Ellers er cake-pops en mulighet. Energibars o.l. kan vel også lages som kuler og dermed på pinne, men noen av dem er ganske klissete.
Cookies og endel småkaker kan nok lages på pinne, men de bør sikkert ikke være for "møre"/ smuldrete om de ikke skal falle av pinnen. Ville tenke at f.eks. brune pinner kunne lages for et pinneformat, det er en ganske fast deig. Pepperkaker, mulig havreflarn... Doghnut-rundinger ("holes").
Marshmallows dyppet i sjokolade og strø, doble småkaker med et fast kremfyll og pinnen stukket i midten.
Eller fyll iskremkjeks eller bak i iskremkjeks (eller krumkaker)
Hvis du kun har tip og ikke kobling, stapper du tippen godt nedi tuppen av posen og klipper bare litt over tutten. Bruker du kobling (dings til å skru koblinger av og på) stapper du indre del av koblingen godt nedi tuppen på posen, skjærer/ klipper nederst ved skrurillene, tar av plast tuppen du har klippet og setter på tip'en utapå og skrur på ytre del av koblingen. Skal man ha mer enn en tip er kobling helt GULL og sparer arbeid, kliss og glasur.
Anbefaler veldig wilton.com for både instruksjon og inspirasjon.
Jeg liker egentlig best å kjøpe engangs. De fra Wilton har vært tilgjengelig gjennom Cacas i Norge, de har bl.a. distribuert via Panduro, Jernia, har sett det på noen Meny-butikker. Har også brukt en rull med sprøyteposer jeg har kjøpt på Meny, Toppits el.l., de er også helt greie.
I gamle dager kunne man i nøden bruke en brødpose av plastikk (ikke de tynne knitreposene) men det går ikke lenger, de er for tynne nutildags og alt sprekker og blir gris, er min erfaring. Proffene ruller kremmerhus av bakepapir/matpapir, men jeg synes det er vanskelig å rulle tight nok, når jeg ikke har nok trening.
Ja, fin forklaring.
Ikke kjøp de sprøyteposene enkelte dagligvarebutikker har, en liten firkanta eske med poser inni.
Kjøp heller på Nille, de er billige og stødige
Sent svar her ... Vi laget dem en uke før og oppbevarte i kakaboks. Settes stående på isoporplate og selges en og en løst uten cellofanpose. Kom gjerne innom på julemarked (en plass vi har vært sammen før) i morgen mellom 11:00 og 16:00 ;)
Vi solgte 200 pepperkaker på pinne til kr. 10,- per stk i løpet av fire timer i dag. Må nok sette opp pris til 15,- neste år tror jeg, for de som kommer på julemarked i morgen får ikke ...
Dersom du vil ha tips om hva som solgte godt, kan du få lese evalueringen min når markedet er ferdig. :raus:
(Bare husk at mine kunder i denne sammenheng er mye "alternativ-folk" ;) så vann-kefir og lignende blir fort utsolgt)
Ja, Fluke - hvordan gikk det? Ville gjerne visst litt om evalueringen. Ser ut til at det er julemarked på gang, og det er alltid morsommere med noe folk har lyst på enn det motsatte. :elsker:
NÅ er evalueringen klar, akkurat i tide til å planlegge dette årets julemarket.
Populære produkter blant barn:
Pepperkake på pinne (solgte dem for kr 10,- per stk - setter opp til 15,- i år tror jeg)
Sjokoladekarameller (vi la ut smaksprøver på tallerken og ALLE som smakte kjøpte minst en pose karameller til kr 25,-)
Blant voksne var populære produkter
Surdeig
Vann-kefir
Granola
(de første tre her gikk så fort unna at jeg rakk ikke telle over - men vet vi hadde mer enn 20 stk surdeig til kr. 80,- per stk som gikk i løpet av den første timen)
Brente mandler
Rødkål
Syltet rødløk
Syltetøy (diverse typer)
Knekkebrød
Aioli
Chillimandler
Økologiske oliven med chilli og hvitløk
Her er liste over produkter i tillegg til det over - alt ble utsolgt i løpet av markedet og vi må nok lage mer av det meste i år (bortsett fra pepperkaker i pose og kakemenn)
Kakemenn
Pepperkaker
Kokosmakroner
Chillimandler
Ingefærshot
Sjokoladecookies
Syltet rødløk
Marsipankuler
Hvitløks/chilli-oliven i lake
Peppermyntekuler
Plommesyltetøy
Kransekakestenger
Olivenolje
Kvedesyltetøy
Knekkebrød
Flarn med sjokolade
Aioli
Chilli olje
Hylleblomstsaft
Lemon Curd
Surdeig
Julegranola
Syrlig Sukkerflesk