Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noen som har reist med Celebrity cruises?

#1

Pelen sa for siden:

Hvordan var det? Jeg har hørt at noen syns det er litt mer stivt enn andre cruise, vanskeligere å snakke med ukjente osv. Noen med erfaring?

Vi har akkurat kommet hjem etter cruise med RCCL og det var betydelig mer positivt enn hva jeg forventet. Celebrity har fine 10 dagers cruise som vi kanskje vurderer en gang i 2009 eller så.


#2

Pelen sa for siden:

Jeg hadde egentlig ikke så noen forventninger mer enn sol og avslapping. Vi var først en uke i Miami, deilig med ca 26 grader hele tiden.

På RCCL var det veldig forskjellige typer mennesker, mange eldre (men også mange som hadde eldre tennåringer som var igjen hjemme så det vil si ikke så gamle), mange tynne, mange overvektige, gule, røde, brune, hvite, en del halte, men også veldig mange "vanlige" familier. Man blir veldig oppvartet av personalet og de er generelt veldig hyggelige. Hygienen er det jeg nesten ble mest overrasket over. Alle må tørke seg med våtservietter før man går inn i en matsal eller skal gå ombord på båten, serveringsbestikkene i buffén byttes ut ca hver 10. minutt, trapprekkene tørkes hele tiden osv osv. Det var veldig positivt. Jeg skjønner jo at de neppe vil ha en epidimi på båten, men det var egentlig mer enn hva jeg forventet meg. Samtidig var det frihet på andre ting, det var lov å sitte med (plast)-glass i boblebadene, noe som jo alltid kan være hyggelig. ;)

Det var fantastisk for barn. Vi var på Liberty of the Seas og der er det tre svømmebassengsområder, et er bare for voksne, et er blandet og et er mer tilpasset barn, alle ligger på samme dekk. Det at det var et som var kun for voksne var flott, da følte man at om ens eget barn lekte og andre syntes at han forstyrret så kunne de gå til det andre bassenget i stedet. Herremannen var på aktiviteter for barn fra 3-5 år. De hadde et eget rom der de holdt til, de tok med barna på lunsj osv. Han var der i noen timer ved to tilfeller. Da fikk vi foreldre med oss en telefon som vi fikk beholde i løpet av hele cruiset (praktisk for da kunne du ringe til til/fra lugaren). De snakket kun engelsk der, men det gjorde ikke noe, han koste seg. De fleste dagerne er det aktiviteter for barna fra 07.30-01 (de siste timene gjetter jeg at det er mest eldre barn som er med ;) ). Det er 5 forskjellige aldersgrupper med aktiviteter for barn. En av dagene når vi var på Haiti så hadde aktiviteter på stranden også.

Akkurat dette var mye bedre enn hva jeg hadde forventet. For litt eldre barn (tennåringer) hadde de en egen "bar"/diskotek) der det etter hva jeg skjønte alltid var voksne. Dette stedet ble da et automatisk møtested.

Vi var på vestlig cruise, men egentlig hadde vi tenkt oss et østlig, men det passet dessverre ikke med den uken vi skulle på cruise (da var avgang søndag og da hadde vi ikke kommet hjem en søndag men en mandag og mannen hadde allerede planlagd reise med jobben da). Derfor ble vel reisemålene ikke noen kjempeopptur (men det var faktisk helt greit uansett). Labadee, Haiti er jo RCCLs egen halvøy. Her bader man og slapper på en kritthvit strand. Vi gjorde en utflykt på to timer. Det ble snorkling, den eneste snorkleutflykten på hele turen som var for barn ned til 4 år. Det var en helt passe utflykt- vi fikk se koraller og fisker. På hvert sted så finnes det for øvrig side opp og side ned med utflykter.

Neste stopp var Montego Bay, Jamaica. Her bør man ta en utflykt (noe vi ikke gjorde). Byen i seg selv er ikke noe så se, shoppingen inkluderer mer eller mindre smykker og t-shirts. Alternativ er å dra å bade som jeg hørte at noen hadde gjort.

Så var vi på Grand Cayman. En rar ø, den er helt flat. Her er det shopping og bading som gjelder. Jeg vet om noen som hadde badet med rokker også og det hadde vært stort, men det finnes også andre utflykter her (som på alle andre steder). Her er det rimelig kosmetikk, briller (mannen kjøpte f.eks. Prada til nesten halv pris mot Norge),klokker og smykker m.m. Her prutter man ikke. Det er ekte varer, dette er en engelsk øy og alt er veldig ordnet her.

Siste stopp var Cozumel, Mexico, her var vi i land lenge. Vi dro og badet på et sted der man betalte en pris og så kunne man låne/gjøre det meste av det man ønsker på en strand, solstoler, store baderinger, hoppe på stor trampoline ute i vannet, tråkkebåter, kanoer osv. Vi hadde hatt tid for å dra inn til byen også, men gjorde det ikke. Her hørte vi om noen som hadde badet med delfiner.

Noen steder er det litt kortere stopp, men jeg syns generelt at vi ikke trengte å stresse for å komme i tide til båten. Det er så mye å gjøre på båten, det er f.eks. et veldig flott treningsrom og jeg var der 4 dager av 7. Jeg trente også Pilates (kostet 10$).

Mine små tips: Ta med deg et slikt litt Harry bånd å ha rundt halsen som du ka henge Sea-Pass kortet i (kortet som du betaler og identifiserer deg med). Ta med drikkeflasker med tut til barna, vann, lemonade og iste er gratis, men det er flott å kunne helle over det i en flaske og ta med seg på utflykter eller ha ved bassenget. Du må være forberedet på at man klær seg opp til middag (i hvert fall to kvelder og resterende halvpent), da er det mørk dress og pen kjole. Vi gikk alltid på "middagene" (og ikke buffét eller annen restaurang) på kveldstid. Vi hadde sen seating, og de hadde plassert barnefamilier på vårt bord. Herremannen elsket det. Han fikk en amerikansk grandpa ved bordet ved siden av, en fantastisk mann (med kone) som vi alle tre ble oppriktig glade i. Han hadde ikke egne barnebarn så han ville gjerne være Herremannens grandpa. :rørt: Ettermiddagslur trengs også for barn som ikke til vanlig sover. Kjøpe en bedre walkie talkie som du og mannen/kona kan bruke på båten i stedet for mobilen.


#3

Pepper Lemon sa for siden:

Det hørtes ut som en deilig ferie. Ikke minst skjønner jeg at det må ha vært gøy for gutten, som fikk lekt med barn samtidig som det skjedde morsomme ting rundt ham. Men Jamaica, Haiti og Mexico var ikke spennende altså?

Miami da, var det bra med småbarn også? Dere tok ikke Disneyvarianten, men var kun i Miami?


#4

Pelen sa for siden:

Mindre spennende enn hva jeg trodde, Haiti var vel som beregnet, det er jo kun en lukket RCCL-del av øyen man ser, deilig nok med, hvite strender, blått vann, palmer osv. Mexico var det flere som hadde positive erfaringer med. Vi hadde shoppet store deler av dagen før og Herremannen ville gjerne bade så da ble det bading den dagen - helt greit, men kanskje ikke så spennende. Jamaica er nok flott, men byen Montego Bay kan man styre unna. Det er sikkert mer eksotisk på et østlig cruise, vil jeg tro. Men i det store og hele så var ikke det så farlig, for alt var mye bedre enn hva jeg forvetnet uansett. Vi har vært der en gang før med barn (da var han 2 år). Strand og basseng på dagen og shopping og restaurang på kvelden. Helt greit for både store og små. Everglades var vi i sist ellers hadde vi dratt dit. Vi dro til en mall en dag det var litt overskyet (men fortsatt varmt). Vi gjort også en utflykt litt nordover. Vi vurderte Key West, men bestemte oss heller for å ta det med ro den siste dagen. Orlando hadde vi skyggelapper for denne gangen. Etter hva vi har hørt bør man være der 2 dager og her og nå så trengte vi mest å ta det med ro og bare være sammen. Vi har reist mye med Herremannen, men dette tror jeg er hans beste ferie til nå (han blir 5 år i februar).

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.